FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 18:21

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Dogaja se MENI!  (Prebrano 393 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
mokolina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 22:06 »

Pozdravljeni!

Sem nova tukaj, saj sem po naključju naletela na to stran, ko sem iskala odgovore na moja vprašanja.

Stara sem 30 let, diplomirana matematičarka s službo, ki mi je pisana na kožo, imam super moža, krasnega otroka, delava na še enem... poleg moža imam še dve osebi, na kateri se lahko obrnem 24ur/dan ter ogromno kolegov. Skratka, imam vse, kar sem sanjala, da me lahko osreči. V družbi sem zelo priljubljena, po naravi večni optimist! Do nedavnega...

Ne vem, kdaj in kako se je začelo, toda dogaja se meni, večno pozitivnemu človeku! Razmišljam le še o tem, da bo vojna, da bo konec sveta... in če me že prepričajo, da je vse to larifari, pa razmišljam o tem, katera bolezen me bo pobrala! če me zaščemi prstanec, že vidim scenarij o srčnem napadu ali raku. Od energije prekipevajoče ženske se spreminjam v večno utrujeno osebo. Včasih komaj dočakam peto uro, da mož prevzame otroka in neurejeno gospodinjstvo (ki je bilo vedno kot iz škatlice!), in se odvlečem v posteljo. Vrti se mi, nimam moči, ne morem... med božičnimi prazniki, na smučanju, med druženjem večkrat pomislim, da je to morda zadnjič. ne da se mi truditi za jutri, ker pojutrišnjega morda ne bo. Smešna se zdim sama sebi s tem razmišljanjem, in vendar se ne znam pobrati iz tega kroga.

Za to mojo utrujenost in negativizem vedo le mož in omenjeni dve osebi, saj sem v službi in družbi še vedno sposobna, nasmejana, prijetna, urejena.

Prosim vas za kak nasvet, misel, brco v rit... predvsem me zanima, kaj vam pomaga pri preutrujenosti, za katero niti ne vem vzroka...

Hvala in lep pozdrav!
Prijavljen
alexx
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.866

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 22:22 »

Jaz pri tebi videm nekakšno utrujenost od vsega skupaj. Izgorelost. Zgodi se tudi, če na videz deluje vse v življenju brez napake. Na žalost pa se ta preutrujenost lahko spreobrne v depresijo. Zakaj? Mislim, da nihče ne ve čisto točno. Postanemo utrujeni od življenja in se zlomimo. Neka možganska povezava začne delovati drugače, kot bi morala.  kiselnasmeh

Na tvojem mestu bi poiskala dobrega psihiatra, ki bi ti vsaj za nekaj časa predpisal medikaminozno terapijo, in pogovor. Dobro bi bilo, da bi ugotovila, kaj je tisto, kar te je "zrušilo". Vzrok sigurno obstaja, in le ti lahko pri sebi ugotoviš, kaj je to. Zato mislim, da res rabiš nekoga, ki ti bo pomagal spoznati vzroke. Te nekako vodil. Dobri psihoterapevti to znajo.

Kar zadeva telesne znake, ki si jih opisala, so precej značilni za depresijo.

P.S. Upam, da ne boš mislila, da si "slaba" oseba, ker si ti to dogaja. Depresija nima nič s človekovo močjo ali nemočjo.

btw...dobro došla na forum. rozicodam
« Zadnje urejanje: nedelja, 30. januar 2011 ura: 22:33 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
dragica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 119

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 09:47 »

mokolina, dobrodošla!
se pridružujem alexx, izgorelost, bi rekla...ko se kar naenkrat počutiš, kot igračka, ki ji baterije crknejo Embarrassed
vesela sem, da si nas našla, ker se ob prebiranju foruma ne boš počutila tako osamljeno in obupano..veliko nas je, veš...nekaj na začetku boja, nekaj na sredini, nekaj že ozdravljenih, v glavnem, borimo se.
pa ne bomo te brcali, haha....zdaj potrebuješ zdravnika, mal kemije, da začneš plezat iz te jame, v katero si padla...in verjamem, da ti bo ratalo v prvem poskusu..ker berem, da si močna ženska.in vztrajna...drugače ne bi dosegla vsega, kar si ....izobrazba, služba, familija...samo kapo dol....je pa to to, po moje....zdej, ko imaš vse, kar si hotela v življenju, je napetost popustila, namesto, da bi uživala, dobesedno, si izgorela.
ne sramuj se bolezni...vzami jo isto kot naprimer, žolčne kamne Kiss...ko telo ne zdrži več tempa, se prižge alarm...ko se preobremeniš, evo, depra...če se naješ mastnega, alarm, trebuh boli, žolč štrajka..
princip je isti, sve su ostalo nianse...mal heca...da se ne boš počutila tolk slabo, draga mokolina...
Prijavljen

kar te ne ubije, te naredi močnejšega
mokolina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 19:43 »

Pozdravljeni!

hvala obema za odgovor in mnenja... ja, najbrž je res to to.
Naj vam povem še par stvari, da bo slika jasnejša. Pred tremi leti sem rodila s pomočjo carskega reza. Bila sem kar razočarana, ker ni šlo naravno, ter zato, ker prvih nekaj tednov nisem mogla tako s skrbeti za dojenčka, kot sem si želela. Tudi gospodinjska opravila so prešla na moža, ker se morš pač merkat, da ti ne grejo šivi in podobno. No, ko sem se po dveh mesecih popolnoma postavila na noge in lepo poskrbela za vse (pač naravnost obožujem čisto in urejeno stanovanje, peko, kuhanje,...), se mi je vnel slepič. In sem bila spet na začetku: operacija, šivi, počitek, nič dvigovanja... Pa sem bila čez dva meseca spet kot roža Smiley Potem pa so se začele težave z visokim pritiskom. Ker ni bilo nič zdravstveno oprijemljivega, kar bi lahko bil vzrok (normalna telesna teža, zdrave ledvice, ščitnica,...), je zdravnik zaključil, da sem najbrž pod stresom. Seveda sem se po tiho smejala temu sklepu, saj sem uživala v življenju kot še nikoli. Bila sem doma, s svojim malim otročičkom in sem imela čas za vse, kar me poleg službe veseli.
Pritiska imam zdaj zvečer kdaj tudi 180/110, s tabletami vred seveda.
MOgoče imam res preobremenjeno službo, toda dejstvo je, da v njej uživam! Rada imam izzive, odgovornosti in znajdljivost, ki jo prinaša. Toda za vse ostalo mi kasneje zmanjka energije... In zaradi tega nisem srečna. Ni mi všeč, ko ne morem poskrneti za dom, družino, zase, kot si želim.
Zato se z možem pogovarjava o možnosti, da bi za nekaj časa ostala doma. To si finančno lahko privoščiva, sprašujem pa vas za mnenje, ali bi mi to koristilo. Po eni strani vem, da bi se počasi spravila v red, po drugi strani pa se bojim, da bi imela preveč časa za razmišljati o "boleznih in katastrofah" Smiley

Pozdrav! Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar