FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 18:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ne zmorem več naprej...  (Prebrano 1725 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
ixo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: nedelja, 13. februar 2011 ura: 13:22 »

Pozdrav vsem skupaj.
Stara sem 22 let. Moje otroštvo je bilo polno psihičnega in fizičnega nasilja in trpljenja. Za depresijo sem zbolela sredi srednje šole, verjetno kot posledica vsega, kar je bilo. Depresija je bila precej huda, rezala sem se, zapadla v droge, poskusila narediti samomor, bila večkrat hospitalizirana. ADje sem nato jemala še več let. Nekako sem se pobrala, se vpisala na željeni faks, življenje je postajalo lepše. Nato je hudo zbolela in umrla ena izmed oseb, ki so mi pomenile največ. Podrl se mi je svet. Potrebovala sem kakšno leto, da sem se spet pobrala. Brez ADjev.
Pred kratkim sem končala s fantom, ki je bil moja prva prava ljubezen. Prvi, ki sem se mu povsem predala, mu zaupala. Končalo se je na precej grd način. Laži, prevare.. Počutila sem se povsem zlomljeno in izigrano. Od takrat naprej spet drsim navzdol. Pa ne zaradi njega, njega ne želim več nazaj, mislim, da si me po vsem tem ne zasluži. Moj problem je v tem, da se počutim, kot da nimam več nobene življenjske energije. Ne zmorem se več spopadati z vsem, kar mi življenje prinaša. Vedno so vzponi in padci, ampak pri meni so padci tako hudi, da mi ne odtehtajo več vseh vzponov, ki pridejo vmes. Počutim se kot izpraznjena vreča. Vem, da je možno, da se ponovno poberem, ampak vem tudi, da tako kot za vsakim dežjem posije sonce, tudi za vsakim soncem spet pride dež. Jaz se nimam več moči spopadat z dežjem. Tudi sonček, ki pride za njim, ne odtehta naslednjega dežja. Preveč je. Ne najdem več smisla v tej borbi za preživetje.
Samomor je vedno bil ena izmed opcij pri meni. Tudi ko sem bila ok, sem vedno ohranjala to možnost nekje v podzavesti kot zasilni izhod, če bo kdaj spet hudo. Trenutno sem spet v precej slabi koži. Samomora ne bom naredila, ker vem, kako bi s tem prizadela ljudi okoli sebe. Zato se počutim ujeto v življenju, ki si ga ne želim več živet, pa ga zaradi drugih ne smem končat.
Na vas se obračam samo v upanju na kakšno spodbudno besedo..
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 13. februar 2011 ura: 13:58 »

Ixo rozicodam, zelo si še mlada in v življenju ni vedno vse črno, slabo, čeprav si mnogo stvari že dala skozi.
Si poizkusila s kakšno skupino za samopomoč, kako se spopadaš s svojimi težavami, kaj pa psihoterapija.....??
Prijavljen
ixo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 13. februar 2011 ura: 14:47 »

Hej Smiley Hvala za odziv. Bolj kot skupine mi je ustrezala individualna psihoterapija. Hodila sem v Begunje na kognitivno vedenjsko terapijo, potem sem poskusila tudi z alternativno medicino, hipnoterapijo.. Marsikaj. Tako da pravzaprav ne vem, kaj točno mi je takrat pomagalo.
Zavedam se, da v življenju ni vse črno. Da je to trenutno počutje in da obstaja način, da se spet poberem. Samo nimam več dovolj energije te načine iskat, ne vidim več smisla. Ker če dam na tehtnico vse dozdajšnje vzpone in padce, so pobiranja tako zelo težja kot so lepi časi lepi..
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 13. februar 2011 ura: 14:55 »

BOŠ ZMOGLA NAPREJ!!!

Draga Ixo!

Iz tvoje življenjske zgodbe vidim, da si se vedno pobrala in se še vedno boš. To stanje danes, je samo izčrpanost, naveličanost vsega, bojazni kaj bo jutri, verjetja da ne bo bolje,..... in seveda gratis: življenje lahko vedno končaš!

Kaj pa če obrneva vrstni red: življenje ohraniš, čeprav je včasih zaj......, ne fer in prekleto težko. Kaj bo jutri nikoli ne vemo, od nas pa je odvisno, kako ga bomo preživeli - vendar, o tem ne razmišljava danes! O tem bova, ko bo čas - jutri Wink Vsi se včasih prekurimo, čustevno, telesno,... Nekaj časa počijmo, potem pa naprej. Boš rekla zakaj? Kako? Zato, ker hočeš, če ne bi že davno naredila samomor a ne? Tak pa veš, da ni še čas, imaš še možnost videti veliko sonca, narave, živali, prijaznih ljudi, lepega življenja, prijaznega življenja, pozitivnega življenja. Da ne narediš samomora zaradi tvojih dragih je nekak izgovor, kajti ko si zares na dnu, je lasten obup težji od skrbi za druge.... in greš končati življenje!

Mogoče bi spet počutila z AD, če ti bo postalo neznosno. Če boš brez AD zdržala, tudi ok. Vsekakor delaj prvo na tem, da se vzdigneš in sive megle na jasno nebo. Kjer bo spet sonček! Tale ja  sonce

Praviš, da je sonček švohnejši od dežja........ možno, da je trenutno sonček šibak, in da naliva toča. Vendar, to je trenutno. Če pa pogledaš, da je sonce ena ogromna gmotna masa, dež pa izhaja in bogih oblakcov, vidiš, da je sonce močnejše.

Torej, stopi iz sive megle ven in dotakni se neba, sonca in svojega srca!!!

Pozdravček Sofie  rozicodam

Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 13. februar 2011 ura: 15:33 »

Kognitivno vedenjska terapija ni za vsakogar in za vse vrste težav, ki jih imamo. Tudi sama sem jo dala skozi, pa hipnoterapijo tudi, vse vrste sprostitev, pogovorov, literature.....zdaj pa se pripravljam še na analitično psihoterapijo, ki seže globje in bo morda bolj boleča, vendar se moram soočiti z nekaterimi stvarmi, ki jih v bistvu potlačim v sebi.
V bistvu se moraš sam s seboj ukvarjati vse življenje in nikoli popustiti. Pridejo trenutki, ko smo na dnu, ampak živimo za tiste , ki nas popeljejo višje in verjemi, da se da rozicodam

Pogumno, ne obupaj, te še veliko čaka, je pa res, da nisi še prepucala svoje psihe in da se moraš naučiti imeti rada. rozicodam
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.988

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 13. februar 2011 ura: 15:38 »

Ixo, verjemi, da sem se sama podobno počutila še pred 14 dnevi...totalno brez energije in totalno na tleh...obupana in naveličana vsega. Zagotovo ti je težko, če si prekinila s fantom...čeprav ga ne želiš več nazaj, je nastala neka vrzel...sedaj si v fazi prebolevanja. Vsak odnos pusti v nas nek pečat in konec nekega odnosa pusti v nas praznino...potreben je čas, da prebolimo in gremo naprej.

Iz tvojih zapisov je čutiti borbenost in željo po izboljšanju...te pa razumem, da pride moment, ko si zaradi tega tako prekleto zmatrana, da bi si želela prespati svoj lajf.
Jaz sem se spopadala z padcem energije par mesecev, komaj sem oddelala v službi in doma sem se najprej zleknila in odpočila, potem sem šele lahko migala naprej.... nato sem si pa kupila v lekarni kapsule Q10 in imam občutek, da sem pridobila na energiji...probaj, morda ti primanjkuje vitaminov (kar je značilno v pomladnih mesecih -  od tod tudi izraz "pomladanska utrujenost").

Poskrbi zase in zavedaj se, da se izplača živeti za lepe trenutke, pa če ravno niso najbolj  pogosti...  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 13. februar 2011 ura: 16:44 »

ixo rozicodam rozicodam

Ne moremo zbrisati bolečine, ki nas tišči v srcu zaradi bolečih spominov, ne moremo preprečiti, da bi se kazalec na uri premaknil naprej, in ne smemo obstati na mestu in moramo živeti življenje NAPREJ.
 Naredimo si ga lepega saj to zmoremo in zmoreš tudi ti,čeprav trenutno čutiš drugače.
Naj te strah ne ohromi saj življenje mine in mine naš čas in nič se ne zgodi, za kar bi imeli spomine.
Zato se prepusti času,izkoristi lepe trenutke,delaj na sebi,......si močna borka in zmogla boš prebrodit
še ta boj.
Drži se rozicodam rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 09:58 »

...pošiljam en virtualni objem  rozicodam poljubnjej srce-utrip sunny rozicodam in ja
....si močna borka in zmogla boš prebrodit
v tebi JE moč!

rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #8 dne:: petek, 25. februar 2011 ura: 13:47 »

živjo,

vseeno mislim, da si močna punca.. si še mlada  oki, res.. toliko je še pred tabo,,Povej mi, praviš da si imela težko mladost.. Si še vedno obkrožena s temi ljudmi ? verjetno so bili to starši ?..

Kakorkoli, .. zamoti se s študijem,  športom.. pojdi do prijateljice , na čvek..

Mogoče pa spet terapija z AD.ji .. zakaj ne ?

drži se  Kiss Kiss .. uf, še vse je pred teboj.. ti govori ena "starina"  pomezik
Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: petek, 25. februar 2011 ura: 15:53 »

ixooooooo........

