moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #60 dne:: ponedeljek, 21. februar 2011 ura: 23:59 » |
|
po moje se ne da to kr tko definirat ... to je kot nek 'skupek premikov' ... razvijamo se/rastemo preko izkušenj itd. ... na podlagi vsega tega potem pride do nekih (za nas pozitivnih) sprememb
sicer pa ... mogoče(?) se lahko 'enostavno' odločiš, da boš ženskam dal možnost, da se pokažejo kakšne so (ne misli na ženske skupaj, ampak mislim na posamezno osebo, ki jo boš spozna(va)l) ... se prepustiš/vržeš v to in ... kar bo bo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #61 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 01:19 » |
|
Se strinjam. Ni enostavno pojasniti, da pa se vsaj namigniti, karikirati...
Ženskam bom težko dal šanso, ker niti nimam komu dati. Hočem reči, da niti povsem osnovnih kontaktov nimam z njimi, niti ni njim (očitno) do tega, da bi me kontaktirale.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #62 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 08:24 » |
|
Hočeš reči, da sploh nimaš prijateljic, kolegic?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #63 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 08:57 » |
|
NN ali si doživel kakšno razočaranje v zvezi?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #64 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 10:30 » |
|
saj to ni nič neobičajnega so verjetno znanke (tipo sošolke)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #65 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 10:59 » |
|
saj to ni nič neobičajnega so verjetno znanke (tipo sošolke) Ravno v tem grmu tiči zajec. NN je napisal, da sploh nima ženske družbe. Kako naj potem spoznava punce? Ponavadi je tako, imaš nek krog prijateljic, pa te prijateljice imajo naprej svoje prijateljice itn. V tem primeru se pa zatakne že v štartu.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jazzjazz20
|
 |
« Odgovori #66 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 12:43 » |
|
Ženskam bom težko dal šanso, ker niti nimam komu dati. Hočem reči, da niti povsem osnovnih kontaktov nimam z njimi, niti ni njim (očitno) do tega, da bi me kontaktirale.
nimaš kontaktov....torej ne moreš imeti izkušenj...ne vem zakaj za vraga si potem tako prepričan, da poznaš ves ženski rod, način razmišljanja, delovanja...poleg vsega...enačiti vse ženske...metati vse v isti koš doker boš ženskal dajal vedeti, da im mne zaupaš, da jih ne ceniš...ne bo nič...niti s kontakti...res ne vem kje bi se najdla korajžna, ki bi se ti približala... in tu je ta "delati na sebi"...spremenit moraš miselnost, ki izhaja iz napačnih predpostavk...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #67 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 14:00 » |
|
Dobro in kaj pomeni "nekaj narediti" "spremeniti miselnost" "najdi se" "delaj na sebi" To slišiš od vsepovsod, samo nihče pa ne pove kaj pomeni.
Tega ti pa ne morem povedati, ker vsak je individium zase. Ko najdeš svoj mir v duši, si na pravi poti, dokler pa prevladuje nemir, pa že veš, da ti nekaj ne štima. In to lahko popraviš edinole in zgolj TI! Če bi imeli navodila, kako biti "srečen" ali "ljubljen" oz. "neosamljen" bi blo preizi. Saj nismo kompjuterji!! Naša čustva za današnje odzive, vplivajo dogodki in naši odzivi na njih iz preteklosti, vse pa to je skupek "vlaganja" za prihodnost. Tako kot boš živel zdaj, boš tudi v bodoče. Če ne boš delal na sebi, (naj ti bo: rečmo, da se boš bolj vzljubil, cenil in spoštoval, zdj sm ti že nekaj namignila, ni pa must, da je to to), boš zagrenjen in take ljudi boš tudi dobival v svoj krog. Ali pa še teh ne bo - kar niti ni slabo. No, vsekakor pozitivci bodo zbežali od tebe. ALi pa ne. Ne vem, nisem vseved, načeloma pa je tko, da takšen kot si, takšni so tudi ostali. Sam pa izbiraš, kdo ti je OK, in kdo ne. Če pa nimaš res nobenega, jah, kaj naj rečem,..... potrudi se malo biti bolj uvideven do soljudi, nisi ti najbolj pameten ipd. - kar to počneš tukaj na forumu, izgleda da tudi zunaj. No, spet sem ti povedala, kaj pomeni delati na sebi. Torej, recepta za tvoj odnos do sebe in drugi, veš SAMO TI! Pa malo kakšno duhovno literaturo preberi. Schopija si že premagal 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 22. februar 2011 ura: 14:03 od SOFIA*DEL SATI »
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #68 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 14:12 » |
|
Pa še nasvet od mene; če si osamljen, navezuj stike, kjerkoli in kadarkoli.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tunipupa
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 80
|
 |
« Odgovori #69 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 14:49 » |
|
Po moje pa ti čisto nič ne pomaga prisilno navezovanje stikov, ko si osamljen. Saj če pomisliš zakaj si postal osamljen, je verjetno vzrok nekje znotraj, recimo, da se ne počutiš dovolj dobrega,uspešnega, da misliš sam o sebi da si slaba oseba in podobno. Zaradi teh stvari si se verjetno oddaljil od ljudi in če zdaj z vsemi temi mislimi začneš navezovati stike boš doživel poraz za porazom....in povsem razumem Noname,da ima tako mnenje o puncah, saj je pač takšna njegova izkušnja... Mislim da pred navezovajem stikov je potrebno začeti delati na svojih mislih, Začeti jih opazovati, si jih zapisati, potem ugotoviti ali so utemeljene ali ne(kar največkrat niso)...in potem jih poskušati odpraviti in zamenjati s takimi,ki so nam všeč(pa čeprav sprva ne verjamemo vanje)...in potem se čimveč družiti,družiti in spoznavato svoj odnos do drugih in kako se le ta spreminja...sami sebe lahko tako popravljamo in izboljšujemo svoj odnos do sveta... Če pa se nam zdi, da sami nimamo dovolj občutka za takšno potezo in da se ne znajdemo oz. da se vrtimo v krogu in ne moremo iz njega, pa nam lahko pomaga psihoterapija  Lep pozdrav vsem, tebi noname pa ti želim veliko poguma in predvsem poglej na vse kar se ti dogaja iz širše perspektive(recimo kako bi na to gledal prijatelj,ki ga občuduješ; kako bi to naredila kakpšna znana oseba; kako ti misliš da bi ti lahko drugače gledal na to,...)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
utrujena
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 179
|
 |
« Odgovori #70 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 15:35 » |
|
noname, še ena važna stvar, ki jo moraš vedeti. nobena ženska nima rada prepametnega tipa.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bila na dnu, prišla na vrh. Povem vam punce in fantje, OBSTAJA POT.
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #71 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 19:59 » |
|
saj to ni nič neobičajnega so verjetno znanke (tipo sošolke) Ravno v tem grmu tiči zajec. NN je napisal, da sploh nima ženske družbe. Kako naj potem spoznava punce? Ponavadi je tako, imaš nek krog prijateljic, pa te prijateljice imajo naprej svoje prijateljice itn. V tem primeru se pa zatakne že v štartu.  To si dobro povedal. Nimam niti osnove za optimizem. Če bi imel nek krog znank bi si lahko rekel "probajmo, morda pa bo kaj", če ne bi trajalo preveč časa seveda. Dobro kakšen kontakt že imam, vendar prektično zanemarljivo vse skupaj. jazzjazz20, izkušnje niso vse, to sem že rekel. Poleg tega tudi moje niso ničelne. Stvari lahko spoznaš tudi, če po svetu hodiš z odprtimi očmi in si kritičen. Predvsem opazovanje in povezovanje. In pa tudi to, sam ima namreč to... kako naj rečem logično sposobnost, ali pa vsaj delovanje, da velikokrat več stvari, četudi so še tako različne, jih povežem v eno smiselno celoto. "Ne cenim jih" in jim "ne zaupam"... Hm... Vidiš spet smo tam. Če pogledaš okoli sebe, obstaja veliko moških, ki so takšni, kot ti mene opisuješ pa jim ni problem dobiti ženske. Hočem povedati, da smo spet tam. Izhajamo iz naslednjega dejstva: Najmočnejša stvar v zvezi je privlačnost. In privlačno ne more biti karkoli. Ceniti nekoga in mu zaupati je del odnosa, ni pa del privlačnosti. Po domače povedano ženski ne bodo nabreknile sramne ustnice, ko jo boš pogledal v oči in ji rekel "Tako zelo te cenim, ker si vredna zaupanja." Kar se drugih stvari tiče, sem povzel tako, da pač treba spremeniti misli in/na podlagi tega začeti ceniti sam sebe in se sprejemati. To je torej tisto ključno, kar sem razbral. Samo kaj pa vem... Če imaš ti recimo neko določeno misel, recimo "jaz sem osamljen", potem naj bi jo zamenjal z dobro "jaz nisem osamljen", to ne bo šlo, zato raje rečemo "jaz lahko naredim, da ne bom več osamljen", to se že bolj realno sliši, samo potem se moraš vprašati kje, kako... Ne vem, mene to "spremeni misli, misli pozitivno..." preveč spominja na iskanje dlake v jajcu in na kvazi pozitivizem. Wanna be optimist brez razloga.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #72 dne:: torek, 22. februar 2011 ura: 23:02 » |
|
Dobro in kaj pomeni
"nekaj narediti"
"spremeniti miselnost"
"najdi se"
"delaj na sebi"
To slišiš od vsepovsod, samo nihče pa ne pove kaj pomeni.
Tudi mene taki nasveti kar malo razjezijo  . Najprej je treba ugotoviti vzroke za osamljenost - to je lahko pomanjkanje socialnih veščin, socialna izolacija zaradi nekih zunanjih razlogov (npr. če si v zaporu ali če živiš v majhnem, odročnem naselju), socialna fobija. Pogosto pa je kar kombinacija vsega tega. Potem je treba delat na tem: pridobivanje socialnih veščin. Nekaj si prebereš o tem, npr. kako osvajati ženske, nato počasi sprobavaš, ko si v družbi. Lahko se vključiš v asertivni trening ali kaj podobnega, potem pa se vključiš v kako društvo, tečaj (tuj jezik, plesni tečaj), kak šport, fitnes itd., kjer začneš s small-talkom (ki je pomembna socialna veščina) in potem pač gradiš dalje. Moraš sprejeti, da se ne boš ujel z vsako osebo in tudi ni tvoj cilj, da se bi. Pri small-talku je pomembno, da se zavedaš, da to ni samo aktivnost "neumnih" ljudi, čeprav je sam po sebi res neumen. Za socialno fobijo pa ti lahko zelo pomaga psihoterapija, saj gre pri tem za nepravilne kognitivne sheme in miselne vzorce, npr. prepogsto razmišljaš "kaj si bodo drugi mislili o meni", ali imaš slabe izkušnje ipd. Te izkušnje je treba ozavestit in se vprašati, zakaj je do njih prišlo. Dobro je tudi, da si vsaj kaj prebereš o tem, kaj to je, saj boš tako dosti hitreje prepoznal te nepravilne vzorce razmišljanja. Npr. za socialno fobijo je pogosto, da ko slišiš ljudi na ulici/kakem drugem javnem kraju, da se smejejo, misliš, da se smejejo tebi. Ko se zavedaš, da je ta misel le značilnost socialne fobije, jo dosti lažje ignoriraš oz. racionaliziraš v smislu: (1) dejansko obstaja zelo majhna možnost, da se smejejo meni, (2) tudi če se smejejo meni - kaj potem.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jazzjazz20
|
 |
« Odgovori #73 dne:: sreda, 23. februar 2011 ura: 00:04 » |
|
noname, še ena važna stvar, ki jo moraš vedeti. nobena ženska nima rada prepametnega tipa.
hm, sem ena od tistih, ki vsekakor mora imeti tipa, da ga cenim, torej naj bi bil bolj pameten od mene... ne bi mogla biti z nekom, ki ga imam za neumnega...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
utrujena
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #74 dne:: četrtek, 24. februar 2011 ura: 09:39 » |
|
hm, sem ena od tistih, ki vsekakor mora imeti tipa, da ga cenim, torej naj bi bil bolj pameten od mene... ne bi mogla biti z nekom, ki ga imam za neumnega... s tem sem mislila na ljudi, ki vse vejo in vse znajo. ostali pa smo neumni za njega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jazzjazz20
|
 |
« Odgovori #75 dne:: četrtek, 24. februar 2011 ura: 12:23 » |
|
prepotentnega, vzvišenega, arogantnega...to misliš?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
utrujena
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #76 dne:: četrtek, 24. februar 2011 ura: 12:36 » |
|
ja to.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
klinček
gost
|
 |
« Odgovori #77 dne:: sreda, 16. marec 2011 ura: 21:00 » |
|
noname1 si še osamljen.jaz bi se dobila s tabo!sem tudi bolj sama kot ne.
k.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|