FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 18:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Na pomoč!!!  (Prebrano 637 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
larisa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 13

« dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 15:34 »

ZDRAVO   

Mi lahko kdo pomaga ugotoviti kaj pomeni dogajanje z mano? morda se bliža živčni zlom?

Stalno se tresem in imam nekontrolirane gibe, np.trzanje celega telesa! vsaka stvar, me spravi na obrate, sem stalno živčna, niti zaspati včasih ne morem!! Sekiram se za vsako stvar! Jočem brez razloga, sama se vprašam zakaj, ampak odgovora nisem še našla!
   Pogosto imam živčne izpade! Pojavijo se tako, da kar je okoli mene, morem razbit in uničit (krožniki, kozarci,...). Partner mi je rekel, da ko imam izpad, imam glas kot v grozljivih filmih, v katerem pride do pokola!!!!! Use mečem okoli sebe, dokler se kaj ne razbije in poči, takrat se umirim!!! Imam tudi epilepsijo. Pijem 2 vrsti antiepileptikov. Po vsakem živčnem izpadu, imam ponoči epi napad, grand mal!
  Zadnje čase, se veliko tresem in sem izgubljena psihično!! Use skupaj me uničuje!
  Ta stres, se dogaja ze 2 leti, sedaj pa je hudo! Nekaj me tudi pika in peče v trebuhu ter pod prsi in stiska ter hudo peče in pika v okolici srca, ramena se mi tresejo! Sem stalno v hiši, saj ven se mi ne da iti, saj me boli vso telo.
  Kaj se to dogaja? Mi ve kdo kaj več povedati? Se slučajno bliža živčni zlom?

HVALA VSEM ZA ODGOVORE IN POMOČ!

LEP DAN ŽELIM VSEM

Prijavljen
utrujena
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

« Odgovori #1 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 15:39 »

Larisa, mislim da si ti že doživela svoj živčni zlom. vse kar si opisala, je lahko posledica depresije, ki se kaže na ta način. svetujem ti, da obiščeš psihiatra in mu vse poveš.
če si kaj brala po forumu, so veliko pisali o simptomih in lahko se najdeš v njih.
Prijavljen

Bila na dnu, prišla na vrh. Povem vam punce in fantje, OBSTAJA POT.
larisa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 15:55 »

Torej, možno da tej izpadi, ki jih imam, da je bil živčni zlom, morda ne eden, tudi več, saj hudih izpadov sem  jih imela okli 4!!!!
Je to možno?
Brala sem, da po  zlomu, da je zelo hudo, da oseba ne govori, ne je,...
Prijavljen
smotkica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #3 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 20:40 »

pozdravljena

a si bila mogoče pri svojem zdravniku ali psihijatru? naj te ne bo strah ga obiskati, če se ti zdi da bi potrebovala strokovno pomoč.

jaz menim da pri tebi gre pri tebi za neko obliko depresije.. najboljše da si prebereš kaj na to temo..

upam da čim prej najdeš rešitev

lp
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #4 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 23:37 »

rozicodam

Larisa...predvidevam, da se že zdraviš pri nevrologu zaradi epileptičnih napadov,
nisem strokovnjak na tem področju, vendar bi ti lahko rekla, da je to res ena oblika depresije, ki se ti odraža na tak način...v tebi se je morda nabralo en kup jeze, ki se je hočeš znebiti na tak način...se pravi z razbijanjem, kričanjem  oki

Vse to pa boš rešila le s pogovorom, tako da boš skupaj s strokovnjakom razčistila vzroke, ki so te privedli do tega...mislim, da se zdaj beseda "živčni zlom"  ne uporablja več...to je izbruh jeze, ki te mori morda celo iz otroštva ven.

Larisa ...potrudi se...preberi morda knjigo "Depresija za telebane" v kateri boš našla marsikateri nasvet.
Knjigo si lahko izposodiš tudi v knjižnici... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #5 dne:: sreda, 23. februar 2011 ura: 09:39 »

Larisa,

ti tvoji živčni napadi so me spomnili na mojega frienda, ki se zdravi za EPILEPSIJO, zato meni, da se
najprej pozanimaš, če so zdravila, ki jih jemlješ prava (morda bi dovolj samo en epileptik? Huh?), drugače pa v tvojem primeru, vsaj po mojem, bi prišel v upoštev kakšno POMIRJEVALO...vprašaj nevrologa! oki

Glej, občasno sem imela kakšen panični napad in strah kot posledica anksioznosti, nemoči in depre, tako da sem dobila APAURIN, čeprav se raje naučim sproščati in meditirati...poskusi!!

Vzpodbudno in topel objem ter  rozicodam od

Dušice
Prijavljen
larisa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 23. februar 2011 ura: 16:04 »

Glede antiepileptikov, jemljem Lamictal in Lyrico, oba sta tudi antidepresiva!!! Izpade imam ze kar nekaj let, ampak so bili sibki - bolehan za depresijo približno že 4, 5 let!
   Pred tremi leti, sem pila cipralex, kateri mi ni niti malo pomagal! Zraven se Helex (pomirjevalo), katero bi mogla piti vsak dan!! Zavedam se, da s pomirjevali, po vsakodnevnem pitju, pride do odvisnosti, zato sem se "zavedala", kdaj pomirjevalo potrebujem in le takrat sem ga spila (1 x na teden), nič več!!!
   Bila sem pri psihiatru, pa me je zelo razočaral, saj jaz se ne morem pogovarjati z osebo, ki z njo ne morem doseči en normalen pogovor in svetovanje, me je kar hladno gledala!!!!!!!! je kar dala antidepresive in konec!!!!!!!

Zame tole ni noben doktor, saj doktor ti more pomagati, ne dajati tablete da se bolezen sama ozdravi!!!!

Sedaj obiskujem klinično psihologinjo...je se kar v redu, ampak vidim, da z mano je vse ok za kratek cas, nato minimalni "drazljaj", eksplodiram!!!!!
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 23. februar 2011 ura: 16:37 »

Larisa

si pd meni! Sama se lovim iz tega začaramega kroga že 7 let in vztrajam, da se bo le kaj premaknilo..ne smemo obupat, sicer se zavedaj, da je zdravje najpomembnejša stvar! oki No, vsaj zame...

Menjala sem 3 psihiatre in to, ki imam sedaj niti tudi ne vem  kaj, saj sem sama spoznala, kakšno diagnozo imam...vsaj približno, ker me je označila za manično..tako da sem se zdravila tudi z napačnim zdravilom...no coment! Angry Delam na sebi in se opazujem, ko pa pridejo slabi dnevi,...se res, nekaj več časa pobiram...sem čustvena, občutljiva in ranljiva osebnost...ti?

Drugače, kaj delaš v prostem času?

Dušica
Prijavljen
larisa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 24. februar 2011 ura: 12:42 »

V prostem času zbiram znamke, berem knjige, moj najljubsi pisatelj je Stephen King...
   Kakšno nedeljo grem s starši z džipi na off road, kjer se sprostim v naravi!

Ko sem pa slabe volje, se zaprem vase ter po internetu delam razne raziskave, npr.podatke o epilepsiji, o bipolarni motnji in depresiji,... itd.

Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: petek, 25. februar 2011 ura: 09:30 »

Lepo! oki

Jaz pa nisem toliko povezana s starši, ker me ne razumejo, kaj šele spodbujajo. Trenutno mi je največja opora moja psihoterapevtka! wav Za njo pa moj dragi in kakšen prijatelj, ki razume moje simptome in težave, sicer delam veliko na sebi... pomezik

Moja ljubezen sta narava in živali, povsem. Veliko pa dam na dobro hrano, brez čokolade pa tudi ne morem! Tongue Ti?

Ko sem slabe volje, pa se skrijem v moje kotiček - moja soba in skušam meditirati, globinsko se sprostiti oz. počivati, brati vzpodbudne misli knjig ali pa se zatečem tudi z  Cry v naravo...daleč od vsega in vseh!

Od kod si?

Dušica
Prijavljen
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

« Odgovori #10 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 12:21 »

dusica mi te razumemo, tu se lahko razpišeš kolko te je volja  rozicodam

Mene pa ful veseli ples Hip-Hop, sem pred leti plesala in osvojila 3.mesto lih za moj rojstni dan 21.12  plesalec pa sem se odločla da po končani šoli grem nazai v Hip-Hop in prinesem dam še 1. in 2. mesto  pomisli

Jst ene velike podpore nimam, razn od sebe  sesmejem še tisti,ki misliš da te spodbuja in podpera ti nakonc uzabije nož v hrbet  Cry.

Ma sem vesela da mam vas tu wav
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.988

« Odgovori #11 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 12:25 »

Limonca  rozicodam kje pa plešeš? Jaz tudi plešem hip-hop (hiphop mama), pa moja hčerka tudi, pri Plesnem studiu Novo mesto.
Pa čestitke za osvojeno 3.mesto  clap
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

« Odgovori #12 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 12:28 »

Slavka hvala.Sem plesala v pelsni šoli Wolfy po treh letih so nas pa dvignili in dali v plesni klub Wolfy, potem pa zaradi finančnih problemov nism mogla več plesat  jok ampak ga vseeno nebom pustila  ne pridem nazai vsekakor, samo prvo morm šolo narest d abo en pritisk manj,fante na stranski tir sem se spet malo za J, ko pa bo vse šlo kot po maslu pa tudi ljubezni odprem vrata  Embarrassed
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar