FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 15:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: motnja identitete  (Prebrano 736 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
lunatic144
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« dne:: nedelja, 12. december 2010 ura: 15:35 »

Motnja identitete je tudi del moje shizofrenije, ki se kaže na prav poseben način in ni tudi nič presenetljivega saj sem bil vendar žrtev shizofrene matere v zgodnjem otroštvu za katere je že Dr Rugelj potrdil, da so ključni vzrok pri nastanku pedrov, psihopatov in samomorilcev. Kakorkoli že življenje mi je postlalo z duševno boleznijo za katero dobro vem da nism kriv sam in to me drži pokonci, da sem dobil vozovnico za shizofrenijo prav kot darilo od staršev in seveda osnovne šole, ki je moji norosti naredila krasen paspartu in še bi lahko nadaljeval z besedno igro ki je nebi bilo nikoli konca... Kakorkoli že motnja identitete je moj bistveni problem in mi neskončno otežuje življenje, kaže se tako da ne najdem stika s samim seboj, enostavno moj duhovni organizem hoče kopirati in se vživljati v druge osebnosti nimam lastne psihološke hrbtenice, ki so mi jo zlomili že zelo zgodaj. Npr avtomatično kopiram druge osebe, ta se tako oblači tako se moram še jaz oblačit, ta ma tak način obnašanja tako se moram še jaz vesti in to mi misli divjajo tja pa sem ne morem umiriti svojih misli.
Zanima me kako se lahko človek tega enkrat znebi?? oz če se sploh lahko?? Lp
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 13. december 2010 ura: 08:01 »

se mi zdi, da smo premalo strokovni za odgovore, ki jih iščeš ...  kiselnasmeh
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 13. december 2010 ura: 09:23 »

Nekaj na to temu sem našla na spodnjem linku

http://www.pfizer.si/index.asp?id=02.01.03
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
amadeus
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 849

Izaija 2 : 2 - 4

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 13. december 2010 ura: 09:52 »

Ne vem, če je vse treba uvrstiti med motnje. Popolnoma normalno je, da mladi kopirajo obnašanje ljudi, ki so jim všeč tako glede obnašanja kot tudi oblačenja, kar trgovci in ljudski voditelji s pridom izkoriščajo.
Zato imamo npr. modne revije in modi več ali manj sledimo vsi.

Vsi smo imeli ali še imamo svoje vzornike, ki jih obožujemo ali posnemamo, kar je popolnoma normalno in ni to neka motnja. Celo fun klubi se ustanavljajo...
Z leti pa najdeš svoj stil obnašanja, oblačenja; svoj svetovni nazor, svojo filozofijo...to pomeni, da dozoriš ne le telesno ampak tudi čustveno in duševno.
Je pa res, da nekateri v tem smislu nikoli ne dozorijo, kar pa je očitno čisto normalen pojav.
Prijavljen

_______________________________________ ___
VSE v tem postu je izraz mojega osebnega mnenja, razen URL naslovov in citatov. Prosim verjemi mi, da nimam nič proti tebi, ko se večkrat ne strinjam s tabo
lunatic144
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #4 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 16:56 »

Na to temo sem že pisal, vendar še vedno trdim in čutim da je nekako glavni razlog za moj duševni razkroj prav alkoholizem ki ga je sejala slabična mater. kot otrok sem bil prisiljen biti pod streho kjer so se praznile vinske steklenice po tekočem traku.
Pri vdihavanju alkoholnih hlapov sem dobival neznanske glavobole, vrtoglavice, čustvene travme... V adolescenci sem imel tudi hude probleme z jeclavostjo tudi za to krivim prav alkoholizem. Mislim da imam okvaro možganov prav od vdihavanja hlapov, ali pa samo od travm ki sem jim bil priča ob grozotah  alkoholizma..  edina škoda, da največji zločinci ki nekomu uničijo možgane z alkoholom v naši državi niso nikoli kaznovani..  Lp
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 03. februar 2011 ura: 08:24 »

Na to temo sem že pisal, vendar še vedno trdim in čutim da je nekako glavni razlog za moj duševni razkroj prav alkoholizem

se strinjam, kriv je alkohol. in kaj sedaj?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar