Aleksandra, dr. Kapš je tudi moj psihiater, pa še delava v istem nadstropju

Verjamem, da bi se ti bilo v takem stanju težko vozit v LJ, saj sem iz istega razloga tudi sama odlašala z psihoterapijo, ker me je v avtu grabila panika...moža pa tudi nisem mogla obremenjevat, da bi bil vedno moj šofer...mora itak bit že "varuška" in "kuhar".

Jaz obiskujem samoplačniško psihoterapijo preko Slovenskega inštituta za psihoterapjio, kajti moja terapevtka je iz Celja in nekajkrat na teden dela tudi v LJ.
Pri nas na skupini boš toplo sprejeta; če boš želela, boš kaj povedala, če ne, pa ne....nikogar ne silimo in vsakemu pustimo svoj čas, da se odpre. Zgodi se, da je kakšen udeleženec zadržan in prvič samo posluša...na naslednjem obisku se že malo odpre in potem skozi naslednja srečanja govori o sebi čisto sproščeno.
Skupina traja 2 uri (lahko greš tudi prej, če tako čutiš oz. imaš opravke) in v tistem času se razvije debata v različne smeri...odvisno kakšne težave pestijo udeležence. Včasih se posvetimo eni temi, drugič spet različnim situacijam in zadregam.
Mislim pa, da ti bo potem toliko lažje na psihoterapiji, ko boš svoje "strahce" obelodanila že na skupini...namreč, ko se konkretno soočiš s svojim problemom, ga predstaviš drugim in poslušaš izkušnje ljudi, ki s(m)o se s tem srečali, vidiš, da nisi sama in da so stvari obvladljive, samo na pravem koncu se jih je potrebno lotiti.
Prisrčno vabljena