dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 745
|
 |
« dne:: ponedeljek, 28. februar 2011 ura: 09:35 » |
|
Pozdrav vsem!  Prejšnji teden sem si v knjižnici izposodila eno čudovito knjigo, ki jo vsem toplo priporočam in sicer: Karl Gartner: NA KONCU TUNELA JE LUČ  V njem pa vam posvečam povzetek napotkov za izhod iz depresije (tudi sama bom preverila to!): 1. IZPRAŠEVANJE VESTI: poskusite kar se da natačno raziskati pretekle in sedanje vzroke za svoje stanje. 2. HOTETI: Zastavite si vprašanje, ali bi se zares radi izkopali iz tega položala ali pa hočete le svoje okolje opozoriti nase? 3. ZAUPATI: Pomembno je močmno zaupanje v svoje sposobnosti in v pomoč prijazne usode. 4. OPTIMIZEM: Analizirajte vse razveseljive dejavnike v svojem življenju in te ugotovitve zapišite. 5. ZUNANJA AKTIVNOST: Poskusite vse medicinske zmožnosti, da odstranite vse strupene snovi iz telesa in ga oskrbite z novimi močmi. Pri tem je koristno dietna kura, zdravljenje s kisikom in ozonom... 6. POZITIVNA AVTOSUGESTIJA: pozitivne misli, dinamična vera, vizualizacija, meditacija... 7. MEDITACIJA: Skušajte čimbolj omejiti uprabo psihofarmakov, namreč ti s svojim vplivom spremenijo našo osebnost...Namenjeni si za premostitev najnižjih faz potrtosti. Upam, da komu pride kaj v upoštev in podporo!  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ljubica
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 28. februar 2011 ura: 20:41 » |
|
Oh, ja, smem biti malo sarkastična? Vsi nasveti so v redu toliko časa, dokler nasvetodajalec ne živi v naši glavi in našem telesu. To pa je - nikoli. Dušica, samo povedala sem. Ne me posnemat! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 09:51 » |
|
Ljubica, se strinjam s teboj ...  ..ali gledam na to, da treba vztrajat tudi s takšnimi mislimi...treba, treba in treba!  No, včasih potrebujem jaz nekoga, ki bi mi te misli vcepil v glavo,...sedaj imam nekaj več energije, kljub temu, da sem prehlajena...  ... Sicer pa mi knjige s takšno vsebimo res dajejo podporo..in ko sem  , se spomnem nanje..pa še nekaj misli si bom izpisala...na veliko!!!! Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ljubica
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 10:12 » |
|
Saj vem, da pomaga. To rabimo vsi....podporo, upanje. Samo včasih sem tako zelo sita raznih nasvetov in predlogov..... Vsi imajo nasvete, samo mojega življenja ne živijo.... In tudi jaz ne bom ničesar spremenila. Drži se! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 14:51 » |
|
Saj vem, da pomaga. To rabimo vsi....podporo, upanje. Samo včasih sem tako zelo sita raznih nasvetov in predlogov..... Vsi imajo nasvete, samo mojega življenja ne živijo.... In tudi jaz ne bom ničesar spremenila. Drži se!  khm khm........ lej, večinoma pišejo knjige, tisti z izkušnjami - vsaj jaz bi takšne brala, ker drgač je brezveze. Tvojega življenja itak nau nben živel, lahko pa še vseeno te drugi razumejo z istimi simptomi oz. motnjo, ki jo imaš ti! Nisi edina in nisi samo ti žrtev. Tretje.... če že apriori trdiš, da ne boš ničesar spremenila, potem res ne boš. Pa ti lahko povem jaz, ki nimava skupnih bolezni ali nekdo, s katerim imata skupno diagnozo, .... ker za svoje življenje si odgovorna TI! Ti ga živiš in ti ga usmerjaš po poti uspeha ali propada - s tujo pomočjo ali brez. Lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
ljubica
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 18:53 » |
|
Jej, nisem bila dovolj jasna. Nisem želela reči, da se jaz ne bom spreminjala. Mislila sem, da se krogotok nasvetodajalec-nasvetojemalec ne bo nehal. Sploh pa - tudi jaz dajem nasvete, ne? Jaz se spreminjam. Itak. In to na polno. Že celo življenje si tupim lekcije v možgane. Ali pa mi jih življenje. Samo včasih mam pa pač preveč vseh tistih dobronamernosti, pa malo sarkastično zaključim: "Ej, pa pridi ti v moje možgane, haloooooo". 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
asdf
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 19:01 » |
|
psihofarmakov ? sem šteješ adje in vse ? Al kaj šteješ pod to besedo ?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 19:23 » |
|
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 01. marec 2011 ura: 19:27 od SOFIA*DEL SATI »
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 19:28 » |
|
Jej, nisem bila dovolj jasna. Nisem želela reči, da se jaz ne bom spreminjala. Mislila sem, da se krogotok nasvetodajalec-nasvetojemalec ne bo nehal. Sploh pa - tudi jaz dajem nasvete, ne?Jaz se spreminjam. Itak. In to na polno.Že celo življenje si tupim lekcije v možgane. Ali pa mi jih življenje.Samo včasih mam pa pač preveč vseh tistih dobronamernosti, pa malo sarkastično zaključim: "Ej, pa pridi ti v moje možgane, haloooooo".  
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ljubica
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 20:21 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 02. marec 2011 ura: 07:31 » |
|
Ljubica, če kaj pomaga - razumem, kaj govoriš in se čist strinjam s tabo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 02. marec 2011 ura: 09:47 » |
|
Ljubica in ostali/ostale! Me veseli, da se je razvila debata o tem, kaj smo in kam gremo...  ..Veseli me, če smo povezani in skrbnimo drug za drugega vsaj preko takšnih forumov, tako da..bom v kratkem, še kaj bolj koristnega objavila..ker želim pomagati sebi in ostalim..tudi z vzpodbudno besedo! Res pa je, da je lahko napisati in prebrati, težko pa vse udejaniti ali spremeniti čez noč...  ..Pri sebi, opažam, da gre vse zelooo počasi. Najbolj pa me "boli" to, ko se pojavi slednje: ko imam občutek, da sem prehodila više 3 nove stopnice, nenadoma padem zopet na prvo...  ..in potem zopet napor za it više...jojme, res ni enostavno!! Misli pa so itaq različne, kot sanje..od dneva do noči in obratno..važno, da se znamo pobrat in obvladovat v težki ali nepredvidljivi situaciji...  .. Bi pa rada imela Damovce za moje sosede..zakaj ne?  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ljubica
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 02. marec 2011 ura: 21:18 » |
|
Ja, meni se je vedno zdelo najtežje ravno to, da sem napredovala in bila že tako ponosna nase, potem pa....buuuuuum Ob vsem tem sem postala pač malo bolj kritična do nasvetov in tudi manj entuziastična. Samo povem vam....človek je res zategel in včasih ene in iste bedarije počne na vedno isti način.  Sem pa zadnjič brala, kako nekdo priporoča neko terapijo, da je ta terapija oh in sploh, na koncu pa doda, da je on vse dni poln energije in tako naprej. Ja, seveda! Prvič papir vse prenese, drugič pa človek res ne more biti drugega kot poln energije, če živi umirjeno, počasi, brez tega, da se tvoj tempo začne ob 5.30 uri iz zaključi nekje zvečer, ja, to verjetno res gre.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #16 dne:: četrtek, 03. marec 2011 ura: 07:52 » |
|
Samo povem vam....človek je res zategel in včasih ene in iste bedarije počne na vedno isti način. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #17 dne:: četrtek, 03. marec 2011 ura: 09:54 » |
|
Ljubica, veš kaj mi je najbolj všeč pri tebi...  ? Ta tvoj močen karakter in smisel za  , katerega, upam, se bom počasi, na veliko nalezla...prav mi bi prišlo, saj živim v okolici, ki so vsi zateženi, živčni, zaskrbljeni ali pa so živi delohodliki...odddijo!  Ne, jaz sem za relax, oddih, uživanje življenja v tistih majhnih stvareh...in poiskati "točke", da se lahko  ali pa vsaj dobro in ponosno počutim, kot včeraj: tako lepo sem si organizirala dan, da sem vse tako lepo izpeljala in se počutila  ...danes pa je nov dan...z vsemi vami Damovci, v mojem srcu...hvala!  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ljubica
|
 |
« Odgovori #18 dne:: četrtek, 03. marec 2011 ura: 10:39 » |
|
Dušica, hvala za lepe besede. Sem pa drugače močno neprilagojena, neukrotljiva, rada jem in ne maram diet, kadim, ne maram lokalnih radijskih postaj, ne maram dolgih potovanj, ne odstranjujem gub in celulita, ne barvam si lase, uporabljam živo rdeče šminko in če je treba govorim prostaško. Živa groza od mene..... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #19 dne:: četrtek, 03. marec 2011 ura: 10:49 » |
|
Sem pa drugače močno neprilagojena, neukrotljiva, rada jem in ne maram diet, kadim, ne maram lokalnih radijskih postaj, ne maram dolgih potovanj, ne odstranjujem gub in celulita, ne barvam si lase, uporabljam živo rdeče šminko in če je treba govorim prostaško. Živa groza od mene.....  Ljubica, tole je pa le malo preveč samokritike, če bi te ne poznala, bi verjela...vedi, da si prav prijetna.... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|