Jaz sem bil na 10 dnevnem Vipassana tečaju v Avstriji. Zelo toplo priporočam. Hrana je bila super - vse je bilo super! Spomnim se, da smo takrat izklopili mobilne telefone (itak jih nimaš pri sebi), tako da so se domači ful bali, da so me 'pobasali' in prodali za organe.

Urnik imaš na njihovi spletni strani, tako da veš kaj te čaka. Je pa faln, če si zmožen sedeti 1 uro brez premikanja preden greš tja. Te bo vse veliko manj bolelo.

Ni pa to pogoj. Jaz recimo takrat, ko sem se odločil, da grem, nisem mogel sedeti z vzravnanim hrbtom niti 30 sekund. Aja, glede zbujanja te naj ne skrbi. Itak te zbudijo z gongom. Če pa res ne bi slišal, pa pride preverit v sobe - just in case.

Upam, da se odločiš, da greš. V teh 10 dneh res lahko ugotoviš kaj se tare v tvoji glavi. 10 dni opazuješ več ali manj vedno isti tok misli.

Pravzaprav bi ravno zaradi tega ta 10-dnevni course priporočil vsakomur, ne samo tistim, ki želijo meditirati. Samo zato, da opazijo kaj tare njihov um. Moj se je 10 dni ukvarjal samo s tem "da ne bi naredil kaj narobe".