martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.542
|
 |
« Odgovori #20 dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 20:04 » |
|
Jaz visto poznam in stojim za tem, da je ljubeča in skrbna mama. Imaš ti otroke in se NIKOLI ne razjeziš nanje? Kako se boš počutila ti, ko boš kdaj v stanju, ki zate ne bo mirno, poiskala pomoč strokovnjaka in ti bo rekel, da bodi pridna in mirna? Če ne te lahko pa kar dajo v prisilni jopič ali mrežo? . Ne želim ti, da si kdaj deležna terorja in obsodb s strani močnejših.
Oj, Nebesno modra, o meni se motiš. Naj ti povem, da sem velik fan društva IZHOD, tako da sem itak proti takim prisilnim jopičem!  Kje sem jaz rekla, da mora Vista priti v prisilne mreže, če ne bo "pridna"? Kot sodelavka DAM si se pa malce preveč zaletela, mislim. Saj pa sem samo povedala, kaj si sama mislim, kaj da bi naj imel v mislih psiholog! Jih imam v malem prstu, jih skapiram, tako da se z mano ne morejo iti nobenih manc O prisili in o premoči ; spet napačni osebi to praviš, ker SAMA SEM ŽE DALA SKOZ PRI SAMO 14 LETIH SKOZ TORTURO PREKORAČENIH ANTIPSIHOTIKOV. In ne zaupam več docela NIKOMUR ! Pač 2 poskusa samomora in me je dal dr. Turčin na težke AP. . Potem pa sem ležala,Taxilan in Prazine, od telesnih bolečin skoraj umirala, se slinila, LEŽALA, A NISEM SPALA. Ostali mladostniki so molčeči včasih tista 2 tedna stali okrog moje postelje. Dr. Turčin na pedopsihiatričnem oddelku v bolnici MB pa jim je že v prvo rekel : "To je v poduk vsem, ker če vas niso starši obvladali, pa vas bom jaz, vi ste bili meni zaupani v varstvo, jaz vas ne bom lovil po celem Mariboru, jasno?!" Šele po 2 tednih me je dol iz teh antipsihotikov snela dr. Bezgetova, da jih ni treba, večna ji hvala ! Vseeno sem se tud dalje najedala tablet!!! Praviš mi, da ikrivljam dejstva, Pa ni res, saj operiram samo s tme, kar sem slišala in tudi ti nisi slišala hčerkinega pogleda na stvari! Zato ima zadnjo besedo psiholog , ki ve, za kaj se gre. On pa ni bil na strani Viste, brezposelne matere, pač pa na strani otroka.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 30. januar 2011 ura: 20:12 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #21 dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 21:48 » |
|
Martinca, kaj boš naredila, ko te bo kdo poklical v soboto na razgovor? Rekla, da je malo brbr? Taka stiska s kadri je povsod, da je nemalo razgovorov v soboto, enkrat smo se celo šalili nekje, da nas bodo zdaj začeli naročat v nedeljo za ob pol treh zjutraj.
Psihologa bom naslednič vprašala, kaj mi je pravzaprav povedal,
Aja Martinca še nekaj... Ne ponovi napake mnogih staršev tudi ti, če/ko boš imela otroke.
Sori, res sem mislila, da je kdo malo brbr, pa mogoče celo jaz,  Še zadnji teden sva v klepetalnici omenjali brezposelnost. Nisem si mislila, da pride vikend - pa že ima človek službo  Tak da ti prvo čestitam za delo Da bi še pri meni blo tak ! (in pri marsikom). Jaz trenutno ne smem migat kaj dost. Ostalo pa, raje umikam svoje besede. Seveda se naj možakar psiholog raje zjasni, kaj bi pa on kot starš naredil, ne vemo detajlov. Ni pa ga treba čisto smrtno resno jemati, saj je kovačeva kobila v glavnem vedno bosa Jaz ne bom imela otrok.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 15:31 » |
|
Kako dolgo rabite, da se pomirite, če vas kdo razjezi? Mene je hčera in povem psihologu, da sem šla tistih nekaj ur na računalnik karte igrat, da sem se pomirila. Pa pravi, da če bi on kot moj potencialni delodajalec vedel, da imam probleme z jezo, da me ne bi vzel v službo. Mu rečem, da se mi to zgodi enkrat na leto, da sem lani enkrat tudi to doživela, pa mi še enkrat reče, da me ne bi zaposlil. Pravim, da tud če sem jezna, sem sposobna delat, tipkat, ker če lahko kartam, lahko tudi neke cifre vnašam v pc, ker pri kartanju rabiš ful koncentracije in spomin ti mora dobro delat. Pa nič.
Ne vem, če se je prenaglil s takimi izjavami al sem jaz čudež božji, najbolj nemogoč človek na svetu, ki se ne zna kontrolirati in noče nečesa, da bi si vsaj za kruh zaslužil.
Hojla Vista! Ne vem, če sem dobro razumela tvoje vprašanje in nit teme ampak bom poskusila. Glavni problem: jeza. Jaz iz tvojega pisanja ne razberem ne vem kako hudo problematiko, v smislu, da bi v službi ali doma izgubila živce in začela razbijati stvari. Celo dobro se mi zdi, da najdeš način, kako se ohladiti. Ti si šla na računalnik in to je to.  Kaj je tle wrong? Če bi te v službi razjezili do te mere, da bi bila sposobna izgubiti živce, pojdi ven iz pisarne pa na zrak!! Koliko časa te lahko jeza drži? Ejjjj, ne vem, važno je, da ne izgubiš živcev in da se znaš pomiriti oz. ustaviti, da bi kaj razbil ali verbalno škodo storil - še posebno v službi. Mene osebno če v službi razjezijo do kritične meje (1x so me že), sem sicer bla tiho in šla za PC, pa pogrevala v sebi in besnela. Danes pa raje nazaj povem, če ni res oz. če si sodelavka preveč privošči in je mir. Če bi me pa nadrejeni, pa itak ne moreš veliko storiti in je bolje oditi na luft, da se zbistriš in najdeš pametno rešitev. Kar se tiče pa psihologa.... Prav iz tvojega dopisa se mi ni zdelo strokovno in korektno, da ti kar tako navrže, da te ne bi zaposlil, če bi bil delodajalec. Potem bi ti lahko rekla njemu, da ga kot stranka ne bi koristila, če bi imela drugo možnost in bi raje šla k psihologu, ki sovraži ženske in še to samozavestne, močne in matere!  Še posebno se mi zdi neutemeljena njegova izjava, ker ni povedal, kaj bi ti svetoval v primeru jeze, kako naprej, kaj storiti, ne pa samo obtoževati - to zna vsak Slovenec 100%. To je itak naša vrlina  Najmanj pa je to vrlina nekega t.i. strokovnjaka!  In še to: ja, verjamem, punca pri 16 letih, najstnica, je zelo težko! Ni pa nemogoče in držta se obe!  Pozdravček.......Sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
nebesno modra
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 255
|
 |
« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 17:54 » |
|
Jaz visto poznam in stojim za tem, da je ljubeča in skrbna mama. Imaš ti otroke in se NIKOLI ne razjeziš nanje? Kako se boš počutila ti, ko boš kdaj v stanju, ki zate ne bo mirno, poiskala pomoč strokovnjaka in ti bo rekel, da bodi pridna in mirna? Če ne te lahko pa kar dajo v prisilni jopič ali mrežo? . Ne želim ti, da si kdaj deležna terorja in obsodb s strani močnejših.
Oj, Nebesno modra, o meni se motiš. Naj ti povem, da sem velik fan društva IZHOD, tako da sem itak proti takim prisilnim jopičem!  Kje sem jaz rekla, da mora Vista priti v prisilne mreže, če ne bo "pridna"? Kot sodelavka DAM si se pa malce preveč zaletela, mislim. Saj pa sem samo povedala, kaj si sama mislim, kaj da bi naj imel v mislih psiholog! Jih imam v malem prstu, jih skapiram, tako da se z mano ne morejo iti nobenih manc O prisili in o premoči ; spet napačni osebi to praviš, ker SAMA SEM ŽE DALA SKOZ PRI SAMO 14 LETIH SKOZ TORTURO PREKORAČENIH ANTIPSIHOTIKOV. In ne zaupam več docela NIKOMUR ! Pač 2 poskusa samomora in me je dal dr. Turčin na težke AP. . Potem pa sem ležala,Taxilan in Prazine, od telesnih bolečin skoraj umirala, se slinila, LEŽALA, A NISEM SPALA. Ostali mladostniki so molčeči včasih tista 2 tedna stali okrog moje postelje. Dr. Turčin na pedopsihiatričnem oddelku v bolnici MB pa jim je že v prvo rekel : "To je v poduk vsem, ker če vas niso starši obvladali, pa vas bom jaz, vi ste bili meni zaupani v varstvo, jaz vas ne bom lovil po celem Mariboru, jasno?!" Šele po 2 tednih me je dol iz teh antipsihotikov snela dr. Bezgetova, da jih ni treba, večna ji hvala ! Vseeno sem se tud dalje najedala tablet!!! Praviš mi, da ikrivljam dejstva, Pa ni res, saj operiram samo s tme, kar sem slišala in tudi ti nisi slišala hčerkinega pogleda na stvari! Zato ima zadnjo besedo psiholog , ki ve, za kaj se gre. On pa ni bil na strani Viste, brezposelne matere, pač pa na strani otroka. Martinca, meni je žal, da si morala že tako mlada skozi mučenje s strani psihiatrije. Vendar pa se mi tvoje pisanje Visti vseeno zdi preveč enostransko in obsojajoče. Ne, ti nisi napisala, da spada v prisilni jopič. Napisala pa si naj bo mirna in pridna. To je skoraj kot jezik "uradne" psihiatrije. Ker, če ne boš miren in priden, kaj potem? Jeza je včasih nujna in koristna. Ni dobrih in slabih čustev. Samo učimo se jih izražati na sprejemljiv način. Konec koncev to, da se razjeziš na otroka, nima veze s tem, ali si v službi ali brezposeln, torej ne vem od kod ta povezava? Da ti nekdo reče, da te ne bi zaposlil, če se razjeziš? No ja, meni se to ne zdi ravno življenjsko. Vsakdo se pač kdaj razjezi. In vsaka jeza ima svoj pomen- morebiti v tem, da se zaščitimo pred zlorabo. In ja, prav je, da otroke ščitimo pred zlorabo, ampak mar res nikoli ni otrok sposoben starša izzigrati, nalagati, se ne držati dogovora? Govorimo o "malo večjih otrocih". O čem govorimo potem? O neupravičeni jezi? Po moje je še kako prav, da otrok ve, da nas nekaj jezi. In da se konec koncev pogovarjamo o tem. lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 19:15 » |
|
Oj, Nebesno modra, o meni se motiš. Naj ti povem, da sem velik fan društva IZHOD, tako da sem itak proti takim prisilnim jopičem!  Kje sem jaz rekla, da mora Vista priti v prisilne mreže, če ne bo "pridna"? Kot sodelavka DAM si se pa malce preveč zaletela, mislim. Saj pa sem samo povedala, kaj si sama mislim, kaj da bi naj imel v mislih psiholog! Jih imam v malem prstu, jih skapiram, tako da se z mano ne morejo iti nobenih manc O prisili in o premoči ; spet napačni osebi to praviš, ker SAMA SEM ŽE DALA SKOZ PRI SAMO 14 LETIH SKOZ TORTURO PREKORAČENIH ANTIPSIHOTIKOV. In ne zaupam več docela NIKOMUR ! Pač 2 poskusa samomora in me je dal dr. Turčin na težke AP. . Potem pa sem ležala,Taxilan in Prazine, od telesnih bolečin skoraj umirala, se slinila, LEŽALA, A NISEM SPALA. Ostali mladostniki so molčeči včasih tista 2 tedna stali okrog moje postelje. Dr. Turčin na pedopsihiatričnem oddelku v bolnici MB pa jim je že v prvo rekel : "To je v poduk vsem, ker če vas niso starši obvladali, pa vas bom jaz, vi ste bili meni zaupani v varstvo, jaz vas ne bom lovil po celem Mariboru, jasno?!" Šele po 2 tednih me je dol iz teh antipsihotikov snela dr. Bezgetova, da jih ni treba, večna ji hvala ! Vseeno sem se tud dalje najedala tablet!!! Praviš mi, da ikrivljam dejstva, Pa ni res, saj operiram samo s tme, kar sem slišala in tudi ti nisi slišala hčerkinega pogleda na stvari! Zato ima zadnjo besedo psiholog , ki ve, za kaj se gre. On pa ni bil na strani Viste, brezposelne matere, pač pa na strani otroka. Martinca, meni je žal, da si morala že tako mlada skozi mučenje s strani psihiatrije. Vendar pa se mi tvoje pisanje Visti vseeno zdi preveč enostransko in obsojajoče. Ne, ti nisi napisala, da spada v prisilni jopič. Napisala pa si naj bo mirna in pridna. To je skoraj kot jezik "uradne" psihiatrije. Ker, če ne boš miren in priden, kaj potem? Jeza je včasih nujna in koristna. Ni dobrih in slabih čustev. Samo učimo se jih izražati na sprejemljiv način. Konec koncev to, da se razjeziš na otroka, nima veze s tem, ali si v službi ali brezposeln, torej ne vem od kod ta povezava? Da ti nekdo reče, da te ne bi zaposlil, če se razjeziš? No ja, meni se to ne zdi ravno življenjsko. Vsakdo se pač kdaj razjezi. In vsaka jeza ima svoj pomen- morebiti v tem, da se zaščitimo pred zlorabo. In ja, prav je, da otroke ščitimo pred zlorabo, ampak mar res nikoli ni otrok sposoben starša izzigrati, nalagati, se ne držati dogovora? Govorimo o "malo večjih otrocih". O čem govorimo potem? O neupravičeni jezi? Po moje je še kako prav, da otrok ve, da nas nekaj jezi. In da se konec koncev pogovarjamo o tem.lp  In se postavljajo meje! Lp-Sofie
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 31. januar 2011 ura: 23:56 » |
|
Vendar pa se mi tvoje pisanje Visti vseeno zdi preveč enostransko in obsojajoče. Ne, ti nisi napisala, da spada v prisilni jopič. Napisala pa si naj bo mirna in pridna. To je skoraj kot jezik "uradne" psihiatrije.
In ja, prav je, da otroke ščitimo pred zlorabo, ampak mar res nikoli ni otrok sposoben starša izzigrati, nalagati, se ne držati dogovora? Govorimo o "malo večjih otrocih". O čem govorimo potem? O neupravičeni jezi? Po moje je še kako prav, da otrok ve, da nas nekaj jezi. In da se konec koncev pogovarjamo o tem.
lp
Čisto narobe si me razumela, ker midve različno razumeva besedo priden - ti jo razumeš pokroviteljsko! Jaz pa med drugim, tudi kot delovno/dobro, razumeš? Sem 100 % na tvoji strani, proti zlorabi, saj sem jo sama doživela. Ti verjetno tudi? Toda 'biti priden', ta beseda pač po moje tud pomeni bit dober, umirjen, torej nekaj v svoje dobro. Ne pa pokroviteljsko! Odvisno od tona, kajne? Priden si, če kaj vztrajno delaš do cilja. Evo če sem telovadila ali oplela gredico vrta, sem pridna. Pa ne v smislu poreden-priden, nisi tak dojela? Ja, je povezava, med vpitjem na otroka in brezposelnostjo. Kako ne razumeš? Oseba brez zaposlitve je stalno v stresu zaradi negotovosti in se ji to pozna na večji živčnosti in zadirčnosti in lahko drugim, s (službenimi) problemi para doma živce. Brezposelnost je pač hujši stres! V zvezi z laganjem pri 16 letnikih, bi ta psiholog kaj drugače povedal, če bi za vse vedel, za kaj gre. In še to, kar je boleče. Spreminjajo se vrednote v družbi.  Skoraj upam trdim tole, po pogovoru z eno psiho X za kadre na zavodu za zaposlovanje... Kdor je na zavodu dalj časa, je lahko manjvredno obravnavan v naših srednjih letih, saj se vlaga predvsem v mlade, zato da bi lahko bili samostojni. Če nekdo ne dela pri 35 letih in taisti nima družine, tile profiji na mestih odločanja mislijo drugače kot nekoč. Mislijo, da pa naj človek vsaj nekaj daje od sebe družbi in naj vsaj tisto dobro naredi, kar pa zna in kar lahko, če je psihofizično zdrav. In tako da delajo razlike (ni vse v vezah) in v razna prešolanja in v razne tečaje pošiljajo one perspektivne, mlajše in one nasmejane. Ostali pa vsaj bodimo doma 'pridni,' razvijajmo svoje dobre lastnosti in sposobnosti (se opravičujem za tak izraz spet) Tak vtis sem dobila. Ni ujčkanja danes več. Realnost je kruta. Pa so zato svetovalci psihologi tud manj tolažijo. Saj še zase ne vedo, a se jim bo delovno razmerje podaljšalo ali ne 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 01. februar 2011 ura: 00:08 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #26 dne:: torek, 01. februar 2011 ura: 00:08 » |
|
Martinca, meni je žal, da si morala že tako mlada skozi mučenje s strani psihiatrije.
Lani 2010 sem se enega lepega sončnega dne po neprespani noči zapeljala do UKC Maribor in našla dr. Turčina prav tisti dan tam na nekem predavanju , obkroženega z mladimi psihiatri in psihologi. In sem mu zunaj pred vsemi na hodniku v pritličju povedala, da je to bila ZLORABA, kako je on delal z mladoletniki in da se čudim, da ga ni nihče tožil ali mu česa drugega zelo hudega storil. Bolje je delovati zdaj, danes. Naslednji problem je Stična. In tamkajšnje psihiatrinje in psihiatri. Znanih je več primerov hudih zlorab in odvzete mladosti. Kar se tiče mene, so ti ljudje tam zdravstveno resno ogroženi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
nebesno modra
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 255
|
 |
« Odgovori #27 dne:: torek, 01. februar 2011 ura: 22:45 » |
|
Martinca zdravo! Kaj naj rečem? Morebiti sem te res napačno razumela. Biti priden- mi je pomenilo- ne delaj problemov oziroma molči o njih, bodi tiho če si brez službe in vsaj kuhaj doma...Ja, priznam, ni mi to všeč, ker se mi je zdelo nekako ponižujoče. Poleg tega pa Visto poznam in vem, da res veliko dela na sebi in tudi za otroke, kar je pohvalno. Lepo, da si dr. Turčinu povedala kaj je pravzaprav počel, mogoče se tega niti sam ne zaveda. Posrečeno se mi je zdelo, ko je en član na skupini za samopomoč izjavil, da bi psihiatri morali preizkusiti zdravila, ki jih predpisujejo, potem pa naj govorijo, da nimajo stranskih učinkov.  Vse dobro in lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #28 dne:: torek, 01. februar 2011 ura: 23:16 » |
|
Posrečeno se mi je zdelo, ko je en član na skupini za samopomoč izjavil, da bi psihiatri morali preizkusiti zdravila, ki jih predpisujejo, potem pa naj govorijo, da nimajo stranskih učinkov.  Vse dobro in lp No, zdaj mi že v tretje ali v četrto isto praviš  Kar sem te že v prvo razumela. Lepo da sem ti tud jaz uspela razložit in da nisva zdaj skregani.  Vse dobro tudi tebi! Ja, od tona odvisno.... Glede zdravil, pa ja, v Stični jim bom jaz lastnoročno zabila injekcijo antipsihotika  p.s. Zanimivo, da ne vprašaš, kako je reagiral dr. Turčin. No, bil je glasen.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
utrujena
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 179
|
 |
« Odgovori #29 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 10:38 » |
|
če si bila tudi ti glasna, pa se je poglihal. včasih je treba komu glasno povedat ta svoje, ker nas enostavno preveč jezi, da smo bili ponižani. jaz bi tudi komu včasih kaj glasno nazaj povedala, pa si ne upam. sem raje tiho in potem še mesece razglabljam o tem pri sebi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bila na dnu, prišla na vrh. Povem vam punce in fantje, OBSTAJA POT.
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #30 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 10:52 » |
|
jaz bi tudi komu včasih kaj glasno nazaj povedala, pa saj niti ni pomembno, da je glasno... važno je, da se človek nauči postavit se zase, izrazit svoje prepričanje, povedat svoje mnenje,...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #31 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 12:16 » |
|
Najbolj je bil glasen on, ki se je drl, ne jaz Sem si nekje shranila celotni pogovor, samo tega ne najdem, kaj vse je izrekel  Tresel se je in verjel v pravičnost dobesednega "kaznovanja tudi po krivici z antipsihotiki za kakšne naše besede" - ker da nas ni mogel vseh poznati in ker mu je mularija rada skoz lagala, a on pa je bil za nas odgovoren, ker naši starši nismo zmogli več z nami in da si on ni dovolil delati sramote za celo mariborsko bolnico, ko bi nas zaradi njegovega neukrepanja z antipsihotiki morala po celem MB policija loviti, ker da kaj pa je on vedel, kdo gre ven po Jano v trafiko, a pa mu bo za par dni izginil , tko da ziher je ziher - tako pa smo bli vsi mirni pa ubogljivi, pa takrat ni blo treba imeti shizofrenije za indikacijo, za AP in starši so se s tem strinjali !!" Lahko pa danes vzame kdo v roke Stično in tamkajšnje zaposlene.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
|
pipi :D
|
 |
« Odgovori #32 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 19:28 » |
|
ah jeza..s to teto sem bila jaz v simbiotskem odnosu do pred enega leta...koliko škode sem si naredila vem sedaj....ko sem jo nekako postavila v njen kot kamor spada in samo iz tistega kota deluje.... pa da vam dočaram  ( bi rekel Đuro iz kursađij) jaz in moja jeza sva se družili vsak dan, non stop. v službi, v prostem času v spanju....ni bilo mesta kjer je ni bilo. navzven sem jezikala, se upirala, žalila poniževala vse okrog sebe. navznoter pa sem kovala maščevanja, mučenja lahko bi napisala scenarije za vse žage in teksaške pokole z motorko. seveda je to ostalo samo v meni. postala sem zagrenjena, zatežena, zamerljiva,vzvišena, najbolj pametna ( no to sem še zdaj  ) vsi drugi so bili krivi za moje napake ( vzgoja od mama) samo jaz ne. in potem se je začelo podirati v meni telo enostavno ni zdržalo več toliko potlačene jeze no rabila sem pet let da se mi je posvetilo  da za svoje počutje odgovarjam sama, da lahko jezo izražam na povsem miren in kulturen način in da ima vsak dogodek dve plati. sedaj ko me nekaj razjezi to povem lepo in umirjeno se zgodi da včasih malo popenim ampak je vse v mejah normale in se tudi hitro umirim in kar je najbolj pomembno jeze ne požrem, ampak odide stran. v glavnem ne pustim se več sprovocirat ....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
pipi  Lahkovernost, ubija.
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #33 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 07:16 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|