FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 19:17

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 12   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ženske  (Prebrano 5277 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
uporabnik
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: nedelja, 06. marec 2011 ura: 18:56 »

Kolikor vidim ta forum in nasploh zadnjih nekaj let, kolikor sem uporabnik storitev slovenske psihiatrije, je duševna bolezen neskončna zanka, ki se je uporabniki večinoma nikoli ne rešimo. Ozdravljenja praktično ni. Enkrat nam gre dobro, drugič smo v podnu, ponavadi pa smo nekje srednje in čakamo, da bomo en dan ozdraveli.

Ne vem kako lahko tako samozadostni ljudje, kakor so psihiatri, živijo s tem, da imajo kopico nesrečnih uporabnikov, ki jih jemljejo arogantno kot številke, in jim povrh vsemu še pomagati ne znajo / ne morejo. Karsetiče farmacevtske industrije pa me ne čudi, zakaj zadnjih 30 let niso odkrili nobenega novega zdravila za duševne motnje. Ni ga boljšega, kakor delati biznis na ljudeh, ki bodo njihove proizvode morali kupovati do konca svojega življenja.

Ampak brezveze je zlivati žolč po sistemu, ki ga ne moremo spremeniti.

Zdaj pa zakaj sem dejansko zbolel. Zaradi ljubezni. Ker v meni ni bilo dovolj mačota, da bi lahko katero osvojil, sem se spremenil v žrtev. Torej v nekoga, ki prosjači za ljubezen, sočutje, ki mu je noben na svetu ne more dati.

Taki tip načeloma zna dobiti prijateljice ali »prijateljice«, a te mu ne morejo dati ničesar kar potrebuje.

Česa več pa ne, ker… punce želijo imeti mačota, ki bo tolažil in skrbel za njih, ne obratno. Torej, če bi bil nasprotnega spola, bi se ob jokanju zalepilo name dovolj moških, ki bi hoteli še kaj več kakor me samo tolažiti. Pa nisem. Tip sem.

Sčasoma, ko sem iskal Boga v ženski sem ugotovil, da mi je dejansko všeč precej malo žensk. Tiste, ki bi me morebiti celo imele, mi niso všeč. Všeč so mi živahne, družabne punce… a kaj bodo take z mano?! Morda pa mi sploh nobena ni všeč.

Vse kar iščem je sočutje. Da bi me pogledala in rekla: »Vem, kako ti je.«

Šrinki in tablete z mojim sodelovanjem so me spravili k sebi toliko, da sem sedaj v življenju dokaj uspešen in zadovoljen. Mogoče bom celo kdaj imel dobro delovno mesto, dovolj denarja. Mogoče. In mogoče bom sčasoma celo postal samozadosten ali pa zadel na »loteriji«…
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 06. marec 2011 ura: 19:25 »

Bravo uporabnik!!!

Kmalu boš dobil odličnega sogovornika, ki utemeljuje teorijo o mačotih in ženskah. Boš že vedel, na koga mislim.

Iz tvojega pisanja vidim, da bi rad zajemal življenje ne z veliko žlico ampak kar z lopato. Bagerja!!

Ni nič narobe. Ampak vprašanje, koliko se ti bo to uresničilo?!

Praviš, da iščeš lepotico oz. sočutno žensko, ki te bo razumela z "vem, kako ti je". Ok, poleg mame, ki te verjetno najbolj pozna; enkrat bo ena že prišla, lahko da bo tista ta prava, ki ne bo razumela tvojega stanja, bo pa kasneje. Ali pa taka iz tvojih sanj.......vendar, že vnaprej predalčkaš svoje bodoče partnerke!! Kaj pa če bi se samo prepustil življenju? In ljubezen ali pride ali ne, ko bo, bo!?

"Šrinki in tablete z mojim sodelovanjem so me spravili k sebi toliko, da sem sedaj v življenju dokaj uspešen in zadovoljen. Mogoče bom celo kdaj imel dobro delovno mesto, dovolj denarja. Mogoče. In mogoče bom sčasoma celo postal samozadosten ali pa zadel na »loteriji«…"

Pa si zadovoljen sam s sabo? To se mi zdi najpomembnejši cilj, da bi bil dosežen! Ker če si, potem te ne bi toliko skrbelo okrog žensk, še manj loterija?? Dobro delovno mesto........kaj si storil glede tega? Kaj je zate dobro delovno mesto? Še vedno si nisi samozadosten - kaj ti manjka? Meni se zdi, da so te samo iz nafte potegnili, niso pa še te dodatno spucali od tega črnega madeža in ne moreš zares poleteti v življenju, kot da samo stopicljaš in lahko gledaš lajf, ne moreš pa ga docela užiti.

Ne vem... upam, da se motim!

Lp-Sofie
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
uporabnik
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 18:15 »

Nesrečen sem jok

Citiraj
Meni se zdi, da so te samo iz nafte potegnili, niso pa še te dodatno spucali od tega črnega madeža in ne moreš zares poleteti v življenju, kot da samo stopicljaš in lahko gledaš lajf, ne moreš pa ga docela užiti.
Ej bravo Sofia !

Ko sem pred pol leta pogledal odgovor nisem bil vesel, ampak si kar zadela.

Zadnji šrink, ki me sicer še ne pozna, mi je celo rekel, da tudi "koktejlov" dolgoročno ne bom več rabil. Rekel je, da me sploh ne vidi kot nekoga z duševno motnjo, ampak bolj kot nesamozavestnega, negotovega fanta.

Fora je, da me je poslal ven v lajf "na punce", sam pa trenutno ne najdem primerne družbe za iti ven. Mogoče mi bolj kot punca primanjkuje moška klapa, pa tudi res pravi moški prijatelj. Samo ne sanja se mi kje in kako bi lahko karkoli od tega našel.

Da ne bo pomote. Okoli sebe imam dovolj družbe, ampak so mi tile ljudje premalo.

Joj čist bedno se počutim zarad tega... Shocked
Prijavljen
adelhajda
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 22

« Odgovori #3 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 18:33 »

Preveč razmišljaš o sebi in o svojih težavah. To se potem opazi na daleč. Malo odmisli svoje stiske in naredi korak naprej: pojdi v kakšno skupinsko dejavnost, vključi se v kakšen klub z interesi, ki so ti blizu.., da bodo počasi popustile tvoje spone,ker se ti bo dvignila samozavest, kar te lahko ponese k uspešnemu jutri.
Lepo bodi. rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 07:29 »

Ozdravljenja praktično ni.

bejž no bejž

Zdaj pa zakaj sem dejansko zbolel. Zaradi ljubezni. Ker v meni ni bilo dovolj mačota, da bi lahko katero osvojil,

dvomim, da samo zaradi tega....

Da ne bo pomote. Okoli sebe imam dovolj družbe, ampak so mi tile ljudje premalo.

torej je pač treba delat na tem, da se mreža razširi... (a priporočam brez beležke)
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 474

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 30. oktober 2011 ura: 00:09 »

Ja, evo. Sem že dobil sogovornika.

Ja, to kar pravi uporabnik ni čisto nakladancija.

Sicer kaj smatraš kot mačote. Verjetno moške z nekimi specifičnimi lastnostmi. No, definicija mačota ni enostatvna, razen kakšni klišejski prikazi.

Težko ti sicer dam nekaj ključnega. DOKAZ. Oz. dokaz bi bili kvečjemu empirični podatki. Pa ti dejansko tudi obstajajo? Verjetno že, a kateri so verodostoji.

Ja z opazovanjem za kar ni treba biti pameten lahko marsikaj izveš.

Mačoti, kakeršnje imenuješ imajo lastnosti na katere padajo ženske. A spet. Kakšne so? Kolikšen delež je takih? Tega ne vemo dobro.

Rekel bi, da je za večino žensk res značilno, da iščejo vsaj nekatere lastnosti moškega. Da dejansko pokažeš svojo moškost, ali vsaj "nepopolno moškost".

Ti povem analogijo. A iščeš ti manekenko? Verjetno ne. A išče večina moških manekenko? Tudi ne, verjetno. A spet... Pa je tebi povsem vseeno kako ženska izgleda, je večini moških za to vseeno. Tudi to ne.

Glih tako je pri moških, le da jih druge lastnosti delajo privlačne. Zato je nekako optimalno, da nekatere lastnosti prilagodiš, spremeniš, da boš dobil žensko. Da se spremeniš deloma, ne pa povsem.

Samo tukaj nastane en problem.

Namreč ni isto:

- Dobiti žensko in dobiti žensko, ki je imela ali pa ima rada mačote.
- Se spremeniti, ker zato obstaja nek tehten razlog, ali se samo spremeniti.

Poanta je to, da dobiti žensko samo po sebi še nič ne pomeni. Ker kaj pa če tebi ni vrednota biti mačo, ali zgolj imeti lastnost A???

Dejansko je potem bolje biti sam, kot pa postati nekaj kar tebi ni vrednota biti. A kaj, ko je vsem ženskam to ključno, kar jih privlači??? Kaj potem narediti? V obeh primerih nasrkaš.

No, evo. Jaz nisem tako radikalen. Ostal sem pač to, kar sem jaz želel, čeprav sem se zavedal, da s temi lastnostmi ne morem biti privlačen nobeni ženski.

A zdaj imam srečo in sem v zvezi. Spremenil nisem pa nič. A kljub temu se z vsem kar velja za ženske že vedno strinjam. Ja, imaš manjšo verjetnost, da si komu zanimiv, a nekaj verjetnosti pa le ostaja. Očitnto. Računaj na to, da obstajajo tutdi "drugačne" ženske. Jaz sem se potem tako odločil. Seveda omenjene obstajajo, a morda pa so tudi drugačne. No, ena takšna ziher je. Pa najbrž ni edina. To se da tudi oceniti na podlagi njenith lastnosti.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.542

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 30. oktober 2011 ura: 01:03 »

A zdaj imam srečo in sem v zvezi.

Res, Noname, to pa je novica!  clap Super!

Prijavljen

neimenovana
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 474

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 30. oktober 2011 ura: 13:00 »

Hvala, martinica. Sicer nisem uletel s to "novico" kar brez repa in glave. Mislim, da je smiselno, da sem jo omenil točno v tem kontekstu.
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 313

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 31. oktober 2011 ura: 07:54 »

A zdaj imam srečo in sem v zvezi.

Res, Noname, to pa je novica!  clap Super!

Super noname, keep up the good work  Grin
Zdej se šele začnejo težave, buddy   happy
Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.542

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 31. oktober 2011 ura: 11:55 »

Ja, na tem svetu je mogoce skoraj cisto vse  Kiss

Pa toliko, kot si imel povedat za cez zenske, Noname, saj ne zgolj zaradi obsojanja ampak realnega pogleda,  pa si srecen z eno v dvoje, si se zaljubil in je odvec filozofija, konec je osamljenosti. Ce pa bi ti dohtar zmanjsal stevilo mg AP, bi bil še bolj sam sebi podoben.

To je bla meni ena najlepsih novic na tem forumu zadnje mesece.  Cool
Prijavljen

neimenovana
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 31. oktober 2011 ura: 16:56 »

Noname oki
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
BB
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 372

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 31. oktober 2011 ura: 17:20 »

Pomoje se mal heca  pomisli
Prijavljen

(\__/)
(='.'=)  
(")_(")
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 323

What doesn't kill you makes you stronger!!

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 31. oktober 2011 ura: 17:31 »

Sami novi parčki  Tongue  ...
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 31. oktober 2011 ura: 18:31 »

Ce pa bi ti dohtar zmanjsal stevilo mg AP, bi bil še bolj sam sebi podoben.

Hihi valjamsesmeh
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 31. oktober 2011 ura: 19:28 »

Zdej se šele začnejo težave, buddy   happy

sesmejem

"Bog je ustvaril žene samo zato, da bi ukrotil moške." Voltaire                                           

Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
uporabnik
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 31. oktober 2011 ura: 23:26 »

trenutno mi gre v "poslu" kar dobro, manjka še ena pika na i, ki jo imam možnost nardit.

Sem pa po drugi strani tako nesrečen, da bi najraje pustil vse skupaj. Fora je v tem, da zunaj sploh ne dajem vtisa, da bi mi karkoli manjkalo, zaenkrat še imam dovolj moči, da lahko igram vsaj nekoga, ki je srednje dobro. Sicer obstaja dosti ljudi, ki vedo kako sem, pa so dokaj nemočni da bi mi pomagali, novim pa nima smisla razlagat, ker tako ali tako ne bodo mogli nič.

Mislim, da je moje razpoloženje preveč odvisno od drugih ljudi. Kako bi si lahko sam dal to zadovoljstvo, ki ga rabim?

Citiraj iz: Arwen

Zdaj pa zakaj sem dejansko zbolel. Zaradi ljubezni. Ker v meni ni bilo dovolj mačota, da bi lahko katero osvojil,

dvomim, da samo zaradi tega....
Vidiš, tudi taki se najdemo med vami... se mi pa res zdi, da nas ni veliko.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 31. oktober 2011 ura: 23:30 od uporabnik » Prijavljen
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 625

« Odgovori #16 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 00:22 »

Torej, če bi bil nasprotnega spola, bi se ob jokanju zalepilo name dovolj moških, ki bi hoteli še kaj več kakor me samo tolažiti. Pa nisem. Tip sem.

Ja, mizerija je na splošno zelo privlačna, pri meni so stali kar v vrsti.  sesmejem 

Ok, bodmo resni. Socialna fobija in/ali depresija, predvidevam, uporabnik? Mislim,da boš tukaj našel kar nekaj sogovornikov, ja, dosti sočutja, pa tud kakšno brco v rit, tud to kdaj človek rabi. Konkreten nasvet, ki ti ga lahko damo mi: vaja, vaja in še enkrat vaja - vztrajno izpostavljanje situacijam, ki ti niso domače in te plašijo; KVT, da ti pomaga malo bolj realen pogled na svet dobit; zdravila, če so potrebna/učinkovita; pa trma, potrpljenje in pogum, ker instant rešitev pa res ni. Ozdravljenj pa je dost, samo je treba za to pod dobrim vodstvom nekaj naredit! Tisti, ki so dobro, načeloma počasi zapuščajo forum, pa dobijo potem ljudje občutek, da ni skoraj nobenega, ki bi se pozdravil.

Aja, še tole, danes imamo 100 000 brezposelnih, fantje se v povprečju osamosvajajo pri 35-ih (uradna statistika!), vsi podaljšujemo otroštvo in vse dlje časa traja, da vemo, kaj sploh hočemo. Tko da, še enkrat, potrpljenje, vse imaš še pred sabo.
« Zadnje urejanje: torek, 01. november 2011 ura: 00:40 od urssska » Prijavljen

Človek ne dozori do svojega
do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 313

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #17 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 10:23 »

Ja, na tem svetu je mogoce skoraj cisto vse  Kiss

Pa toliko, kot si imel povedat za cez zenske, Noname, saj ne zgolj zaradi obsojanja ampak realnega pogleda,  pa si srecen z eno v dvoje, si se zaljubil in je odvec filozofija, konec je osamljenosti. Ce pa bi ti dohtar zmanjsal stevilo mg AP, bi bil še bolj sam sebi podoben.

To je bla meni ena najlepsih novic na tem forumu zadnje mesece.  Cool

Viš martinca, človeka banajo za dva mesca in si dobi babo  Grin Povedno!  happy
Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
metu
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 66

« Odgovori #18 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 11:09 »

Praviš, da ženske iščemo mačota, karkoli že to je? Kaj pa potem moški iščete? Ženstveno žensko, karkoli že to je? No, povej kakšno žensko iščeš uporabnik. Pa bodi iskren do sebe.

Ne vem, jaz osebno, če bi šla recimo kam v hribe z enim moškim, bi se zanašala, da ve, kam greva, ker sama bi se takoj izgubila. Samo, če bi mi recimo rekel "Ta pot mi pa ni toliko znana, greva se raje obrnit", bi popolnoma razumela, ali pa če bi moral voziti vzratno z avtom kakšen km in bi mi priznal, da ga je bilo strah, bi tudi popolnoma razumela. Pa tudi, če bi se le izgubila v hribih, bi bila lahko vsaj dlje skupaj in bi nekaj pomembnega skupaj doživela. Jaz si raje z moških čimveč delim. Tudi njegove strahove in negotovosti. Tudi moški je samo človek in ženska mu lahko vlije samozavest in moč, če se ji lahko izpove in ga ona sprejema takšnega, kakršen je ter ga razume. Saj, če je v osnovi moški odločen in ve kaj hoče, potem sploh ni razloga za paniko. Saj verjetno tudi moški iščete ženske, ki vejo kaj hočejo. V osnovi smo si bolj podobni, kot misliš. Če moški z menoj ravno spoštljivo in da je prijazen, je zame že ogromno.
V glavnem, pogovori se meni zdijo najbolj pomembni, da se lahko zares spoznamo in razumemo.
« Zadnje urejanje: torek, 01. november 2011 ura: 11:14 od metu » Prijavljen

dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 323

What doesn't kill you makes you stronger!!

« Odgovori #19 dne:: torek, 01. november 2011 ura: 11:54 »

Praviš, da ženske iščemo mačota, karkoli že to je? Kaj pa potem moški iščete? Ženstveno žensko, karkoli že to je? No, povej kakšno žensko iščeš uporabnik. Pa bodi iskren do sebe.

Ne vem, jaz osebno, če bi šla recimo kam v hribe z enim moškim, bi se zanašala, da ve, kam greva, ker sama bi se takoj izgubila. Samo, če bi mi recimo rekel "Ta pot mi pa ni toliko znana, greva se raje obrnit", bi popolnoma razumela, ali pa če bi moral voziti vzratno z avtom kakšen km in bi mi priznal, da ga je bilo strah, bi tudi popolnoma razumela. Pa tudi, če bi se le izgubila v hribih, bi bila lahko vsaj dlje skupaj in bi nekaj pomembnega skupaj doživela. Jaz si raje z moških čimveč delim. Tudi njegove strahove in negotovosti. Tudi moški je samo človek in ženska mu lahko vlije samozavest in moč, če se ji lahko izpove in ga ona sprejema takšnega, kakršen je ter ga razume. Saj, če je v osnovi moški odločen in ve kaj hoče, potem sploh ni razloga za paniko. Saj verjetno tudi moški iščete ženske, ki vejo kaj hočejo. V osnovi smo si bolj podobni, kot misliš. Če moški z menoj ravno spoštljivo in da je prijazen, je zame že ogromno.
V glavnem, pogovori se meni zdijo najbolj pomembni, da se lahko zares spoznamo in razumemo.

Jaz se strinjam s čisto vsem, kar si napisala metu!  oki
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 ... 12   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar