Jinjo
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 128
|
 |
« dne:: petek, 07. januar 2011 ura: 19:32 » |
|
...se sprašujem vsak dan bolj. moje počutje je na psu. jezna sem, ker se takšne nisem vajena. ali se je kdo soočal z konstantno omotico, preden je dobil diagnozo, da je nekaj narobe z njegovo psiho. jaz sem namreč vsak dan, 24 ur na dan, omotična! občutek imam kot da sem pijana, in počasi je to preraslo že do te mere, da težko normalno funkcioniram. in to traja že skoraj 6 mesecev! vsak dan postajam bolj obupana, dobila sem zdravila cipralex, prva škatlica je pri koncu, pri meni pa nobene razlike. ali je imel kdo take probleme z omotico?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
buljo13
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 164
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 07. januar 2011 ura: 19:51 » |
|
jaz! imel sem približno 3 mesece in to vsak dan... res sem bil jezen in je nenadoma izginilo. falabogu, že lep čas nimam več, sedaj me muči drugo... potrpi, čas zaceli rane. tu in tam mi pride omotičnost in si odmislim in že hip izgine... drži se 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
piaa32
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 63
|
 |
« Odgovori #2 dne:: petek, 07. januar 2011 ura: 20:49 » |
|
Pozdravljena,
ne obupaj. Sama trpim za paničnimi napadi, depresijo in anksioznostjo že 4 leta, s presledki. Pred dvema mesecema pa je poknilo. lahko prebereš moje poste kaj vse se mi je in se mi dogaja. Kljub zdravljenu že dva meseca imam konstanto vsak dan vsaj še nekaj omotice, gumjasta tla, razbijanje srca. Tudi jaz se sprašujem kdaj bom lahko spet normalno zaživela.
Lep večer, Piaa
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.542
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sobota, 08. januar 2011 ura: 00:38 » |
|
Jinjo, če prav razumem, nimaš depresije, ampak omotico kot edino težavo? In te hočejo nardit, da si bolna na psihi? Itak da si na koncu z živci zaradi omotice, toda to bi bil vsak, če bi se mu skoz vrtelo. Značilno po kakšnem karambolu z avtom, da se folku vrti. Po moje, če bi omotica res izhajala iz psihične bolezni (depresije), bi se izkazala predvsem kot spremljevalni telesni pojav poleg vseh drugih slabih čustev.. Ne pa kot glavni ali celo edini pojav. Ne čakaj več doma in da izključiš organski vzrok, pojdi za vsak primer sama naredit RTG vratne in torakalne ali pa celotne hrbtenice. Bistveno pa je pri tvojih težavah videti vratno hrbtenico. Ampak narediš lahko kar RTG celotne hrbtenice - stane okrog 70 eur. Vzrok za vrtenje, omotico, glavobol in piskanje v ušesih je lahko v zamiku enega od vratnih vretenc . Tak zamik se dogaja zaradi degenerativnih sprememb, ki pridejo z leti in so normalno staranje organizma po 20. letu. Tu se da pomagati in stanje izboljšati, pa čeprav se včasih pri kom rado ponavlja. Če nočeš tvegati kiropraktične terapije, ki jo sme izvajati le zdravik splošne medicine (ampak je lahko 1 dovolj ali 2 in ne zapravljaš preveč) , raje pojdi s tem izvidom svoje vratne hrbtenice k manualnemu terapevtu v Lj ali v Mb, firma Mogy . Ampak tile niso vedno učinkoviti. Sama sem raje izbrala znanega kiropraktika, ampak ne priporočam več kot 2 do 3 terapije pri njem. Tale zna rešiti omotico, glavobol, hernijo, vse možno in je uspešnejši od manualnih terapevtov. Bila sem pri dr. Zvonku Rugoletu, ta ima ordinacijo v Radečah in v Rogaški Slatini. Ne hodi tja brez slik. Tudi mene so lani 6 mesecev prepričevali, da sem psihično poslabšana zaradi ostrih bolečin v nogah neugotovoljenega izvora. Pa sem naredila RTG zgornje hrbtenice in CT spodnjega dela hrbtenice in je dr. Rugole videl vzrok težav v križu (od degenerativne spremembe malce zoženo kostno luknjo, skoz katero potekajo dolgi živci ven dol po nogah, zamik spodnjih ploščic). Že po prvi terapiji so mi noge zadihale in sem glede tega danes vredu. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
Jinjo
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sobota, 08. januar 2011 ura: 15:05 » |
|
ja, dejansko so mi diagnozo postavili na podlagi tega, da sem dlje časa bivala v tujini in si tam pokvarila želodec, iz tega je prišlo potem to, da sem imela tako domotožje in željo po odhodu, da se mi je psiha totalno sesula. ampak, sedaj sem doma že pol leta, spremembe pa ni. čeprav sem bila na ct glave, pri infektologu, nevrologu, uz trebuha,par ekg-jih, pa je vse b.p. najbolj me moti omotica. glavobol, druge bolečine bi še nekako prenašala, ampak ta konstantna "pijanost" mi gre že resnično na živce! in v odgovor od zdravnice dobim: jah, jemljite cipralex in se pač sprijaznite s tem, da bo tako pri vas in upajte na to, da se bo nekega dne morda nehalo. kaj pa vem....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.542
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sobota, 08. januar 2011 ura: 15:29 » |
|
CT glave pa ni isto kot CT vratne hrbtenice. CT glave ti mora postaviti diagnozo v zvezi z možgani, CT oz. RTG hrbtenice pa stanje kosti. zAMAKNJENO VRATNO VRETENCE JE VZROK OMOTICE, razumeš to ? Zgleda nisem dovolj jasno povedala! NIis še opravila RTG ali CT vratne hrbtenice, kjer se vidi, ali je vse v redu s tvojimi vratnimi vretenci !!!
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 08. januar 2011 ura: 15:45 od martinca »
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
tinscha
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 2
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 24. januar 2011 ura: 12:48 » |
|
Kje se nahaja ordinacija v Rogaški Slatini? Ali mi lahko prosim posredujete telefonsko številko? Hvala za vašo pomoč!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 24. januar 2011 ura: 13:06 » |
|
si v imenik pogledala?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
tinscha
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 2
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 24. januar 2011 ura: 13:42 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 24. januar 2011 ura: 20:02 » |
|
Malenkost :-)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 19:55 » |
|
Jinjo, jst ti bom sam odgovorila na tvoje glavno vprašanje:
Bo bolje!!!!!
Zakaj?
Ker na slabšem nočeš živeti in se boš borila za to a ne?!
Navkljub iskanju rešitve, se 1x mora pokazati prava pot in prava rešitev (to govorim tudi zase, ker tavam po blodnjaku duševne stiske).
Lp-Sofie
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
buljo13
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 164
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 20:55 » |
|
bo bolje, lahko boš tudi celo večnost čakal...  kar pogumno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
malina001
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 8
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 16. februar 2011 ura: 20:40 » |
|
ej točno ISTE probleme sm mela! začeli so se pred enim dvema dvema letoma. tko je blo pol ene pol leta. skos taka čudna omotičnost z presledki. misla sm da se mi bo zmešal. vse preglede sm dala skos in use je blo ok. danes imam še vsake toliko časa malo vrtoglavico ampak se da zdržat. zdej je to že za mano in se srečujem z drugimi še bolj nadležnimi stvarmi. uglavnem minil bo samo od sebe! lahk si pa še ti mal pomagaš z pozitivo to res pomaga!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Jinjo
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #13 dne:: četrtek, 17. februar 2011 ura: 10:13 » |
|
hvala za spodbudo. Imam upanje na boljše.... naredila bom tudi vse, da bo boljše. Ni pa fino, k se tak bedn počutiš 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 23. februar 2011 ura: 13:04 » |
|
verjamem.
vendar moramo enostavno odgnati slabo počutje...
npr., jst đže 2 dni čutim nek strah, utrip srca, čutim spremembo v sebi, na slabš, ampak kaj naj naredim??
gledam ven, sonce, grem na sprehod, čeprav mi ni za pogovarjat, in upam, da to stanje mine.
Lp-Sofie
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
Jinjo
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 23. februar 2011 ura: 19:19 » |
|
ja, 14 dni sem tudi jst imela nekakšen padec navzdol. pa sploh ne vem zakaj.... čisto sem bila iz sebe, s5 so se začele pojavljati take težave kot na začetku. ampak sem si rekla, ne, to bo šlo kot je prišlo, zdrž sej bo, in glej, ta teden se je začel ok. težave so počasi izzvenele, tako da sem trenutno že skoraj 100%. pridejo padci, sam zdržat je treba pa krepit svojo samozavest. pomaga.... je pa res, da na mene vreme kr vpliva. če je tako turobno vreme, nimam volje pa če bi mi kdo tisoč evrov pred nosom držal, kokr pa sonček posije je pa takoj boljše... grem mal vn pa tak:))
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|