Najprej en lep pozdrav vsem.
Upam da Paty ne zameri, če si sposodim njeno temo, ampak moj problem je podoben, zato raje nisem odpiral nove teme.
Še pred nekaj leti sem se sprijaznil s tem, da bom ostal celo življenje sam in se glede tega nisem (pretirano) obremenjeval. Nato pa sem si naložil tretji križ in stvari so se čez noč spremenile. Kar naenkrat sem cele noči z bolečino v prsih prebedel in premleval, zakaj ravno jaz. Mogoče imamo tudi moški biološko uro, ampak kar naenkrat bi rad bil oče (pustimo zaenkrat ob strani to, kako bi se obremenjeval ali bodo otroci podedovali moje gene in posledično imeli iste probleme), kar pa, baje, brez ženske ne gre.Tako sem se pred tedni prijavil na ona-on portal, po tihem v upanju, da ne bo nobenega odziva, s čimer bi si dokazal, da mi je usojeno, da sem sam. Na veliko presenečenje pa me je že drugi dan čakalo sporočilo v katerem mi je neka punca dala svoj msn in me povabila na klepet. Tu pa se stvari zapletejo. Težave s komunikacijo imam že od nekdaj; še posebej "neroden" pa sem z ženskami. Čeprav se mi zdi komunikacija preko msn-ja še najbolj varna in za začetek odlična vaja, se ne morem pripraviti do tega, da bi jo ogovoril. Na list sem si napisal teme o katerih bi lahko govorila in mogoče bi se pogovor že nekako razvil. V veliko utehe mi je tudi dejstvo, da lahko kadarkoli kliknem na tisti x v zgornjem desnem kotu.
Ampak največji problem mi dela začetek. Tukaj se obračam na tiste, ki imate že malo več izkušenj s komunikacijo, če mi lahko date kakšen nasvet, kako začeti. Preprosto ne vem kaj bi lahko prišlo za uvodnim "Zdravo" kar bi lahko pripeljalo na kakšno temo (hobiji, filmi, glasba...).
Za konec bi še rad pohvalil ta forum, ki je, kolikor sem ga pregledal, odlično mesto, kjer ljudje lahko spoznajo, da niso sami (ko bi le to vedel pred desetimi leti) in se stvari dajo vsaj omiliti.
lp
p.s.:res je neverjetno v koliko izjavah drugih forumašev najdem sebe (npr. bilko)