FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 18:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kako temu reči stop  (Prebrano 11733 krat)
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #40 dne:: petek, 04. februar 2011 ura: 17:13 »

Kaj pa program CINDI?

http://cindi-slovenija.net/
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
ptičica
gost
« Odgovori #41 dne:: petek, 04. februar 2011 ura: 20:09 »

Neki sm gledala tole, sm a tolse so delavnice?
Problem je to da jz točno vem vse kar se tiče zdravega prehranjevanja in hujšanja, ker sm pač mela anoreksijo in sem se s tem veliko ukvarjala, samo sedaj ne morem nehat v glavi, ne znam si reči: hej ustavi se! NE ZNAM, NE ZMOREM....kar naprej se redim, jem prisilno, v hrani NEE uživam samo ne morem pa ne jesti al pa čist mal niti ne znam normalno jest. Sm žret še znam...
očitno se bo res vse nehalo ko me enostavno več ne bo, ko bom umrla...torej se še sploh splača živet? NEEE!!!!!!!!!
 jok
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #42 dne:: sobota, 05. februar 2011 ura: 17:53 »

ptičica, govoriš kot da: tuki sem, imam problem, rešte me. Ne moremo te mi rešit; sama boš morala delat tud. Res je, da je fino, da si najdeš strokovno pomoč, pa magari iz področja zasvojenosti, ker motnje naravnih potreb se obravnava po principu zasvojenosti in niti niso zdravila tok zlo v igri in bistvena.

začni delat na sebi; ukvarji se s čustvi, opazuj jih; nauči se delat s sabo. Ker ko boš ti znala delat s sabo in ustrezno ravnat, ne boš čustvenih izbruhov dušila s hrano. Morala boš delati na odnosu do svojega telesa, do zdravja in dobrega počutja. obrni ploščo in preokviri pomene. tisto, čemur zdaj pripisuješ pomen očitno ni ok. Postavljanje v vlogo žrtve (četudi morda to si) in iskanje rešitelja, ki bo naredil nekaj, da tebi ne bo treba, pa ne bo užgalo, ker si edina, ki ima nad zadevo res vpliv, prav ti sama. Pomisli, kaj lahko narediš in počasi začni. Če boš ti vzela svoje življenje v svoje roke, drugi ne bodo tega počeli namesto tebe, ker se ni 100% za predajat go with the flow, ker ljiudje, ki to storijo v polni meri in se odpovejo lastnemu vplivu nad svojim življenjem, nimajo veliko sreče s tem, kako bodo za njih poskrbeli drugi. Zato začni se zase borit. Zavedaj se sebe in tega, da si ti na potezi, da nekaj zase narediš.

In seveda, poišči ustrezno pomoč. Kaj pa Perko v tem primeru? Ali pa kake druge skupine za reševanje problematike zasvojenosti. Ker zdisciplinerat in zbrat notranjo moč, pa tok ljubezni do sebe, da boš naredila korak v pravo smer boš morala. To je na tebi. Noben ne more to narest namesto tebe.

Drži se, punca draga. In ne pozabi, da si ti zvezda svojega življenja in življenje je v tvojih rokah in imaš vpliv. Vsaj nad tem, da se potrudiš v pravo smer.

Saj veš, kako to gre iz strani strokovnjakov, ki so edini pošteni: VSE ZA VAS, A NIČ NAMESTO VAS. Ker je to nekaj, kar zmoreš naresti sama zase samo ti sama.

Maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
ptičica
gost
« Odgovori #43 dne:: ponedeljek, 07. februar 2011 ura: 12:15 »

Ja maja prav imaš. Ko sem brala to tvoje sporočilo se me je res dotaknilo. In ja res je izpadlo kot da so vsi drugi dolžni pomagati. Sam vem da ni tako in da bom mogla sama in nekaj sem že nredila v tej smeri. Moram reč da ko sem tole prebrala sem res rekla da se ne bom na druge zanašala (na primer na mami, ker sem ji zmeri rekla da naj me pazi da se ne bom nažirala in da naj bi prepove jesti. In ko je to nrdila je imelo čist kontra učinek. Šla sem v trgovino in jedla...). Včeraj sem bila res ponosna nase, ker se nisem nažirala jedla sem čist normalno, ubistvo sem poslušala svoje telo in je kar nekako šlo. Tudi danes nimam težav. Vem da sem šele na začetku in da kriza še pride. Ampak tokrat mi bo ratalo. Vem da bo. Enostavno mam dost tega. Vpisala sem se tudi na aerobiko in končno spet vsaj malo živim. Ne upam se veseliti prehitro samo upanje umre zadnje pomezik. In jaz se NE DAM!!!!! Kot sem enkrat že premagala anoreksjo lahko sedaj tudi prenajedanje.
Upam na najboljše.
Hvala vam za spodbudne besede in za pomoč. Bom poročala kako mi gre.
 rozicodam
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #44 dne:: ponedeljek, 07. februar 2011 ura: 13:25 »

Ptičica oki rozicodam rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
ptičica
gost
« Odgovori #45 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 20:09 »

heila!
Evo men RATUJE, resnično RATUJE. Že od nedelje se nisem nažirala.  ohoho
In sploh nimam neke želje. Nevem zakaj se mi je to sploh dogajalo, ampak sedaj vem da je oziroma da bo KONEC!!!!! In zgubila sm 2kg. In to čist tku..samo od sebe..juppiiiii plesi
YESS, I CAN DO IT!!!!
 plesalec

In vem da lahko rata vsem, ki imate tole motnjo al pa anoreksijo in bulimijo. Vem ker sem šla čez vse. Kjer je volja tam je moč, Držim pesti za vse da vam rata in seveda tut zase, ker sem šele na začetku. Moja pot iz tega začaranega kroga je namreč še dolga in strma. rozicodam

Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #46 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 21:00 »

Ptičica  wav sem vesela zate  clap
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #47 dne:: sreda, 09. februar 2011 ura: 21:13 »

Bravo Ptičica oki oki
Prijavljen

majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #48 dne:: nedelja, 13. februar 2011 ura: 11:06 »

Ptičica čestitam za odločitev in za pot, ki si jo izbrala. Naj ne bo prehrana tvoja glavna preokupacija, da ne boš iz ene skrajnosti drvela v drugo. Zdrav način življenja naj bo tvoja odločitev, dobro osebno počutje in pa zdrava prehrana in gibanje v primerni rekreativni meri, ker nobena skrajnost ni dobra. Kar zadeva pa čustev in ko ti je težko; zvezek v roke in pisat, pisat, pisat. Najprej daš ven tisto, kar se ti dogaja, potem pa začneš to zdravit. Govori s sabo oz. spodbujaj se, kot bi želela, da te drugi spodbujajo; ustvari prijazen odnos do sebe, ker preklemansko drži tole:

Od vseh ljudi, ki jih boš v življenju spoznal, si ti edini, ki ga ne boš izgubil ali zapustil. Kar se tiče življenjskih vprašanj, si edini odgovor in kar zadeva življensjkih problemov, edina rešitev.

To ne pomeni, da ne smeš hrepeneti po drugem, ker je vse to normalno, ljudje smo rojeni za skupnost; pomeni pa, da moraš znati biti sam sebi najboljši prijatelj in da moraš prijazno in lepo in s posluhom ravnati s sabo. Spoštovati svoje telo, ki ti služi in svoje zdravje in skrbeti za dobro počutje. Vse tisto, kar si doslej dušila s hrano ali s stradanjem, lahko pomiriš in potolažiš z avtosugestijo. Ostani močna in pogumna. Delaj na sebi še naprej. Vse bo še kul. Ptičica, tud jest sem oseba z močno voljo in preklemansko občutljivim značajem in vem, da sem s svojo psiho sposobna narest vse to, kar si ti, ker je moja psiha in volja močnejša od mojega telesa in moje kemije v glavi, zato tudi vem, da jo lahko uporabljam sebi v prid in si pomagam. Torej wellcome to the club, nas, ki se učimo primernega ravnanja s sabo in smo tozadevno pri vsej svoji občutljivosti že pravi umetniki. In tako delo se ne neha, lahko pa postane en čudovit izziv. saj pravim, ostani močna in odpuščaj si, če ti še kdaj kje spodleti. Bodi prizanesljiva do sebe, a vztrajna pri tistem, kar je dobro zate.

Drži se!

Maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
ptičica
gost
« Odgovori #49 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 19:16 »

Heila.
Najprej bi se rada zahvalila vsem ki me spodbujate in mi stojite ob strani.  rozicodam
Moram povedati da sem bila od petka na smučanju in včeraj in danes sem imela težave, res sem se prenajedala samo še zdaleč ne tako kot včasih. Mogoče sem pojedla malo več kot normalno. Ampak danes zaradi tega nisem potrta tako kot sem bila do sedaj. Pac, bila sem na dopustu in se nisem tako hudičev kontrolirala. Sedaj pa je tega konec, konec je počitnic in zopet smo v realnem svetzu. Spet bo treba delat, delat, delat (tuki mislim na psiho ne na fizično delo).
Veliko mi jih je že reklo naj pišem svoja čustva pa jih nisem, vendar jih sedaj bom ker bo to mogoče tudi en korak do mojega uspeha.
ZMOREM!!!!!

Hvala vsem!!!!!!
 rozicodam
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #50 dne:: ponedeljek, 14. februar 2011 ura: 19:27 »

BRAVO Ptičica,vsekakor zmoreš!!! wav
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #51 dne:: torek, 15. februar 2011 ura: 07:58 »

ZMOREM!!!!!

seveda zmoreš  oki, kako pa drugače, kot - JA, zmoreš!  Smiley rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #52 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 12:52 »

ptičica, kako gre?

maja

evo navijače:
 wav
Prijavljen

ptičica
gost
« Odgovori #53 dne:: sobota, 19. februar 2011 ura: 17:11 »

Živjo!
Pa gre...sicer so padci in misli, da bi se nažirala. Samo sedaj vem, da če si vsak dan rečeš jutri pa res začnem je to večni jutri, ki se nikoli ne uresniči. Zato se ustavim in poskušam razčistiti zaradi česa bi se nažirala, zapisujem si tudi čustva in deluje!!!
Shujšala sem že 3kg in na to sem ponosna, čeprav se komu zdi malo. Seveda pa sem iz jedilnika črtala sladkarije, pice,...nasploh predelano in hitro hrano ter sladke pijače, četudi je to cocacola zero, ker ima umetno sladilo in ti dvigne raven sladkorja v krvi in nato ti skoz nekaj manjka. Sicer se še kdaj prekršim s kakim kosom pice im si moram dopovedovat pol ure da je to dovolj in da se ne smem nažirat. Pač ta hrana v meni spodbudi nagon žretja in se jo posledično želim izogibati.
 rozicodam
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #54 dne:: ponedeljek, 21. februar 2011 ura: 09:41 »

Ptičica, 3 kg v tako kratkem času je veliko.
Pa si prej dejansko mela preveč kg? skušaj skrbeti za to, da te iz ene skrajnosti ne bo zanašalo v drugo.

Če iščeš hrano, ki ti ne nabija cukr v krvi preveč gor, pa poišči knjigo z naslovom Nizka GI prehrana al neki tazga. Gre za prehrano z nizkim glikemičnim indeksom. Npr. ržen ali pol bel kruh vsaj, namesto belega itd.

To je super, da čustva skušaš potolažiti na drug način, ješ pa zato, ker veš, da je prav da ješ in ješ po pameti, če ti je poprej pa vse zbezljalo.

sama sem ravno včeraj tudi nesla neke lidlove čokoladke k brato, ki je imel ljudi povabljene, da smo mal porazdelil med več ljudi, ker bi jih v naslednjih dneh najbrž sicer sama pojedla. jest sem pa mal čokoladnega odvisnika in ko pade cukr in če vem, da je zadeva pri hiši...ni dobr. pa bi tud rada dala mal dol, ampak z gibanjem in ustrezno prehrano z manj cukra. to je vse naložba za zdravje. sam da ne gremo v kake ekstreme.

Drži se ptičica, mislim nate, javi se kaj.

maja
Prijavljen

ptičica
gost
« Odgovori #55 dne:: petek, 18. marec 2011 ura: 20:48 »

Heila.
Evo mene po dolgem času! Moram se pohvaliti, da gre odlično. Shujšala sem že 10kg, samo občutek imam da me spet vleče na stran hujšanja in stradanja. Ker bolj kot gre dolj manj jem, da bom ja veliko shujšala. Sicer za enkrat še ni krize ker moram še najmanj 15kg zgubit, sam nwem taku čudno mi je.... Ah pa sej bo! Držte se vsi skupaj in upam, da vam rata kar ste si zastavili!!!
 rozicodam
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 422

Hrabra miška

« Odgovori #56 dne:: petek, 18. marec 2011 ura: 20:58 »

Ptičica,
mene skrbi, da so tvoji občutki pravilni... Dej se javi svojemu zdravniku ali psihologu, ki bo objektivneje ocenil tvoje hujšanje/stradanje.
Piši še kaj!
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #57 dne:: petek, 18. marec 2011 ura: 21:15 »

Ptičica  clap, samo ne prehitro, ker se ti kile potem lahko dvojno povrnejo, sem dala že vse to skoz. Tudi jaz ti toplo svetujem, da greš še k psihiatru in mu vso zadevo zaupaš, ker tole prenajedanje je samo v tvoji glavi in vsekakor moraš zadevo razčistiti.
Evo, jaz se matram že od septembra in uspelo mi je shujšati 23 kg, ampak ni fora v hujšanju, ampak v glavi, to je pa preklemano težko pozdravit, se pa vsekakor da.
Držim pesti zate in ti želim vse dobro rozicodam
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #58 dne:: sobota, 19. marec 2011 ura: 19:37 »

Heila.
Evo mene po dolgem času! Moram se pohvaliti, da gre odlično. Shujšala sem že 10kg, samo občutek imam da me spet vleče na stran hujšanja in stradanja. Ker bolj kot gre dolj manj jem, da bom ja veliko shujšala. Sicer za enkrat še ni krize ker moram še najmanj 15kg zgubit, sam nwem taku čudno mi je.... Ah pa sej bo! Držte se vsi skupaj in upam, da vam rata kar ste si zastavili!!!
 rozicodam

Draga moja, tvoje hujšanje se mi zdi malo zelo naglo. Na veliko izgubljaš težo. Če si bila zelo zelo pretežka in si z normalnim načinom prehranjevanja normalizirala svojo težo je to eno, če pa opuščaš prehranjevanje in se ti je želodec že skrčil od tega, je to huda reč in samo druga oblika motenj hranjenja.

Bi mi zaupala prosim svojo višino in iz koliko kg si zdaj prišla na koliko kg? Resno me zanima.

Maja
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #59 dne:: sobota, 19. marec 2011 ura: 19:45 »

ptičica, iz ene skrajnosti greš v drugo  ne

iz enega obupa v drugega  nehvala

moraš najti zmernost in potrpežljivost!

hitri koraki ti samo povečajo možnost, da se spotakneš in komaj pobereš ali sploh ne!

tako hitro hujšanje = slabo kot prenajedanje!!! čist ista zadeva, samo v drugi obliki! NIČ NISI NAREDILA S TEM, RAZN DODATNE ŠKODE!

Lp-Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar