FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 18:21

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Možganska hiperaktivnost  (Prebrano 474 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
karmen63
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 10:56 »

Lepo prosim za nasvet. Že nekaj let jemljem Salipax (in podobno) ter po potrebi Lexaurin. Prebolela sem dolgoletno bulimijo in možno depresijo z črnimi mislimi. Sedaj se poskušam se izogibati vsem stresnim situacijam...in to mi počasi uspeva. V zadnjem mesecu pa se nisem izognila obravnavi dediščine. Ker je prišlo do "grdih in glasnih" besed, sem na to takole reagirala: spanje na obroke, hiperaktivnost. Najbolj pa me skrbi hiperaktivnost možganov. Ne morem se sprostiti...tudi ko sem v tišini, moji možgani delujejo. Slišim muziko, vrvež kot na avtobusni postaji. Če si zamašim ušesa, še bolj naglas slišim. Kaj naj naredim? Nisem sposobna meditacije ali umerjenega ležanja na kavču...zlo pa me sprošča hoja, vendar glasovi v glavi še vedno ne pojenjajo. To se vleče že dva (2) tedna.
Prosim, če ima kdo take izkušnje, naj jih deli z mano. Svetujte mi, prosim!!!
Prijavljen
alexx
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.866

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 11:21 »

Najbrž je stres zelo vplival na tvoje stanje. In verjetno se bo počasi umirilo. Kaj pa sedaj narediti ne vem. Kaj če bi šla malo vprašati psihiatra. Da se malo upočasniti to bliskanje misli. In sicer z antipsihotiki. A to se uporablja bolj pri dolgoročnejših težavah, ali pa v primeru če ne smeš pomirjeval (moj primer).
Prijavljen

alexx Afro 
DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 161

« Odgovori #2 dne:: torek, 01. februar 2011 ura: 11:52 »

Lepo prosim za nasvet. Že nekaj let jemljem Salipax (in podobno) ter po potrebi Lexaurin. Prebolela sem dolgoletno bulimijo in možno depresijo z črnimi mislimi. Sedaj se poskušam se izogibati vsem stresnim situacijam...in to mi počasi uspeva. V zadnjem mesecu pa se nisem izognila obravnavi dediščine. Ker je prišlo do "grdih in glasnih" besed, sem na to takole reagirala: spanje na obroke, hiperaktivnost. Najbolj pa me skrbi hiperaktivnost možganov. Ne morem se sprostiti...tudi ko sem v tišini, moji možgani delujejo. Slišim muziko, vrvež kot na avtobusni postaji. Če si zamašim ušesa, še bolj naglas slišim. Kaj naj naredim? Nisem sposobna meditacije ali umerjenega ležanja na kavču...zlo pa me sprošča hoja, vendar glasovi v glavi še vedno ne pojenjajo. To se vleče že dva (2) tedna.
Prosim, če ima kdo take izkušnje, naj jih deli z mano. Svetujte mi, prosim!!!
kaj pa če svoje možgančke zaposliš s čim drugim? Razmišljaš kaj prijetnega,bereš kar kar ti je všeč...?
Prijavljen

Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in mogočno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar