FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 12:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost in pridobitev partnerja  (Prebrano 6858 krat)
Paty
gost
« dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 17:30 »

Mene pa zanima, kako tisti ki imajo socialno anksioznost oz. so sramežljivi... Kako oni dobijo fanta/punco? Kolikor sem zasledila na tem forumu jih ima veliko ljudi partnerja. Kako, če ne znaš normalno komunicirati.. No vsaj jaz sem taka, da enostavno ko se je treba pogovarjati s kom (razen v družini) , še posebej s fanti ( npr, sošolci) se počutim, kot da sem v prvem razredu, kjer se učiš abecedo...mislm, groza.in kako naj bom taka sploh komu zanimiva?Zakaj bi nek fant ravno mene npr. povabil ven, tudi če sva imela nek dialog? Če kdo ve, se lahko mirno oglasi Wink .. Koliko vprašanj se meni poraja po tej nori glavi, jao Smiley
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 20:13 »

izbiraš koga češ met za partnerja, sedaj ko smo/sem samski:

- socialno fobijo

ali

- tipa

Pa ker SF že poznam in mi ne nudi zadovoljstva, jo zamenjam za kaj boljšega, sočnega, predvsem pa zgovornejšega!  sesmejem

No resno!

Težko! Če imaš SF, potem je skoraj(!) nemogoče, da bi koga "normalnega" dobil, ker imaš že sam s sabo preveč dela, kaj šele z novo vezo, novim partnerjem, novimi pritiski, ipd. Četudi se spraviš na zmenek z nekom, ki ima tudi SF, zna biti tišina, muka, strah,............., mogoče clo rata, vendar dvomim, ker je ankse preveč, da bi se še z drugim ukvarjal (a mu je to všeč, a ima to rad, zraven pa 100 vprašanj o sebi, a sem prav naredila, a sem ql, pa četuje je vse DA, čutiš ti NE.... torej, kk naj taka veza funkc., ko še sam s sabo ne (z)moreš).

Niti ne vem, zakaj bi sedaj ob SF sploh potrebovala še dodatnih stresorjev!!??

Prvo sebe na prvo mesto, se sestaviti, si zaupati in se spoštovati, šele potem greš lahko na lov, ko si sposoben, ko si (dokaj) miren, ko veš kaj hočeš in predvsem ko se sam ceniš, te bodo tudi drugi.

Mislim, da sprašuješ to zato, da bi se na takšen način "rešila" SF, češ, ko bom pa nekoga imela, se bom pa bolj cenila, ali pa bo življenje lepše, bo imelo smisel.... sploh ne! še bolj rata zapleteno, mučno, s porazi, in še daljšo potjo do lastne sreče!

Kot bi želela kočijo vleči brez konjev, a s partnerjem! Ne gre, prvo je treba konje usposobit (tvojo samozavest), da lahko skupaj furate kočijo življenja!

Lp-Sofie
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
roky87
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 21:34 »

Paty...jaz mam isti problem. Vedno se sekiram glede tega. Jaz ko imam po nevemkakšem naključju dialog s kakšno punco, ki mi je všeč, je huje kot, da bi se učil abecedo. Malo že na kitajščino vleče.  kiselnasmeh Ojoj, saj ne vem kako bo. Bom celo življenje sam al kaj?  Cry
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 21:52 »

mah dej roky, veš kaj je cel lajf Huh?!!! Eeeeeejjjjjjjj!!!!!!!!

Ne mislit tako, ampak raje si ponavljaj lepe misli v smislu:
- prava me čaka plesalec
- zmorem premagati strah  huhu boks

evo pa še ena slika za vzspodbudo!!!

Lp-sofie  rozicodam

o pogumu in vse se da, če se hoče

[priponko je admin izbrisal]

[priponko je admin izbrisal]
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
roky87
gost
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 22:01 »

Sofie ti si faca!  sesmejem Bom pa kupo Ančko, da bo poleg mene spala  sesmejem
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 22:04 »

Sofie ti si faca!  sesmejem Bom pa kupo Ančko, da bo poleg mene spala  sesmejem

sj sm lohk kr jst tvoja ančka k itak bom sfriznla - bom čist pr dmah zihr, pa še oživljal boš lohk smesno
Prijavljen

roky87
gost
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 22:39 »

Hahah...boma pa Ančka in Anček...oba mirna.  Huh? Mah to mi gre na živce, da mi vedno zmanjka besed in sposobnosti komunikacije, takrat ko bi jo najbolj rabil...  Evil
Prijavljen
Coraline
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 105

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 23:19 »

še ena mutava tle. in še vsak psih mi je rekel ali rekla da kako sem zgovorna in oh in sploh in da sem zagotovo prijeten in zanimiv sogovornik, jaz jim vztrajno razlagam da je to zunaj v dejanski situaciji popolnoma drugače in da je beeeedno

pa taka sem bila pred vsemi motnjami in boleznimi in taka sem tudi danes, nič se ni spremenilo. čas gre mimo in me moti če mi nekdo reče da je še celo življenje pred mano. to nikakor ne drži. nikol ne veš kaj se ti lahko jutri zgodi, te podre bus, zboliš in krepaš.. pa tudi 18 ne bom mela nikoli več, 24 ne bom mela nikol več.. kmalu bo 30.

vedno tiho, vedno v strahu da boš bleknil kaj neumnega in tudi ko spregovoriš, je tisto kar si rekel vse prej kot tisto kar si zares hotel reči.. in vsakič isto, znova.. čeprav si bil stokrat v tej situaciji je vsakič prvič in nikakor ne moreš iz svoje kože. pol te gledajo ko tele, si mislijo da si čuden, uzvišen, smotan, nezanimiv, pač mutav. sucks
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: torek, 15. februar 2011 ura: 11:20 »

mene včas reši poklicna deformacija  pomezik

in sem potem nekak zgovorna, potem pa zlaufa....  oki
Prijavljen

anzi
gost
« Odgovori #9 dne:: torek, 15. februar 2011 ura: 22:32 »

Tudi jaz imam velike težave s tem. V srednji šoli sem komaj kaj govoril s sošolkami, kaj šele, da bi se razvilo kaj več. Vedno sem mislil, da bo prišel čas, ko se bo to spremenilo.
Ko sem se zaljubil v punco, ni bilo šans, da bi ji to povedal. Počutil sem se nemočnega in se še bolj živo zavedal svoje bede. Vendar kljub temu nisem zbral poguma, da bi naredil kaj glede tega.
Zavil sem se v udobno vato brebrižnosti in odlašal, odlašal ...
Ko berem ljudi, ki so poročeni in imajo sf, mi ni jasno kako so sfolgal. Jaz dojemam sf totalno, kot jo imam sam.
Zanima me, če je v Lj in okolici kakšen psiholog oz psihiater, ki ima uspehe na tem področju?
Velik sreče v lajfu vsem beročim  pomisli
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #10 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 18:06 »

Težko! Če imaš SF, potem je skoraj(!) nemogoče, da bi koga "normalnega" dobil, ker imaš že sam s sabo preveč dela, kaj šele z novo vezo, novim partnerjem, novimi pritiski, ipd. Četudi se spraviš na zmenek z nekom, ki ima tudi SF, zna biti tišina, muka, strah,............., mogoče clo rata, vendar dvomim, ker je ankse preveč, da bi se še z drugim ukvarjal (a mu je to všeč, a ima to rad, zraven pa 100 vprašanj o sebi, a sem prav naredila, a sem ql, pa četuje je vse DA, čutiš ti NE.... torej, kk naj taka veza funkc., ko še sam s sabo ne (z)moreš).

Prvo sebe na prvo mesto, se sestaviti, si zaupati in se spoštovati, šele potem greš lahko na lov, ko si sposoben, ko si (dokaj) miren, ko veš kaj hočeš in predvsem ko se sam ceniš, te bodo tudi drugi.

Mislim, da sprašuješ to zato, da bi se na takšen način "rešila" SF, češ, ko bom pa nekoga imela, se bom pa bolj cenila, ali pa bo življenje lepše, bo imelo smisel.... sploh ne! še bolj rata zapleteno, mučno, s porazi, in še daljšo potjo do lastne sreče!

Kot bi želela kočijo vleči brez konjev, a s partnerjem! Ne gre, prvo je treba konje usposobit (tvojo samozavest), da lahko skupaj furate kočijo življenja!

Lp-Sofie

Sofie, lepo si to napisala....

Joj, jaz vam vsem želim, da se tega tesnobnega občutka čim prej znebite.... se mi zdi, da ima tudi moja sestra to zadevo  zalostno
Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Arnold_Layne
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 21

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 17. februar 2011 ura: 22:50 »

Jaz bi samo pozdravil vse prisotne in dodal da imam podobne probleme  Angry

Ampak načeloma verjamem, da bom slejkoprej to težavo premagal. Začel sem se malo bolj aktivno spopadati s tesnobo in moram reči, da se počutim boljše, čeprav nekih konkretnih rezultatov še ni Smiley Trenutno se zelo trudim čim več govoriti predvsem z neznanci - prodajalkami, šoferji, hišniki... in je prav fajn - ko se kaka prodajalka nasmehne ker ji zaželiš lep dan! Srečno vsem!
« Zadnje urejanje: četrtek, 17. februar 2011 ura: 22:59 od Arnold_Layne » Prijavljen
Paty
gost
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 20. februar 2011 ura: 02:57 »

izbiraš koga češ met za partnerja, sedaj ko smo/sem samski:

- socialno fobijo

ali

- tipa

Pa ker SF že poznam in mi ne nudi zadovoljstva, jo zamenjam za kaj boljšega, sočnega, predvsem pa zgovornejšega!  sesmejem

No resno!

Lp-Sofie

Sofie, sej ce bolj razmislm mas celo prou..zakaj bi js neki iskala, cesar se sama nimam..prvo moram res sebe u red spravt, pol pa iskat enga sogovornika in vse kar vkljucuje partnerski odnos.. tnx Wink

Prijavljen
Paty
gost
« Odgovori #13 dne:: nedelja, 20. februar 2011 ura: 03:03 »

Zadnje dni resno razmisljam, da bi sla u svetovalni center k majo tut podrocje za sf.. na Gotski ulici 18 (pomoje d bi mogl met brezplačno)..sam mam kr ene zadrzke..prvo ker bi mi blo bolj prirocno, ce bi mela kje blizje domu, da grem loh pes, po drugi strani mi je pa kr mau bed..pa vem da mi bo to sam pomagal..ne vem..al se pa bojim da me ne bojo razumel.. In eto kaksna sm js budala..da ce mi bojo dal na izbiro zenskega al moskega psihologa, bom rajsi zensko, ker mi je bed se pogovarjat z moskimi..ne vem kaj mi je...zalostno, res..
A ma se kaksna punca tuki probleme s tem, da ne mara moske blizine, oz. ce se ji ta malo prevec pribliza...?

Pa se nekaj -  a je kdo kej gledu, ali slisu o filmih, dokumentarcih, povezanih z SF?
Js sm jih par najdla na netu, sam ne vem ce so kej dobri -
Krvna brata (Petter Naess),
Amelie (Jean-Pierre Jeunet),
Bubble(Steven Soderbergh),
Adaptation(Spike Jonze),
Matchstick men (Ridley Scott).

Prijavljen
tiranozaver
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 372

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 21. februar 2011 ura: 13:26 »

Zadnje dni resno razmisljam, da bi sla u svetovalni center k majo tut podrocje za sf.. na Gotski ulici 18 (pomoje d bi mogl met brezplačno)..sam mam kr ene zadrzke..prvo ker bi mi blo bolj prirocno, ce bi mela kje blizje domu, da grem loh pes, po drugi strani mi je pa kr mau bed..pa vem da mi bo to sam pomagal..ne vem..al se pa bojim da me ne bojo razumel.. In eto kaksna sm js budala..da ce mi bojo dal na izbiro zenskega al moskega psihologa, bom rajsi zensko, ker mi je bed se pogovarjat z moskimi..ne vem kaj mi je...zalostno, res..
Samo pojdi tja, prej se pa naroči (01/583-75-00), pa zdravstveno kartico vzemi sabo.

Ne razmišljat, kaj in kako bo in kdo bo budala in koga boš dobila in ... ni produktivno, samo nerealni strahovi iz tvoje glave bodo postali močnejši. Ajde, če je problem že iti iz hiše, si naredi "potovalni načrt". Nikakor pa se ne obremenjuj tem, kaj boš tam počela.
Prijavljen
Jil
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 24. marec 2011 ura: 01:20 »

Osebno se uvrščam med tiste s SF, v bolj kot ne v blagi, včasih malo močnejši obliki.. Sama sem bila vedno sramežljiva in imela probleme navezovanja stikov. Meni je pomagalo več reči. Najprej ta, da sem imela neko ožjo skupinico prijateljev v kateri sem se počutila zelo domače. Ponavadi, sem ob navezovanju stikov potrebovala kakšnega člana iz te skupine. Potem sploh ni bil problem. Potem pa sem se postopoma toliko navadila na simpatijo, da mi ni bilo več tako nerodno. Poleg tega sem včasih izbirala osebe, ki so kazale tudi same nek vzorec SF.. Če tole zdaj vse preberem se mi zdi prav smešno  sesmejem ampak tako je pač bilo in za kaj več nisem bila dovolj močna. 

Potem pa je prišlo obdobje ko sem hotela nekaj več, sita sem bila nenehne živčnosti zaradi te motnje, nenehnega začaranega kroga in druženja samo z ljudmi, ki jih je enako strah ali pa celo bolj. Želela sem nekaj več, malo riskantnosti. Čeprav me je ravno tega bilo strah, je zmagala radovednost in želja po novih izkušnjah.

Potem sem spoznala svojega bodočega fanta, s katerim sva skupaj cca. 5 let. Čeprav tudi sam pokaže tu in tam majčken delček svoje sramežljive strani, pa sem in še vedno občudujem njegovo odločnost in voljo do življenja   Kiss. To me je spravilo, do tega da sem ovrgla še več svojih strahov. Seveda ne popolnoma, ampak po večini.
Moram omeniti še to, da fantu zelo dolgo nisem povedala za SF. Verjetno deloma tudi zato, ker sama nisem vedela kaj je. Ko sem to ugotovila in ker sem vedela, da mi dovolj zaupa sem se mu razodela. Z jokom v očeh, saj sem pričakovala kvečjemu, da bo ostal hladen, v najslabšem primeru, da ne bo razumel. K sreči se je fant odzval zelo suvereno in mi v tistem trenutku vlil moč-kar mi še zdaj. In ravno to očitno potrebujem. Nekoga ki me vzpodbuja ko jaz rečem "ne nemorem", mi on vedno odvrne "seveda lahko, čist u izi je".

No hotela sem samo povedati, da je tudi s SF možno najti partnerja brez te motnje, oz. da je sploh možno najti partnerja.   oki

Čeprav nekaj pa je res..odkar postajam še bolj samozavestna, je tudi najina zveza postala še bolj harmonična.. Pred tem mi je stal seveda ob strani in me ni silil v družbo, če mi to ni ustrezalo, kar zelo cenim  Smiley
« Zadnje urejanje: četrtek, 24. marec 2011 ura: 01:30 od Jil » Prijavljen
bilko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 32

« Odgovori #16 dne:: sreda, 15. junij 2011 ura: 17:18 »

Nekateri pravijo "vse ob svojem" času, drugi "prišlo bo, ko boš najmanj pričakoval-a".

Fino, si rečeš. Potem pa z neverjetno brzino mine desetletje ali več. V tem času se vzorci obnašanja niso kaj prida spremenili (še vedno brez j**c pristopiti do osebe nasprotnega spola, torej so bila tudi pričakovanja temu primerna). Tudi "čas" je "že", kmalu se bo vstopilo v 4. desetletje življenja. Pa nič...  Grin

Ideja o kočiji in konjih je zelo na mestu.  clap Edino ne vem, zakaj vedno ob kočiji pomislim na francosko revolucijo in Ludvika in Marijo Antoinetto,  ko so ju peljali na giljotino.  Tongue

Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: sreda, 15. junij 2011 ura: 17:23 »

se opravičujem avtorju teme, ampak moram vprašati administratorja, zakaj je zbrisal priponki??  Undecided

iz teme tu, pri tem odgovoru:
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 21:52 »
Prijavljen

dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 09:04 »

Bilko,

za pravega ali skoraj pravega, velja prvi stavek!... sesmejem

Dušica
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 16. junij 2011 ura: 09:20 »

Nekateri pravijo "vse ob svojem" času, drugi "prišlo bo, ko boš najmanj pričakoval-a".

clap pomezik
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar