FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 18:49

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Še jst, tisoč zmedenih stvari  (Prebrano 232 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Jaya
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 13:51 »

Živjo!

Sploh ne vem kje naj začnem. Občutek mam, kot da si že več let samo domišljam kar se mi dogaja, da sem konec koncev res le lena, nesposobna,itd. To mi starši odkar sem šla v srednjo šolo govorijo.

Bolj in bolj ko razmišljam pridem do bistva, da se mi je vse to ačelo dogajati, ko sem dobial diagnozo deformacija kolen,posledično prekinitev vseh telesinh aktivnosti, prekinitev treningov mojega ljubega hip hopa in s tem propad želja in načrtov v zvezi s tem. Potem operacija in dve leti bergle. Mislim, da se mi je takrat šele res razvilo vse to.

Zakaj se tko počutim, zakaj mam občutek, da si vse domišljam. Ne morm se sploh izražat tko kot želim, da bi povedala kaj me muči.

Ampak zdaj sem tukaj, stara sem 23 let in želim spremeniti življenje. Sem brezposelna in nimam narejenega niti prvega letnika faksa. S temi izpiti se matram že tretje leto. Pa ne da ne bi bila sposobna, se rada učim, vsaj rada sem se. Ampak enostavno ko se usedem za knjige, mi misli odbezajo sran, kocentracije sploh nimam.

Diagnosticirana mi je bila socialna fobija, o ostalem psihiatru nisem želela gvoriti, grozen strah, da bi se vse moje skrivnosti razkrile, in da si bo mislil, da si vse skupaj le domišljal in da sem konec koncev le tako ultra zabita, da si ne znam življenja porihtat.

Najbolj me moti stalna tesnoba...razbijanje srca, občutek mam da ne morm dihat, v zadnjem mesecu se mi je pojavila bolečina pri srcu, ki me zagrabi in ne spusti, če vdihnem je še slabše. tO se pojavi nekajkrat na dan. Boli me hrbet, vrat, mišice, mravljinči me. Verjento zato, ker je zdajle izpitno obdobje, namravala sem narediti vsaj 4 izpite, pa sem prišla do enega, ki ga imam jutri. Strah me je,d a bom zablokirala, da enostavno mi bo vse izpuhtelo iz glave, kot že tolikorat do sedaj. Čeprav si želim, močno želim, vem kako me je spravilo v srečo, ko sem vidla da so sadovi mojega truda tukaj.

Zmedeno govorim, še sama ne vem zakaj. Med drugim imam obsesije, rituale, kaj moram narediti, pa še vem ne zakaj. Če ne bom to pa to nardila bo neki hudga, in če mi to drug človk prepreči, enostavno se mi zmeša, do zdaj se mi je to rnkrat s fantom zgodil, da je hotu on luč ugasnit zvečer, in sm mu roko zadržala, in rekla prosm ne, prosm ne, nevzdržna tesnoba, in se je nasmeju zakaj pa to, in se še bl stegnu, in sm enostavno začela se dret, k da bi mi vsa ta želja da to morm nardit, da bi vse to ostalo od mene. In mi je pustu ugasnt luč. Kako neumno s emi to zdi, ampak v tistem trenutku se gre za življenje ali smrt. Potem sem fantu razložila kaj pa kako, kako imam razne rituale, kako s emor stavri dotikat dvakrat, kako vse delam na tri stvari, in zdj razume in mi pusti da to odživim.

Najbolj grozno je, ko se mi zgodi to na avtobusu, kako to nardit neopazno, da noben ne bo opazu...groza...ampak ta brezizhodnost me v to sili in to nardim, ne glede na vse...kdaj em je kdo že čudno pogledu, ampak mir mi je bolj pomemben kot pa čudni pogledi. Tudi copate prend grem spat, morajo biti v vrsti, čevlji enako...se mi zdi, kot da se mi vse bolj in bolj meša.

A imam generalizirano anksioznost? Ker muči me prav tako prenajedanje, jem, ko sem žaslotna, kar sem trenutno večino časa, in se mi pozna na teži, ker več jem, me hrana ful pomiri, čeprov ko s enajem mi je spet bed, in je začaran krog. Sploh ne vem kako nej si pomagam?

Nekaj let se že trudim s tem živet, po antidepresivih je bilo boljše, pa sm nehala, zdj jih spet jem...upam da o boljše, zdj jih en bom nehala.

Enostavno ne vem kaj nej nardim, ne znams i sama pomagat, želim da mi nedko pomaga, ko se s tarši začnem o tem pgovoarjat, mi rečejo da si vse domišljam, da vse druge krivim, samo sebe ne.

Strah me je, ker ko padem res totalno na dno, ko včasih dobim občutek d ani izhoda, da itak zakaj bi s eše trudla, č je to vse kar bomv  življenju mela, si želims amo zaspat, it stran, prenehat to stalno bolečino v seb.

Starši mi to še slabšajo, vzbujajo slabo vest, službe ne dobim, sem nesposbna, stara tok in tok, nč ne nardim, nism to, nism uno. Ko se spet začnejo očitki, t se zdaj dogaja skoraj vsak dan, ne vrže iz tira, že tako s epočutim slabo, potem pa še slabše in enostavno se mi zdi vse brezveze. Želim sid  abi me kdo razumel, da bi minedko podal roko, me poslušal, rekel pojdi z mano, te pljem na sprehod, da bi vidu da mi pomaga, da ni vse le v moji glavi.

Tako pa dobim udarce znova in znova. Pri 18ih sem se od tega odmaknila tako, da sem šla na svoje, vendar sem se pri 21 vrnila nazaj, nisem zmogla sama finančno.

Kaj mi predlagate, kaj nej nardim, kje naj si poiščem pomoč? Sram me je o tem govorit pred psihiatrom, tudi o mojem otroštvu in zlorabi za katero noben ne ve, tudi moji bližnji ne, v bistvu zato nobeden ne ve razen mojega fanta, kr sm se mogla nekomu zaupat kr je bla bolečina prehuda.

J emogoče, da vse to izhaja iz tega?T apotreba,da me ma nekdo rad tako kto sem, ne glede na vse, ne glede na to kko se do mene obnaša? In to rpenjadenjae in skrivanje pod težo...a se skrivam...nočem da me kdo opazi...ne vem...ne vem kako nej to vse skupaj predelam...kako nej to psihoterapevtu povem...kje naj najdem zastonj psihoterapevta...sram me je o tem govort.

Vem da za zlorabo nisem sama kriva, razumsko mi je to jasno, čustveno pa...kaj če sm jst bla kriva, da sm jst una k je vse to povzročla, počutm se nevredno, da si zaslužm da se mi je to zgodil...

Enostavno ne vidmi več izhoda, rada bi spremenila življenje, pa to začnem delat, pa mi neki ne gre pa s emi vse podre...spet.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 14:00 »

Kaj mi predlagate, kaj nej nardim, kje naj si poiščem pomoč? 

absolutno!

Sram me je o tem govorit pred psihiatrom, tudi o mojem otroštvu in zlorabi za katero noben ne ve, tudi moji bližnji ne, v bistvu zato nobeden ne ve razen mojega fanta, kr sm se mogla nekomu zaupat kr je bla bolečina prehuda.

Vem da za zlorabo nisem sama kriva, razumsko mi je to jasno, čustveno pa...kaj če sm jst bla kriva, da sm jst una k je vse to povzročla, počutm se nevredno, da si zaslužm da se mi je to zgodil...

Sram NI potreben! krivda NI tvoja!!!

da sem konec koncev res le lena, nesposobna,itd. To mi starši odkar sem šla v srednjo šolo govorijo. 

ja, super starši  ne; žal je tako na tem svetu, da so nekateri starši pač - nesposobni....

Bolj in bolj ko razmišljam pridem do bistva, da se mi je vse to ačelo dogajati, ko sem dobial diagnozo deformacija kolen,posledično prekinitev vseh telesinh aktivnosti, prekinitev treningov mojega ljubega hip hopa in s tem propad želja in načrtov v zvezi s tem. Potem operacija in dve leti bergle. Mislim, da se mi je takrat šele res razvilo vse to.

ne, to je bila pika na i... to je bil povod... začelo se je pa s starši, z njihovim napačnim odnosom, začelo se je z zlorabo, ... vse ostalo je le stopnjevanje....

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Jaya
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #2 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 14:15 »

Tko je, da jaz vem, da moji starši želijo zame najboljše, da me majo radi in so mi želeli pomagati. Žal ne ne pravi način, preveč smo so v svojem bistvu različni. Občutek mam kot da ne spadam v to družino...moja sestra je popolnoma drugačna od mene. Res kot da ne spadam, popolnoma sem različna, tudi v smislu kaj želimv življenju, da si želim samo DUŠEVNI MIR,samo to. Dabom mirna v sebi,. Ne zanima je če en bom imela ne vem kakšnega bogatega življenja, materialnih stvari, vse kar si želim je, da bom zdrava in mirna. Toliko let že n ism občutila prvinske sreče. Mogoče pol leta nazaj ko sem bila v evforiji zaljubljenosti, vednar me je hitro vrglo nazaj na realna tla oz.še niže.Trenutno mi veselje prinaša fant, ki mi pomaga, me razume, in me opazuje, me posluša, ampak skrbi me, da bi naju to uničl, se ukvarjat s čustevnim invalidom... Jst vem,d a sm na prvem mestu jaz, in da sem v partnerskem odnosu srečna in da je iskreno, moram imeti sama sebe rada, predvsem pa moram biti zdrava in pomirjena.

Rada bi predvsem to,d a me razumete da ne krivim staršev, oni so naredl kar je v njihovi moči, pač nimajo občutka, želijo si najboljše zame, v smislu šolanja, ne dajo pa nič na notranji mir, niso taki ljudje, niso mel nikol takih problemov, rečejo vedno kaj sve smo mi mogl dat čz, da smo maldi leni, in da ne vemo kaj je življenje. Pač kot pravim, razumem da je tako kot je, da vsak človek dela to kar je.smo si pač različni.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 14:23 »

Jaya, kar se mene tiče, ni treba staršev prav nič branit ... in meni osebno ni nič takega, če se reče bobu bob. Žal so na tem svetu tudi taki, ki starši ne bi smeli biti. To je vse  kiselnasmeh

no ja, če se mene vpraša, je sedaj čas, da najprej poskrbiš zase, poiščeš ustrezno strokovno pomoč... si nekako najdeš zaposlitev, greš na svoje...

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #4 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 14:58 »

Pozdravček!  rozicodam

Prvo: nisi zmedena, nisi smotana, nisi slaba, nisi zanič, nisi lena, nisi nesposobna, ..... , ker drugače se tega ne bi zavedala in pisala na forum! Oz. drugače povedano, bi uživala v svojih negativnih zadevah. Tak pa ne, ne. Torej, se motijo ocenjevalci tvoje duševne sposobnosti!!! Se strinjava? Strinjava!

Greva naprej.

Okolica (v tem primeru domača) ti je izbila samozavest v nulo! In sedaj je na tebi, da si jo vzdigneš gor  Smiley

Svojo zgodbo si zelo obširno predstavila, iz vsega povedanega, pa bi ti najbolje svetovala, če bi rekla, da si najdeš psihologa za pogovor (na konc.), ali psihiatra (na konc. - samo čakalne dobe so dolge, pa tudi odvisno od psihiatra do psihiatra, saj jih "bolj zanima" katero zdravilo ti predpisati), za psihoterapevta pa potrebuješ že finančna sredstva, žal!

To, da pišeš zmedeno, ni nič hudega, čeprav sama nisem opazila neke zmede v zgodbi. Zapomnila sem tvoj problem okrog avtobusa in pogledov, tak, da ti lahko rečem, da tisti, ki nismo ravno holivudske zvezde, ne maramo pogledov ljudi na sebi, ker takoj pomislimo na najslabše o sebi. Žal, se je tega treba rešiti samo tako, da sebe vzljubiš, da ti ni mar za mnenja/poglede drugih ali/in da greš čimvečkrat na bus in tako vadiš svojo voljo!

Potem si spraševala glede gen.ank. če jo imaš: čisto tako na prvi uč, je možno, da jo imaš, vendar lahko pogledaš malo po spletu znake gen.ank., tudi tukaj na DAM-u. Obstaja izjemna knjiga, ki prav pozna nas-ki-smo-padli-pod-težo-tega-materialnega-sveta-in-se-uspešno-pobiramo PREMAGOVANJE ANKSIOZNOSTI ZA TELEBANE. Tam je omenjena socialna fobija, ankse, gen. anks., kaj to je, zakaj pride, znaki in predvsem rešitve / sproščanja!!! Dobi se tudi v knjižnici, vendar je tako dobra knjiga, da se jo splača kupiti že zaradi tega, če bo kdo od tvojih (tebi dragih ljudi) zbolel in boš razumela (npr. depresija ---> PREMAGOVANJE DEPRESIJE ZA TELEBANE)!

Glede fanta je super, da ga imaš, da te razume, da te podpira. Tisto z rituali je možno tudi zarad gen.ank., lahko pa je tudi kaj drugega, kar pa lahko ugotovi strokovna oseba (psiholog, psihiater, psihoterapevt).

Glede tega pa:

"Vem da za zlorabo nisem sama kriva, razumsko mi je to jasno, čustveno pa...kaj če sm jst bla kriva, da sm jst una k je vse to povzročla, počutm se nevredno, da si zaslužm da se mi je to zgodil..."

takoj si dopovej, da za zlorabo je kriv edino in izključno samo tisti, ki je to storil in ne žrtev!!!! Nikoli ni kriva žrtev, kajti v moči človeka je, da zazna kaj je prav in kaj ne...in tisti, ki tega ne ve (ali ve) in je (načrtno) zlorabil sočloveka, je kriv!!! nikoli žrtev!!! nikoli!!! tega nisi hotela in on ni upošteval tvojih čustev!!!!!!!!!!!!!!!

"Enostavno ne vidmi več izhoda, rada bi spremenila življenje, pa to začnem delat, pa mi neki ne gre pa s emi vse podre...spet."

tokrat si izbrala pravo pot, ko si našla tale forum in nas, ker se nas sedaj ne boš rešila  pomezik In sedaj boš delala na sebi, tak, da, svet se ti ne bo podrl, mi smo ti začasni stebri, dokler ne zgradiš svojih in čas je, za zmago a ne?  oki

Hodiš že po poti zmage....... torej si že zmagovalka!!!  wav Ciljamo na šampionstvo in rekorderstvo, ko bodo slabi spomini samo še preteklost, preteklost v predpreteklosti in na stopničkah zmage bo stala ta prava Jaya  plesalec , vesela  Grin , srečna  ohoho , nasmejana  srce-utrip in močna  boks !!!!!  palecgor

sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce  sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce sonce

Pozdravček!!

Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar