FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 17:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Osamljenost  (Prebrano 2305 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 474

« dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 00:29 »

V življenju ti ne bo nihče delal družbe, nihče se ne bo ukvarjal s tabo, nihče te ne bo imel rad. To je odvisno samo od tebe. Od drugih iščeš, ker imaš v sebi premalo. V življenju smo vedno osamljeni in sami s sabo.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 07:38 »

no, no, no  Shocked;

Noname, resnično sočustvujem s tabo, z dejstvom, da občutiš, da te nihče nima rad...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 07:48 »

Kako pa je potem? Treba se je sprijazniti, da je v življenju tako. Je eno samo trpljenje in bogato z osamljenostjo. Ne gre tu zame, tu gre za življenje.

ženski spolni organ, nekaj se dogaja z mano... Shocked
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 07:57 »

Ne gre tu zame,

aja?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 07:59 »

V bistvu gre za vsakega. Ljudje, ki se počutimo osamljeni, smo luzerji, ki ne znamo biti sami.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 08:03 »

mhm... od kje pa tvoja osamljenost izvira?
Prijavljen

noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 08:07 »

Kaj pa vem? Tvoja zahrbtna vprašanja... Ne vem kaj imaš točno za bregom. V bistvu ful zanimivo. Bil sem sam celo življenje pa se kljub temu nisem navadil biti sam. Verjetno ima večina ljudi instink, ki jih vodi k drugim ljudem. Druge razlage tukaj ni. Če bi osamljenost izvirala in nekih kognitivnih shem, potem jaz ne bi trpel osamljenosti glede na to, da nisem navajen biti v družbi. Upam, da štekaš zakaj je to dvoje protislovno.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 08:09 »

Bil sem sam celo življenje

ker?

Prijavljen

noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 08:29 »

Ker v življenju lahko vse pride. Vem kam pes taco moli. Da je problem v meni...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #9 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 08:50 »

ja pa ne...

Dejstvo je, da ima vsak zakaj svoj zato

Sem 20 letni študent drugega letnika, v katerega mi ni jasno kako sem sploh prišel z vsemi težavami. Moja glavna težava je osamljenost, zaradi katere se že več let počutim apatičen....

...Kar me najbolj ovira v življenju..., je moja bolezenska senzibilnost. Vsaka stvar me iztiri, ob vsaki stvari čutim napetost. Prijetnih čusev pa zaradi depresije praktično več nimam, čeprav mi Cipralex kar dobro pomaga, da preživim, sicer bi se konstantno jokal in ne bi mogel delati še edine stvari na katero se lahko oprimem-faksa. 

vse to, pa še verjetno kaj zraven, ima nekje svoj izvor, je tako?

Prijavljen

noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 08:53 »

Pomojem jih je kar več. Več ženski spolni organrij se združi pa rata še večja pizdrarija.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #11 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 09:54 »

ne bi blo slabo raziskat te posamezne pi*darije, noname

Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 14:28 »

Raziskati je že kul, če imaš kakšen evro v žepu za psihoterapije. Ali pa si dovolj brihten, da razloge poiščeš sam s kakšno knjigo.
Prijavljen
utrujena
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

« Odgovori #13 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 14:34 »

mislim, da si ti že preveč knjig prebral in ti že škodijo namesto koristijo.
Prijavljen

Bila na dnu, prišla na vrh. Povem vam punce in fantje, OBSTAJA POT.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #14 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 15:33 »

mislim, da si ti že preveč knjig prebral in ti že škodijo namesto koristijo.
se strinjam.

Noname, imaš veliko težav, katerih sploh ne želiš razčistiti ali se jih ne zavedaš. Ne mislim biti nesramna, ampak dejansko si zelo težka oseba, s katero je neprijetno komunicirati.
Tvoje razmišljanje je skrajno negativno, vse mečeš v isti koš. Ne vem, verjetno si zelo razočaran v življenju, ampak težave moraš razčistiti sam s seboj ne z drugimi ljudmi.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 01:34 »

Raziskati je že kul, če imaš kakšen evro v žepu za psihoterapije. Ali pa si dovolj brihten, da razloge poiščeš sam s kakšno knjigo.

da se tudi preko kartice, noname ... v KP vem za enega
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.412

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 02:50 »

No pa ste prestrašili novinko, ki je temo odprla...
Razcepljam temo.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Roost 12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 36

Slabo ne obstaja. Je samo...drugače.

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 17. januar 2011 ura: 08:07 »

Raziskati je že kul, če imaš kakšen evro v žepu za psihoterapije...
Dokler imaš status študenta imaš psihologa/psihiatra na Aškerčevi zastonj. Če izvaja psihoterapijo ne vem. Splača se preveriti, ne?  oki Še ena možnost je psihoterapija za 5€ na Slovenskem inštitutu za psihoterapijo.
Prijavljen

"Talent is a gift. Training opens the box." -Mialee
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.542

« Odgovori #18 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 00:21 »

Slovenski institut za psihoterapijo ima ceno 15 eur za studente, brezposelne in upokojence, za ostale pa 20 eur.

Prijavljen

neimenovana
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 416

« Odgovori #19 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 01:04 »

Kaj pa vem? Tvoja zahrbtna vprašanja... Ne vem kaj imaš točno za bregom. V bistvu ful zanimivo. Bil sem sam celo življenje pa se kljub temu nisem navadil biti sam. Verjetno ima večina ljudi instink, ki jih vodi k drugim ljudem. Druge razlage tukaj ni. Če bi osamljenost izvirala in nekih kognitivnih shem, potem jaz ne bi trpel osamljenosti glede na to, da nisem navajen biti v družbi. Upam, da štekaš zakaj je to dvoje protislovno.
Pravilno si ugotovil, ljudje smo biološko nagnjeni k druženju, v zgodnjem otroštvu je stik z materjo celo nujen za preživetje in za normalen razvoj. In biološko/evolucijsko je tudi pogojen občutek osamljenosti - sicer tega občutka ne bi bilo. Torej nisi luzer, če ne znaš živeti sam, si zgolj normalen človek. Problem je pa, če ne znaš navezovati stikov ali jih ohranjati, če se v družbi počutiš slabo, anksiozno, če ne najdeš prave družbe itd. Ampak tudi če imaš katere od teh problemov nisi luzer, ker za to nisi kriv sam, razen če uživaš v svojih težavah (samo pol itak nimaš problema Smiley).
Problem je verjetno tudi v tebi, ampak ni pa nujno izključno to. Jaz sem imel npr. v srednji šoli hudi težave s sprejemanjem oz. se nisem dobro počutil v razredu, ampak to je bilo zaradi nekaterih sošolcev ...

Nimam izkušenj s tem, ampak mislim, da bi ti znal pomagat tudi kak asertivni trening (je pa recimo ok. 200 € za 10-15 srečanj se mi zdi, odvisno tudi kje).
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar