Pozdravljena med nami...

Podrobno sem prebrala tvojo zgodbo v kateri vidim, da se zavedaš
ogromno sama, kaj je narobe in kaj je prav.
Verjamem ti, da te morijo misli, ki se ti pojavljajo.
Vidim, da si dokaj socializirana, da te te težave ne omejujejo, da se ne zapiraš vase in da je v tebi predvsem problem anksiozno paničnih motenj.
Primerjam se sama s sabo, tudi v meni je bilo ogromno strahu, to je pač
pri vseh nas, ker se vedno bojimo za druge, premalo zase...

V tebi so ostali vzorci, ki so ti jih vcepili starši, ki so na to gledali popolnoma drugače, kajti človek, ki je imel težave, je za starejše ljudi še vedno bil nekako
drugačen, da ne rečem "obseden od hudiča"...sory....ne jemlji tega dobesedno,
vendar pa se spomnim na razne članke, ki sem jih brala in morda so te ravno zaradi tega "posiljevali" z cerkvijo, kar pa je zelo narobe. Vendar kadar smo v stiski jim verjamemo...

Veš tudi mene je bilo zelo strah raznih nesreč, na katere nisem imela vpliva, včasih sem se prestrašila že tovanjaka, ki je peljal mimo in se je malo streslo.
Zdaj imam te pojme popolnoma razčiščene, tako, da je to pase...

Sama se zdravim že več kot 20 let, vendar je uspeh začel nastajati, ko sem začela
z AD in pomirjevali, predvsem pa v približno v času leta in pol, ko sem prišla na ta forum

Tu sem dobila šele pravi vpogled na moje težave in kako jih začet reševat.
Sem iz Celja in tudi jaz obiskujem psihiatra, za katerega ti lahko rečem, da
se z njim nekako ne morem veliko pogovorit, je pa res, da je zelo radodaren
z recepti in morda s kakim nasvetom, ki pa mi v tem trenutku ne pomeni kaj dosti.
V Celju bi ti svetovala psihiatrinji in sicer dr. Vengustovo, ki dela privat in tudi na
koncesijo ter v ZD dr. Lundrovo, ki pa dela samo na kocesijo.
Morda bi bilo celo dobro premislit o zamenjavi AD...ne vem , zato je pristojen psihiater. Ljudje smo različni in tudi AD na nas vplivajo različno.
Je pa res, da so posledice veliko AD takšne kot jih opisuješ ti.
Jaz sem naprej začela aktivno prebirati forum, iskati sebi podobne zgodbe in
odgovore na njih, to je bil začetek.
Aktivno sem se vključila v skupino za samopomoč v Celju, kjer smo se dobivali
takšni, ki smo si bili s težavami podobni.
Dostikrat se nam je pridružil kakšen strokovnjak, ki nam je pokazal pot in razložil kako vse to uspešno premagovati.
Istočasno pa je bilo to eno prijetno druženje.
Skupina poteka vsak teden in je odprtega tipa, kar pomeni, da so dobrodošli vsi, ki se želijo pridružit...verjemi, da so to zelo prijazni ljudje in sprejmejo vsakega, ki se pridruži. Tu se počutiš varno in zaželjeno.
Tukaj ti dajem link , kjer si pogledaš za skupino...datumi so sprotno objavljeni
na forumu pod post " SREČANJA"
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,7794.0.htmlMoj naslednji korak, pa je bil psihoterapija, ki sem jo začela intenzivno
uporabljati...tu ni zdravil, tu je ogromno pogovora, razčiščevanje problemov,
iskanje vzrokov "za kaj". Moram ti povedati, da pa je veliko dela vloženega
tudi s strani nas samih.
www.psihoterapija-institut.siGlej pod Celje!
Veliko pomaga čimveč gibanja, izpostavljanja, druženja in pa tudi sproščanja,
ker to naše telo zelo rabi.
Morda si pogledaš na osnovni strani članek :
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=817&Itemid=51morda je dobro, da si celo nabaviš knjigo iste avtorice:
Podoba samodotika, ki
vsebuje tudi CD in imaš natančno opisano vodenje sproščanja.
Glede na tvoje težave bi ti svetovala, da si prebereš tudi katero izmed knjig,
najbolj ti priporočam...
Premagovanje anksioznosti za telebane in pa TRIShttp://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=754Upam, da sem ti malo pomagala, drugače pa je ena od terapij tudi pisanje...
PIŠI, PIŠI, PIŠI...

Svetujem ti, da rešuješ svoje probleme na način
TUKAJ IN ZDAJ in se ne obremenjuješ s problemi, ki
NAJ BI NASTALI...

, te boš reševala takrat, ko bodo nastali, če sploh bodo, kajti dostikrat porabimo preveč energije
za nič...

Lp Toja