FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 19:00

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: bolečina, bolečina...depresija?  (Prebrano 2606 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #40 dne:: ponedeljek, 04. april 2011 ura: 06:37 »

Kaj dogaja, Janez? očitno ti ni pogodu misel, da so bolečine lahko povezane s psiho?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
bolečinka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #41 dne:: ponedeljek, 04. april 2011 ura: 13:54 »

ALEXX kje pa imaš ti običajno bolečine po telesu, jaz npr.jih imam že zdele ene 14 dni v obeh rokah ( imam take težke kot da nima prave moči v njih )
lp bolečinka
Prijavljen
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #42 dne:: torek, 05. april 2011 ura: 08:59 »

To je lahko tudi znak borelioze. Vsaj pri meni se je začelo točno tako. Opravi testiranje.

Ribica
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #43 dne:: sreda, 06. april 2011 ura: 09:24 »

Janez  rozicodam kako kaj?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
janez1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 17

« Odgovori #44 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 08:41 »

Nič novega, močne bolečine. Sigurno niso povezane z psiho.

Zjutraj se zbujam z močnimi bolečinami v rokah. Boli me obleka, ki jo nosim, pekoče bolečine po telesu... nenormalnosti.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #45 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 08:52 »

Nič novega, močne bolečine. Sigurno niso povezane z psiho.

Zjutraj se zbujam z močnimi bolečinami v rokah. Boli me obleka, ki jo nosim, pekoče bolečine po telesu... nenormalnosti.

SIGURNO SO

Prej ko se sprijazniš s tem, in nekaj ukreneš, prej bo bolje. Saj imaš izkušnjo s Cymbalto.  Smiley

btw...Kaj misliš, da ti je?
« Zadnje urejanje: četrtek, 07. april 2011 ura: 08:55 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
janez1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #46 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 09:10 »

Niso, niso.
Me ne poznaš dovolj dobro, da bi lahko tako točno vedela. Sam vem da to ni psiha. Premočne bolečine, preveč specifične.
Depresija ne povzroča takšnih bolečin. Če bi mi zdaj "vzeli" bolečine, bi bil hitro normalen, tako pa sem tudi psihično v zelo slabem stanju.

Kaj mi je? Vem samo to da nič ne vem. Morda napačno delovanje možganov, zaznavanje telesa, belečine .... ne vem.

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #47 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 09:15 »

vse, kar človek doživlja, se vtisne ko pečat vanj... tako lepi kot manj lepi dogodki, slabi pa sploh. In določena doživljanja, ki si jih tudi ti preživel, so še kako lahko razlog za depro.

Mnogi pravijo, kako srečno otroštvo da so imeli... da so hodili v griče...pa na morje... pa sem pa tja... samo - to ni vse. Odnos... objem...pogovor...občutek varnosti, zaželjenosti,... vedenje, da se vedno lahko obrneš na starše - na oba starša.... to je tisto, kar je najbolj važno.

Saj ok, pač praviš, da ni psiha. OK. tudi prav.  kiselnasmeh nekateri smo pač drugačnega mnenja... in ... mah, čemu nekoga prepričevat v nekaj? brez veze... V vsakem primeru je izbira tvoja....
Prijavljen

alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #48 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 09:25 »

... V vsakem primeru je izbira tvoja....

oki

Saj ti nočem težiti janez, ampak lej, če so ti vsi izvidi OK, če so ti prvič pomagali AD -ji, potem je nekako logičen zaključek, da se ti sedaj isto dogaja. kiselnasmeh
Prijavljen

alexx Afro 
janez1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #49 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 09:37 »

ja, cymbalta je pomagala, samo takrat sem imel bolečine samo v nogah od kolen navzdol
sedaj pa je celo telo in hujše bolečine, cymbalta, effectin ne pomagata nič

tudi če je npr psiha, kaj naj naredim?
hodim v planine, na pohode, kolesarim, pozitivno razmišljam, sem še v službi.... nič ne pomaga, telo gre po svoje

LP

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #50 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 10:12 »

tudi če je npr psiha, kaj naj naredim?

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=754

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66

hodim v planine, na pohode, kolesarim, pozitivno razmišljam, sem še v službi....

oki
Prijavljen

martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.542

« Odgovori #51 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 15:02 »

Sam praviš, da si Cymbalta in Effectin ne pomagata. Pa sta dokazano med najmočnejšimi zdravili AD-ji na svetu, specifično proti bolečinam pa je Cymbalta.  Stres je samo sprožilec. Imela sem ostre bolečine v noge, nemoč v roke, nisem se mogla obrniti nazaj v avtu, pri tuširanju sem komaj še pritisnila lani zadaj z dlanmi po hrbtu. Depresija in anksa je samo spremljevalen pojav in če ti AD nehajo pomagat, moraš dalje raziskovat, kaj to sproža. Napaka je že bla, da vidva z Bolečinko nista že v začetku izločila vseh organskih vzrokov. Posebej je treba zdraviti ankso in depro in posebej telo, ker čeprav je eno z drugim.
Prijavljen

neimenovana
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #52 dne:: petek, 22. april 2011 ura: 09:13 »

Martinca, hvala za nasvet..ti poročam, kako poteka!  rozicodam

Dušica
Prijavljen