............. kk kej?  oki

si že na tej misli: ZMOREM NAPREJ!!!! ? ZMOREM Angry ZMOREM Angry ZMOREM Angry  huhu Evil dft007 014

in bo strah predaja

Sofie te pozdravlja  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
may
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 24. april 2011 ura: 23:24 »

Pozdravljena,

prebrala sem tvojo zgodbo in vesela sem, da jo deliš z nami. tudi sama imam teško otroštvo, vem kaj pomeni bolečina, ki ti jo zadanejo ljudje, ki so ti blizu.

toda vse kar se nam zgodi ima svoj namen. izkušnje nas utrdijo in usmerjajo v naše poslanstvo. včasih je dobro, da človek za trenutek v tej svoji zmedi obsedi in prisluhne, kaj mu govori. le tako, da boš sledila sebi, boš uspela. poskušaj si narediti seznam dobrih in slabih dogodkov. o slabih dogodkih čim več govori z ljudmi, ki jim zaupaš pomembno je, da besedico odpuščanje zamenjaš z sprejetjem kajti le takrat, ko boš na preteklost gledala brez bolečine boš v sebi začutila, da so te dogodki obogatili. tiste dogodke, ki so pozitivni, lepi in te navdajajo z harmonijo in ti ponujajo varnost, pa imej vedno pri sebi. spominjaj se jih takrat, ko ti bo najbolj hudo. pomaga tudi, da si zadaš cilj, oziroma nekaj kar si ti najbolj želiš in se tega spomniš ko ti bo hudo in se ti bo zdelo vs ezamanj kajti dobila boš občutek, da se splača slediti svojim sanjam, ciljam... želim ti veliko sreče.
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 745

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 12. maj 2011 ura: 09:07 »

Ixo,

tudi jaz te razumem in le dodajam, da se pridružujem ostalim, ki te vzpodbujajo na velik način  rozicodam, ker si to trenutno najbolj želiš...Ko pa se pobereš iz največje krize, si prični oblikovat življenje tako, da bo najbolj ustrezalo tvojih potrebam, željam, hrepenenjem...in prevsem VERJAMI VASE!

Pozdrav iz Obale.

Dušica
Prijavljen
J.N.
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #12 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 01:08 »

Kdaj se vam zdi, da ne zmoremo več naprej? Kako vemo, kdaj si s tem, ko si ne priznamo, da ne moremo več, ne delamo samo še večje škode in propadamo?
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #13 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 11:45 »

Kdaj se vam zdi, da ne zmoremo več naprej? Kako vemo, kdaj si s tem, ko si ne priznamo, da ne moremo več, ne delamo samo še večje škode in propadamo?

-  Ko pridemo v trenutek slabega počutja oki
-  Zelo veliko škodo...vedno, ko si priznamo, pa se pokaže, da smo na pravi poti... oki
-  Propadanja si nikakor ne smemo dovoliti... oki

Drži se in pogumno naprej... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 14:00 »

Ko se ti zdi, da se ti bo zmešalo, ko obležiš v postelji in gledaš samo v zrak, nič ne ješ, ne govoriš, strašno te boli, boli in boli....Takrat je še upanje, da se rešiš, potrebno je pa to storiti veliko prej in ne čakati, kot sem jaz kiselnasmeh kiselnasmeh

Tako se je  začelo pri meni in zavedanje, da tako ne morem več živeti, da je to neznosno, tisti občutek, da to nisem jaz, da dobesedno umiram....
Vsak seveda doživlja to na svoj način, jaz sem opisala svojega....
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 10:33 »

Kako so mi znane te misli, ti zgornji občutki, te želje in potrebe po napredku, pa čeprav so obdobja, ko se počutimo zaprti v prostoru brez okna in svetlobe, brez zraka in hrane in...smo nemočni..

Kako lepo mi je vedeti, da nisem sama v tem boju; kako lepo je vedeti, da se želi nekdo boriti zoper depro z menoj  nene saj je to zame še večja vzpoduda...Želim nekoga res trdno poprijeti za roko, jo ali ga objeti in nama reči GREMO SKUPAJ V BOJ Z DEPRO, KER ZMOREMO!

Dušica
Prijavljen
julija30
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 172

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 10:43 »

Kako so mi znane te misli, ti zgornji občutki, te želje in potrebe po napredku, pa čeprav so obdobja, ko se počutimo zaprti v prostoru brez okna in svetlobe, brez zraka in hrane in...smo nemočni..

Kako lepo mi je vedeti, da nisem sama v tem boju; kako lepo je vedeti, da se želi nekdo boriti zoper depro z menoj  nene saj je to zame še večja vzpoduda...Želim nekoga res trdno poprijeti za roko, jo ali ga objeti in nama reči GREMO SKUPAJ V BOJ Z DEPRO, KER ZMOREMO!

Dušica

Pod tole se podpišem,v boj skupaj z ankso in depro!!!! oki
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 10:47 »

Julija30,

en poseben in velik  poljubnjej zate...

Dušica
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 19:01 »

khm............... kje si ixo?  Sad
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #19 dne:: torek, 22. november 2011 ura: 10:03 »

nekateri se prijavijo, nekaj objavijo... in jih več ni... nekateri so gor kak dan ali dva.. teden ali mesec... in jih več ni.... Tako pač je  kiselnasmeh

J.N.  rozicodam kako kaj?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar