FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 18:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zamenjava za dr.Rejeca(aškerčeva)  (Prebrano 594 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
huba
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 00:16 »

Pozdravljeni!

Jaz in moja punca sva oba pacienta dr.Rejeca.

Jaz sem njegovo filanje z tableti prezivel ker me je ena psihoterapevtka vzela zaston ter ker mi je zadel zdravila v prvo (in sm se pol hitr na noge sam postavu).

Moja punca trpi za depresijo in anksiozno motnjo ter paničnimi napadi ze od 13ga leta. Vmes je bila tudi pri velenju v neki bolnici pa še ogromno drugega sranja se ji je dogajal. Zadnja 4 leta kar je na faxu se zdravi pri dr.Rejecu, predpisal ji je 30 do 60 mg Cymbalta odvisno kako se počuti (??). 4 leta ni nič bolje, še vedno ima pogoste panične napade.

Skupaj sva 1 mesec in ji je šlo kar dobro do učeraj ko sem mogel priti k nje ob polnoči ker je imela blazn paničn napad. Ko sm prišel se je pomirila in zaspala, danes se je zgodba ponovila, tokrat sem klical na Zaloško kjer so mi rekli naj ji dam en svoj Eglonyl, ki trenutno zgleda da pomaga, pa od tistga dohtrja sm dobu tak občutek "WTF on nje predpisuje!?!?!?!".

Jest mam to punco res rad in bi ji rad pomagal, ker jest sem imel očitno res velikansko srečo da sem se v 1 letu in pol iz totalne ničle postavu na noge čisto sam (in z 3 urami terapije). Zdej če gledam na tist kar sem slišu o gospodu doktorju, o izgledu ljudi, ki h njemu hodjo, na odziv sestre (k je drgač FULL vredu, res FULL) k je bla kr presenečena k sm ji povedu da se čisto zdrav, in po skupinah kjer so vsi zgubil voljo do zivljenja in samo govorijo kok ni nikol boli (kar jih čist razumem) (če ste bolani, ne hodit na skupine na aškerčevo, k vs bo samo zabediral).

Torej, se opravičujem za klobaso, h kateremu psihiatru lahko midva, oba študenta iz ljubljane, sploh greva. Bova sicer šla ju3 še 1x k dr.Rajcu v upanju da bo tokrat si celo vzel čas (jest grem zraven da mu mal težim da si bo čas vzel) in ji kej pomagal, vendar sva oba zgubila zaupanje vanga, ker če mu v 4 letih ni ratal nič, mu tudi sedaj ne bo.

Lp

Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.858

« Odgovori #1 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 09:13 »

Huba...hvala TI za izkušnjo, ki si jo delil z nami...čestitke, da ti je uspelo... clap

Glede psihiatra ti ne morem svetovati, ker ne poznam, ti bo sigurno kdo drug  kiselnasmeh

Kaj pa skupine za samopomoč, v Ljubljani so kar tri, vse so zastonj in so
v okviru društva DAM. Tam se sestajajo sami takšni z težavami in si med
sabo podeljujejo izkušnje, dostikrat pa se jim pridruži tudi kakšen strokovnjak.

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66

Datum lahko pogledaš na forumu pod SREČANJA

Obstaja pa tudi psihoterapija, ki je pa žal skoraj pri vseh terapevtih plačljiva  Angry

Glede psihiatrov si oglej tale seznam morda ti kaj koristi:

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37

Lp...javi se kako bosta uredila... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #2 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 10:56 »

Huba, jaz sem bil tudi pr dr. Rejcu in sem ga zamenjal. Pri njemu me je motilo, da slabo posluša pacienta in da je trmast ter vztraja pri svojem. Npr. jaz sem skoraj 3 mesece izgubil z zdravilom wellbutrin, ki dejansko ni pomagal skoraj nič. Pravim mu, da mi jemlje energijo in da imam po njem celo slabšo koncentracijo, pa pravi da to ni mogoče, saj ravno ta vpliva na povečanje energije in izboljšanje koncentracije??

Ali pa ko sem mu razlagal, da ne morem mislit, pa da ni energije, pa da čutim težave s koordinacijo in gibi.. me je hotel najprej na neke inteligenčne in spominske teste pošiljat, potem bi moral še na teste za ravnotežje in ne vem kakšne še vse teste...vmes pa poslabšanje na polno. A že osebna zdravnica je predhodno ugotovila, da gre za depresijo in da so potrebna zdravila.

Skratka, menim da če ima punca po 4 letih jemanja ad-jev še zmer panične napade in je skoraj na istem kot na začetku, potem z zamenjavo psihiatra zgubit nima kaj, kvečjemu pridobi lahko. Na forumu imaš seznam psih. na koncesijo, kjer boš moral počakati na vrsto cca. 1-3 mesece. Jaz sem šel k dr. Kocmur in sem zadovoljen.

Lp.
Prijavljen
tunipupa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 80

« Odgovori #3 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 13:27 »

Kako lepo od tebe, da se tako trudiš za svojo punco:))))...to me je pa res čist raznežilo zdaj. Bravo, čestitke, da si oseba, ki to zmore clap

Res je srečnica, da je naletela na tebe!!!...jaz si zase vedno mislim, da me itak noben ne bo hotel imeti za punco z vsemi temi težavami, ki jih imam. Da sem nezanimiva in da bom nekomu samo v nadlego...

Še sreča da si ti imel tako srečo z ozdravitvijo in da zdaj lahko pomagaš svoji punci...le pogumno naprej in ne obupat pri iskanju novih psihoterapevtov...sem popolnoma prepričana, da bosta našla pravega za tvojo punco, ki ji bo vedel pomagati...s tem Rejcem imam tudi jaz slabe izkušnje in ga res ne priporočam nikomur...samo ne se predati, ali pustiti Rejcu, da vama uniči dan, ker je res poden od podna...osebo s težavami zna narediti še bolj depresivno in jo totalno zabiti v tla...

poskusita poklicati na FDI,Frančiškanski Družinski Inštitut, kjer sprejemajo študente s takšnimi težavami zastonj...na netu najdeš veš podatkov in telefonsko:)))

Iz dna srca vama želim uspešno iskanje psihoterapevtov in da bi vama zveza uspela, saj se mi zdita zelo pogumni osebi. Ti, ker si upaš sprejeti nekoga s takimi težavami in ona, ker se ti upa odpreti in ti zaupati....vse najboljše in najlepše na vajini skupni poti...občudujem vaju Grin
Prijavljen
smotkica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 18:39 »

tudi jaz hodim k njemu.. in ni mi všeč. pacientov sploh ne posluša, prekinja jih, nesramen je in grob.. čeprav ima dobre momente včasih.

ni mi všeč njegov način komuniciranja niti to da ko sem prvič prišla na skupinsko terapijo me je nadrl pred vsemi in me še prekinil. pa že tako imam težave z komunikacijo, govor pred skupino in tako.. beno seznojim
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 914

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 18:44 »

džisss  seznojim Shocked Shocked, ta je pa res en taprav psiho ... zamenjat ga !

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 19:19 »

eh, men je bil Rejc OK, ker me je s prvim pogovorom ful psihično vzdignil in to pa je tud blo vse. (tle sm prvič vidla, da je še upanje zame)

Ni mi hotel dat AD, čeprav sem pod nujno, ko je bil dežuren, prišla do njega.

Ko sem bila prvič na skupini, še brez ad, me je sicer spraševal sve i svašta, pa sm mu kar lepo rekla, da danes ne bom odgovarjala ker ne vem kaj in kako, da bom samo poslušala in je dal mir.

problem je bil, ko sem začela z ad (od drugega psihiatra), pa je ful silil, da grem v skupino, pa nism šla, zaradi str.uč. (drekasto počutje, pov.anksa...); pol je reku, da bodo str.uč. samo 5 dni (aha, 4-6 tedno, če maš srečo, kot lepo piše v navodilih), pol, da če so neg.uč. pomeni, da delujejo zdravila (kdaj pa jih pol menjajo, glede na to da je več ad? takrat ko se pacient dobro počuti?!), pa skoz je teral svoje, jaz pa svoje!!! In ja, je slišal, ni pa poslušal - kot večina psihiatrov!

Tak da, zdj ko sem OK, razmišljam, če ne b šla za foro v skupino, tkole, vsa ql in brez psihiatro-farmacevtskih metod, pa mal vodim skupino hehehe - verjetno ne bi dolg vzdrževala empatijo a?  laughing

tak da škoda no, ker tko za pogovor je the best, čim pa hočeš na svoj način kaj poskusiti, pa se duri razumevanja zapro! Žal, takle mamo! Lp
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
smotkica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #7 dne:: sreda, 16. marec 2011 ura: 23:58 »

ma meni je ta skupina bolj kot debatni krožek, ne vem zakaj sam mi ne odgovarja kot oblika terapije..

sej mi se je fajn pogovarjat z fanti in puncami tam, ker so res super, samo kot terapija mi pa res ne pomaga, ker jaz se ne morem tako odpret pred neznanci in nenehno imam občutek da me vsi ocenjujejo in gledajo (kot da sem jaz neka faca zdej pa nevem koliko pomembna hehehehehhe) in pol kar zablokiram..
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 17. marec 2011 ura: 00:15 »

ma meni je ta skupina bolj kot debatni krožek, ne vem zakaj sam mi ne odgovarja kot oblika terapije..

sej mi se je fajn pogovarjat z fanti in puncami tam, ker so res super, samo kot terapija mi pa res ne pomaga, ker jaz se ne morem tako odpret pred neznanci in nenehno imam občutek da me vsi ocenjujejo in gledajo (kot da sem jaz neka faca zdej pa nevem koliko pomembna hehehehehhe) in pol kar zablokiram..

Pomisli malo na individualno terapijo...tam lahko govoriš počasi, si poslušana in slišana... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 17. marec 2011 ura: 16:02 »

predvsem pa si individium  pomezik
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar