micek
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 8
|
 |
« dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 23:16 » |
|
Pozdravljeni Veliko sem prebirala vaš forum, pa sebe nisem v celoti našla, imam anksiozo in depresijo. Zdravim se že 14. let, pa nisem boljša temveč imam vedno večje težave, po forumu pa berem, da je ozdravljivo. Trpim strašne bolečine v nogah tako da hodimkomaj in seveda zelo počasi, ker je vsak korak bolečina. Pravite, da je treba biti aktiven in hoditi v službo, jaz nisem sposobna vsak delovnik je za mene pravo mučenje vztrajam že pet mesecev, ponoči nočne more napadi dušenja spim po eno uro nato malo po hiši, da pozabim malo na strah, ob štirih se ustanem ker sem kot zombi neprespana in nesposobna kumunikacije kaj šele da se usedem za volan in tako do petih preležim budna v dnevni sobi da mine mravljinčenje in omotica. Mogoče mi takrat že prime tableta. Jemljem zjutraj Alvento 150mg. zvečer pa Torendo 2. mg. občasno pa še leksavrin kedaj ne morem dihat ali pamisli, da me bo kap zadela. po službi ležim nimam moči niti volje,da kaj naredim trpim bolečine in čakam da vsaj malo popustijo. Pravite da je treba med ljudi v službi nosimo glušnike ker se ne smemo pogovarjat, če šef ka želi povedat te potrka po rami si snameš glušnike in ti pove oz. naroči kaj moraš naredit, toliko o družbi. Zaradi ansioze in depresije imam tretjo kategorijo invalidnosti, delam pa v kontroli in dostavi materjala in imam strašne probleme z spominomnikoli ne vem kateri sa kateri komadi imajo vse po št. potem del. nalog pa še šifra za znoret. velikokrat hodim v skladišče štet koliko sem jih že dala naprej ker pozabim. V glavnem zjutraj grem zbita in neprespana v službo domov pa se komaj privlečem, niti toloiko nisem da bi se umila grem kar neumita in oblerčena spat ker imam strah da ne bi bila zmožna se v pravem času spravit v službo. Ne vem kaj naj naredim jaz tako ne morem živet.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 04. februar 2011 ura: 07:23 » |
|
Pravite da je treba med ljudi v službi nosimo glušnike ker se ne smemo pogovarjat, če šef ka želi povedat te potrka po rami si snameš glušnike in ti pove oz. naroči kaj moraš naredit, toliko o družbi. družba ni samo služba.... kako pa kaj psihoterapija zgleda?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
micek
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #2 dne:: petek, 04. februar 2011 ura: 13:50 » |
|
Psihoterapija zgleda tako da jaz povem kako se počutim psihologinja posluša, in na koncu reče da je treba vztrajat. Nazadnje ko sem bila pa je tako ves čas mojega jamranja telefonirala. Mislite da bi bilo treba psihologa zamenjat?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 04. februar 2011 ura: 13:54 » |
|
ne samo da mislim, ampak bi bil to že skrajni čas
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
micek
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 04. februar 2011 ura: 17:09 » |
|
hvala za mnenje bom poskusila še to varijanto in zamenjala psihologa, pa bom vidla če bo kaj boljše, mogoče mi bo celo tablete menjal, pa bi mogoče imela možnost vsaj koliko toliko normalnega življenja in nekaj volje ne pa samo razmišljanje, o tem, da bi umrla, ker to kar imam zdaj zares ni življenje in ga nobenemu ne privoščim. Še enkrat hvala.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 04. februar 2011 ura: 19:26 » |
|
Hej micek,
Sočustvujem s tabo, približno vem kako ti je. Vsa čast, da zdržiš in hodiš v službo, vem kako je to ko ni energije in se po cel teden ti niti tuširat ne da, kaj šele da bi v službi razmišljal in opravljal odgovorna dela. Jaz nisem mogel.
Poleg psihoterapije mislim, da se ti prav tako splača probat še druga zdravila. Jaz sem šele sedaj, po parih zamenjavah, sposoben kolikor tolikor normalno funkcionirat. Na prvih zdravilih se je razpoloženje sicer nekoliko izboljšalo, ampak energije, volje, koncentracije pa še zmeraj nobene.
Če se človek že zdravi z zdravili, je pač treba od tega odnesti maksimum. Takšno trpljenje si ne zasluži nihče. To ni življenje ampak zgolj obstajanje. Svetujem ti res da se pogovoriš z zdravnikom o zamenjavi.
Drži se. Enkrat bo šlo počutje počasi spet na gor in spet boš stara ti. Do takrat pa zdrži.
Lp.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
micek
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sobota, 05. februar 2011 ura: 00:14 » |
|
Da gre tole iz tvojih ust v božja ušesa, sedaj bom probala z zamenjavo psihiatra, mogoče pa bo on zamenjal zdravila in se res zgodi čudež in začnem živeti, vsaj približno tako kot prej. Sedaj pa ves čas poslušam od psihiatrinje naj vstrajam in se trudim. Že štiri leta se to vleče prejšnjh deset sploh ne štejem, ta zadna so najhujša, dejanski samo pri zavesti vegetiram, in zaradi bolečin niti z voljo ne zmorem živa umiram. Pa hvala za spodbudo upam, daq zame resnično posije sonce, saj je že skrajni čas.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
kinto
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sobota, 05. februar 2011 ura: 11:33 » |
|
Ja vem kako je s psihiatri, npr. mene moja nikakor ni razumela, ko sem govoril da ne morem mislit in da ni spomina, pravi da se z njo normalno pogovarjam...seveda sem zmeraj pol stvari pozabu povedat... Je pa tut njih treba malo razumet, sami pač niso bili nikoli v tem sranju.
Ja koliko časa pa si na antidepresivu? Si kej menjala?
Na forumu sem zasledil, da zna biti za bolečine dobr antidepr. Cymbalta. Povprašaj psihiatra. Sej bo. Najprej mora deževat nehat, pol pride pa še sonce.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
micek
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sobota, 05. februar 2011 ura: 14:19 » |
|
Ja sem menjala najprej sem skoraj leto jemalamirzaten pa nič učinka potem mi je dala cimpralex pa sem dobila takšne krče po mišicah, da sem hodila v vročo vodo ležat sedaj pa sem na alventi in torendu. Pri prvi depresiji je pomagal mirzaten jemala sem ga kakšno leto nevem kedaj ampak potem ko sem nehala sem počasi zdrsnila nazaj bilo je tako hudo da nisem mogla hodit zaradi bolečin komaj sem zlezla v bano da sem se umila nekaj let sem večina preležala zdravniki pa so bili mnenja da sem simulant, nato sem zamenjala zdravnika in hitro sem se spet znašla pri psihiatru, to psihiatrinjo imam že 14. let. poleg bolečin in ostalega sranja imam tudi jaz strašne težave z spominom zažgala sem že kar nekaj piskrov ker sem pozabila da kuham, najhuje je pa pozabljivost v službi marsigdaj me gdo ozmerja z zmešano babo, ker kaj pozabim in preverjam ponovno zadeve.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 745
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 09. marec 2011 ura: 09:56 » |
|
In kako si drugače še pomagaš zoper anksioznost?
Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tunipupa
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 80
|
 |
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 13. marec 2011 ura: 12:20 » |
|
Micek, prav srce me boli, ko slišim kaj se ti dogaja. Sploh ne morem verjeti, da po toliko letih ni napredka. Moraš se zavedati tudi tega, da vsi zdravniki, psihiatri in psihologi tudi niso dobri, eni nam ne pašejo na našo osebnost,...Mogoče si ti imela samo nesrečo in naletela ravno na vse tri najslabše. Poskusi z menjavo, lepo razloži kaj se ti dogaja, naj ti menjajo zdravila, psiholog se nikakor ne sme med tvojimi urami pogovarjati po telefonu!!!...mogoče pa bi bil čas tudi za menjavo osebnega zdravnika, saj je zelo pomembno, da te tudi ta obravnava z resnostjo, ker mogoče imajo tvoje težave poleg psihe izvor tudi drugje... Poskusi in poročaj kako si...glede službe pa poskušaj potrpeti še nekaj časa, verjetno bo že kmalu dobro, zaenkrat je pommebno da službo sploh imaš, da si lahko služiš dinarčke za preživetje en topel objem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #11 dne:: nedelja, 13. marec 2011 ura: 14:20 » |
|
jao micek........... prvo, upam, da veš da nisi zmešana niti baba, ampak si fejst ženska! drugo............. pa zakaj vztrajaš pr teh ta slabih t.i. profičev, če vidiš da ti ne sedejo?? psihiatra lohk menjaš, zdravnika lohk menjaš, psihologa lohk menjaš, vse lahko menjaš, razen staršev, torej, menji jih!!! za tvoje zdravje gre, ne njihovo, ti boš trpela napačne odločitve dr.-jev, ne oni!! jaz bi menjala ljudi kot jajca po tekočem traku! meni ni sedla ena terapevtka, sem šla k drugi, potem me en psihiater ni poslušal, sem šla k drugi, je bla tud podn od podna, šla k tretji, in ta je OK. Če ne bo, bom pač menjala! SO WHAT!!??!! Dokler gre zame ali zate, je to tvoja pravica, pa če ti paše se zdravit z valjanjem v blatu ali druženjem s pujski, in če ti to pomaga, delaj to! Zdravniki pri nas so še preveč prilivigirani, zato imajo tudi takšno moč nad nami. Če se pritožiš, ne pomaga dosti, lahko pa greš stran in iščeš dobrega zdravnika! Vidim, ali pa sem spregledala, da nisi poskusila s psihoterapijo; kaj če bi? 14 let jemanja table in bore malo pogovora, verjetno tebi ne koristi, zato obrni statistiko in zmanjšaj jemanje tableb in povečaj dozo pogovora!  lp sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 16:05 » |
|
Micek, se popolnoma strinjam s tem, kar je napisala Sofia...  , zraven pa dodajam še, da se je potebno najprej zavedati, da OBSTAJAJO RAZLIČNE MOŽNOSTI, nato da SE SPLAČA BRSKAT PO INFO TOČKAH in spoznavat ljudi iz področja, ki tebi ustrezajo...npr. zdravje, šport, konjički...  Le- ti so podobni tebi in tudi v tem primeru se lahko še bolje sprostiš in najdeš kakšno koristno informacijo zate...išči in boš našla!  Tudi jaz sem imela slabe izkušnje z zdravili, psihiatri in psihologi, pa..sem še tukaj..  in vztrajam, ker vem, da si zalužim VEČ KOT ONI PONUJAJO, zato iščem drugače in drugje... Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 16:09 » |
|
Tudi jaz sem imela slabe izkušnje z zdravili, psihiatri in psihologi, pa..sem še tukaj..  in vztrajam, ker vem, da si zalužim VEČ KOT ONI PONUJAJO, zato iščem drugače in drugje...TO, DUŠI TOOOOO! Folk take zadeve je treba brat in si zapomnit!!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 16:12 » |
|
Sofia,  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tunipupa
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 80
|
 |
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 20:18 » |
|
Tudi jaz sem imela slabe izkušnje z zdravili, psihiatri in psihologi, pa..sem še tukaj..  in vztrajam, ker vem, da si zalužim VEČ KOT ONI PONUJAJO, zato iščem drugače in drugje...TO, DUŠI TOOOOO! Folk take zadeve je treba brat in si zapomnit!!!!  tako se govori...vredni smo najlepše in najboljše obravnave kar obstaja 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 20:20 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 09:56 » |
|
Punce, kaj si beremo praw v misli, saj sem o tem napisala pred minutko!?  Kakorkoli: anksioznost je povezana z depro - DEFINITIVNO, zato najprej odstranimo prvo z vajami/tehnikami in raznimi sebi najprimernejšimi metodami (ne mislim na zdravila!  ) in potem bo posledično tudi druga odšla, ker...ne bo imela več šansev pri nas...nobene!!  Pa še nekaj: vem in trdim, da VITAMIN C v kakršnikoli obliki prispeva k boljšemu počutju in večji energiji..  , za trdnejši um oziroma bistrejše misli pa hrustanje OREŠČKOV...  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
micek
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: torek, 12. april 2011 ura: 13:20 » |
|
Pozdravljeni soborci! Ravnokar prihajam od novega psihiatra me je poslušal in mi predlagal, da naj grem vsak dan v gozd si predstavljam tistiga ki me je užalil ali prizadel in naj izberem drevo in z palico tolčem in preklinjam kot da bi tolkla po njem, toliko časa, da ne bom več mpgla tolčt in kričat. Je rekel da so bolečine posledice tega, ker vse v sebi zadržim, jaz se namreč ne znam razpizdit po domače ali koga ozmerjat. Bom poizkusila. Ve gdo za psihoterapevta tukaj okoli Maribora? Jaz namreč še nisem bila nikoli pri psihoterapevtu, in mi tudi ni nihče predlagal, kaj pa počneš tam, in koliko stane? Za prijazne odgovore se vsem lepo zahvaljujem, prav tako za nasvete.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 12. april 2011 ura: 13:45 » |
|
Micek...pozdravljena! Pri psihiatru dobiš zdravila in morda tudi kakšen nasvet, kot si ga dobila danes...  S psihoterapevtom pa razčistita vzroke, zakaj je tebi prišlo do ankse in depre, kot pišeš zgoraj. V MB imaš ceter za psihoterapijo SIP....prvi razgovor je zastonj, ostali pa se potem, če se odločiš za nadaljno obravnavo plačajo po 40 Eur/h...morda ve še kdo za koga, ki je cenjeje...tukaj si na vrsti približno v enem tednu... http://www.psihoterapija-institut.si/pomoc/cp-maribordrži se!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|