FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 18:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kakšna motnja ?  (Prebrano 674 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 161

« dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 13:06 »

Na kratko; že tri leta se nekdo smuka okrog moje hiše, vlomil še ni (pa verjetno je imel že možnost v vsem tem času). V hiši živimo tri družine (jaz,mož,2,5 let stara dvojčka ;pod nami je moja mami, pod njo pa teta in mož) in že vsi smo slišali in skoraj vsi videli večjo moško postavo (poskušali ga celo ujeti vendar je zbežal,tipično). Na garažnih vratih opažamo,da je bilo tudi že večkrat poskušano vlomiti,tako na mojih kot pri teti. Res da hodimo nenormalno spati(in tudi ponoči grem večkrat h dvojčkoma, ker se pač če drugega ne odkrijeta...ampak največkrat grem v temi tako da me ne sliši niti vidi...) toda vseeno, če bi hotel bi že lahko vlomil. Čedalje bolj se mi dozdeva, da gre za kakšnega psihičnega bolnika ampak kakšnega? Kdo ve kakšnjo motnjo ima nekdo, ki čepi za hišo in opreza večino dni v tednu (menim pa, da bi tudi vlomil glede na to da se že pozna na dvojih vratah)? Zanima me vaše mnenje...gre za bolnika ali za tata? Kaj menite ? Več glav več ve ane  Embarrassed no ja, moja že nič več  unsure
Prijavljen

Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in mogočno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 13:15 »

kaj pa policija pravi?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 13:23 »

Arwen nič, ker je nismo obvestili...radi bi sami prišli temu do dna sicer jim pa nimam niti kaj oprijemljivega za povedati. Če bi ga videla vedno in večkrat (tako pa ga največkrat slišimo...hojo,kak kašelj) bi tisti hip poklicala policijo...sicer imam pa s policijo takooo dobre izkušnje da sem večji policaj sama (pred leti mi je nekdo streljal pod noge in šel peš v smeri policijske postaje...kličem nemudoma policijo ta pa mi reče, da je verjetno šlo za plašilko oz. me sprašuje če vem za kakšno pištolo je šlo!!!! Hudimana ma kako naj vem....počlo je in streljal mi je pod noge 100 metrov stran od policijske postaje...povedala sem jim, da gre tip mimo policijske postaje....riti policijske pa...nič...pol ure sem jih čakala(potem pa šla domov),da pridejo do mene pa ni bilo nikogar...no metek sem pobrala in ga pokazala kolegu pa je bila sicer plašilka ampak vseeno...ni bilo fajn) . In kaj naj sedaj s to našo policijsko postajo? unsure
Prijavljen

Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in mogočno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.542

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 14:00 »

Morda bi morali razmišljati o boljši ograditvi vaše hiše  oki  Mi imamo okoli hiše ograjo na daljinca. Stisneš na gumb in se počasi zapre brez možnosti ročnega odpiranja.  Prav tako so tudi vhodna vrata na ograji pod ključem. Zvečer se zaklene in se zapre in konec. In nima nihče niti malo šans priti ponoči noter pred hišo. Ga ni junaka, ki bi tista bodala na vrhu zmogel preplezat. Pri nas os namreč začeli neke stroje krast. Nam niso nič vzeli. Taka ograja zaleže več kot nevaren pes, ki je lahko nevaren obiskovalcem. Fizično se je ne da ukanit.

In se boste znebili zalezovalca. Saj vas je vleiko, boste že zbrali denarja, če ne prej, pa v nekaj letih. Če postaviš kamerco ob vhodu, bo še slabše. Ker boš stalno živčna na tisto kamerco, ali "je kaj videla"...
Prijavljen

neimenovana
DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 14:07 »

Morda bi morali razmišljati o boljši ograditvi vaše hiše  oki  Mi imamo okoli hiše ograjo na daljinca. Stisneš na gumb in se počasi zapre brez možnosti ročnega odpiranja.  Prav tako so tudi vhodna vrata na ograji pod ključem. Zvečer se zaklene in se zapre in konec. In nima nihče niti malo šans priti ponoči noter pred hišo. Ga ni junaka, ki bi tista bodala na vrhu zmogel preplezat. Pri nas os namreč začeli neke stroje krast. Nam niso nič vzeli. Taka ograja zaleže več kot nevaren pes, ki je lahko nevaren obiskovalcem. Fizično se je ne da ukanit.

In se boste znebili zalezovalca. Saj vas je vleiko, boste že zbrali denarja, če ne prej, pa v nekaj letih. Če postaviš kamerco ob vhodu, bo še slabše. Ker boš stalno živčna na tisto kamerco, ali "je kaj videla"...
No to vsekakor je rešitev vendar tudi cenovno precej draga (kljub vsemu,da nas je veliko...ampak menim,da bomo težko našli skupni jezik in se tega dejansko lotili,midva že in moja mami...za teto je pa že vprašanje,glede na to da na ograje gleda kot, da je v zaporu). Okrog in okrog hiše sva že namontirala reflektorje toda niti to ga ne ustavi...eh,sej v bistvu me zanima,če ima kdo kaj pojma o tem za kakšno motnjo bi pri temu tipu lahko šlo.
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 14:12 »

,če ima kdo kaj pojma o tem za kakšno motnjo bi pri temu tipu lahko šlo.

in kaj ima to veze?  Shocked
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 14:13 »

Lahko je zalezovalec, nevrotik, psihopat, sociopat, prestrašen tat, ali pa dolgočasnež, zaljubljenec,.........

Četudi bi vedeli, kakšno motnjo ima, kaj bi potem storili?
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 14:16 »

Lahko je zalezovalec, nevrotik, psihopat, sociopat, prestrašen tat, ali pa dolgočasnež, zaljubljenec,.........

Četudi bi vedeli, kakšno motnjo ima, kaj bi potem storili?
Vsaj vedela bi ali nam je nevaren, če nabašemo na njega...če ga kdaj ujamemo..
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 14:20 »

in to se začneš spraševati po 3 letih?  Huh?
Prijavljen

martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 14:55 »

Dobro, bom pa jaz pomagala, pa resno mislim, ker jaz ne morem spat že spet, ga bom pri vas ponoči za vašo hišo čakala, da me ne bo niti videl,  oki

dali mi boste za vlak, za moje delo IZVEDETI NJEGOVO MOTNJO pa mi boste dali vsi skup 50 eurov , ok? Za celonočno dežurstvo zunaj na mrazu in to bo pa nekaj dela z mano tudi zjutraj, ( nespečna nič drug dan ne razumem, za kaj se gre. )

In čim ga , kljukca zalezovalskega, ponoči pod vašo spalnico zagledam, mu skočim za vrat pa dol podrem in na prsni koš, oblečena v Indijanca ali kavbojca spustim bojne krike in da naj pove, katero motnjo ima, siceerrr, siceeer !  Angry  Nato pridete vsi ven, moški, pa ga za vse okončine štiri odnesemo  v hišo in sledi zaslišanje kot v partiji  : NAJ POVE, KATERO MOTNJO IMA PA PIKA, pa  kaj dela pa zakaj to dela in TAKOJ ! 
Nato pa ga poslikamo oblečenega in za vsak slučaj ga slikamo tudi nagega, da se ga bo prepoznalo tudi na nagih plažah, kjer bo lezel za nagimi babami, ker bo itak tam tudi lezel!
In zjutraj ga bomo po njegovem opravičilu za zalezovanje tik pred izpustom vsem mimoidočim na poti v službo skozi ulico kazali -  TALE IMA TO MOTNJO in zdaj pa ne bo več bil (moten) oki

In daj si vsaj kamerce narediti okoli voha in pod spalnicami. To pa ne stane veliko.
Prijavljen

neimenovana
matheu__
gost
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 14:58 »

Grin
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 14:59 »

sesmejem
Prijavljen

alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 15:02 »

sesmejem
Prijavljen

alexx Afro 
Suzy
Expert
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 16:06 »

sesmejem
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 17:56 »

Martinca....joj.... valjamsesmeh valjamsesmeh valjamsesmeh
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 18:21 »

Hihi, punce in fant,  wav   Drugače pa sem mislila delno resno , Daniamma.  Pa kamere okrog vhoda. In pod sobo na cesto. Če je tole resno in če ni TVOJA domišljija, to lahko nardite.  Ko sem živela v LJ, sem ob službi v UKC LJ  kratko časa svetovala trgovinam, naj kupijo kamere, ki jih je prodajala neka firma, (ne nimamo jih doma!!) , bila sem "zelo uspešni zastopnik te firme na poskusni dobi neprijavljena " in naredila sem uspešne predstavitve in  vse trgovine prepričala v nakup! Posebno te, ki so že doživele vlome, česar v socializmu ni bilo.  Pa zaradi nastanka panične motnje nisem bla sposobna več nadaljevati in je moral it prodajat moj šef... Sad  Pa so ga marsikje skenslali. Toda žal ni prišel pome, naj se zbrihtam in probam premagat svojo stisko, ki sem jim očitno bila mladička bolj všeč in bolj prepričljiva kot on, v katerem so žal vidli prodajalca megle.... Jaz sem pač vidla 'njihovo dobro' in znala povedat, on pa  svoj zaslužek...Zdaj komaj vidim, koliko vsega v življenju nisem bla sposobna zaradi mojega slabega duševnega zdravja  Sad
Hej, Daniamma, ej, ČE  boš imela dokaze, KDO je bil in če ni ogrožena tvoja varnost, ga lahko prijaviš zaradi motenja posesti z grožnjo po denarni kazni.

Te stvari ZELO zaležejo, pa čeprav ne bo takoj ubogal. Ker praviloma takšni zalezovalci niso sposobni v trenutku prekiniti svojih dejanj, saj se ne zavedajo , kako zelo je njihovo početje narobe. Toda BO ubogal, če bo dobil za plačat. Bodi brez skrbi, da bo v bodoče zasledoval DRUGE LJUDI, KER IMA TO V KRVI in brez psihopterapije in brez pogojne kazni ne bo rešil. Toda  vsaj vas bo na miru pustil. Ne najdem zdaj odgovorov stroke na ta pojav, vse je nekje na netu in natančno razloženo !

Prijavljen

neimenovana
DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sobota, 05. februar 2011 ura: 11:06 »

in to se začneš spraševati po 3 letih?  Huh?
Sprašujemo se že dlje časa vendar delila z vami sem pa res da šele pred kratikim  Smiley
Prijavljen

DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: sobota, 05. februar 2011 ura: 11:14 »

Martinca....se strinjam in nakup kamer je v planu (eno imamo že ampak smo bili bolj neuspešni kot uspešni saj nima velike vidljivosti ponoči), NE in ni to le plod moje domišljije ali moja motnja (ker potemtakem smo moteni vsi v naši hiši)...vem kaj vidim in kaj slišim in ostali tudi....problem imam le s panično motnjo (trenutno v tem obdobju je moj strahec moja glava....čim mi kaj malce utriplje v glavi že pišem oporoko....glede na to da me je že kap)...toda niti ne v hudi obliki...no, bilo je že huje Smiley
Smo pa tudi že mi dežurali ponoči in bili skriti...tiho kot miške...sam kaj ko ne veš točno kdaj pride...vse noči oz. več noči si pa jaz ne morem privoščit (nočne), služba,dva mala otročka,...
Prijavljen

martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: sobota, 05. februar 2011 ura: 15:55 »

Jaz sem na tvoji strani, Daniamma  wav  Prijeti zlikovca, pa naj stane kar hoče. Nekdo mora dežurat! Zapisat njegove dni, kdaj hodi, tudi on mora imeti najbrž lasten urnik, omejen na službo ali svojo družino, mogoče prihaja ob istih nočeh v tednu in ob  istih urah, kdaj je to? Običajno se take čudaške stvari poslabšajo ob polni luni -  pozoren je treba biti 3 dni pred njo in na njeno noč ! Takrat se bo zagotovo smukal okrog vas, v njeem času- ali nekaj dni prej.  Zapisujte, kdaj ima svoj urnik in takrat dežurat! Zate, ki slučajno, med drugim okrevaš tudi iz panične motnje, je to seveda hudo. Pa saj boste rešili, akcija.  oki
Prijavljen

neimenovana
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar