FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 14:49

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: EVO MENE SPET  (Prebrano 873 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« dne:: ponedeljek, 29. november 2010 ura: 12:37 »

SPET SEM SE ZAČELA UKVARJAT S PRISILNIMI MISLIMI. ZARADI TESNOBE SEM VEČKRAT POSEGLA PO ALKOHOLU IN TRAVI, ZDAJ PA SE MI ZDI DA SE JE VSE ŠE BOLJ ZAPLETLO. ZMERAJ KO PRIDEM IZ ŽURA, ME NAMREČ OBHAJAJO PRISILNE MISLI, DA SEM ODZUNAJ NAREDILA NEKAJ NEPRIMERNEGA(NPR. SEXALA S KOM), ČEPRAV SE TEGA V RESNICI NE SPOMNIM IN DA ME JE KDO SLIKAL IN SE BO IZVEDLO....POL SE MI POVRH KAŽEJO SE TELESNI ZNAKI O KATERIH NE BI JAVNO. VEM, DA MI ALKOHOL ŠKODI HKRATI PA ME FUL SPROSTI. VČASIH PREVEČ, SAJ SEM ŽE VEČKRAT ZAČELA ODZUNAJ ZAPELJIVO PLESAT IN OSVAJAT FANTE. PO DRUGI STRANI ŽIVIM DVOJNO ŽIVLJENJE, HODIM V SLUŽBO, IMAM FAKULTETNO IZOBRAZBO SKRATKA NI MI SLABO. PSIHIJATRINJA MI JE POVEDALA, DA NOČEM ODRASTI IN TAKŠNA JE TUDI MOJA DIAGNOZA. BILA SEM ŽE V POLJU, TAM SEM PRIŠLA RAVNO ZARADI TEH PRISILNIH MISLI. BOJIM SE, DA SE MI SPET NE ODŠTEKA. ČE POGLEDAM NAZAJ MI PSIHIJATRINJA IN BOLNICA NISO NE VEM KAKO POMAGALE, IZ TEGA SRANJA MORAM SAMA, PA NE VEM KAKO.
Prijavljen
utrujena
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 179

« Odgovori #1 dne:: torek, 30. november 2010 ura: 08:18 »

Kakadu, poznam to. isto se je meni dogajalo. najbolj se rešiš tega, da ne žuraš vse prek in ne piješ alkohola, ker se lahko naredi kot meni, da te potem vlečejo po zobeh.
Prijavljen

Bila na dnu, prišla na vrh. Povem vam punce in fantje, OBSTAJA POT.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: sobota, 04. december 2010 ura: 00:18 »

Sem kar dolgo razmišljala, kaj naj sploh svetujem in če sploh.

Glede na to, da si že imela strokovno obravnavo, nad katero nisi zadovoljna, se mi zdi nesmiselno še poskušat naprej ali z drugo strok.obr. (nekaj podobnega se tudi meni dogaja, zaenkrat samo sumim, da ni to to - namreč, dobra strok.obr., kajti lahko da prehitevam), zato bi bilo mogoče celo bolje, da se sama posvetiš sama sebi.... kot si rekla, sama moraš iz tega.

Pojdi v knjižnico, vzami knjigo na temo postavljene diagnoze in pa še druge, če misliš, da obstoja še ta možnost, in beri, beri, beri. V miru, kjer se z umom posvetiš branju, v tišini in v skorajšnji meditaciji, so misli najbolj zbrane in se lahko slišiš. Lahko vidiš, kaj ti odgovarja in kaj ne. In tisto, kar ti je všeč ali pa misliš, da je prava pot do rešitve, delaš na tem!

Samopomoč z branjem je isto kot študij, le da ne študiraš nekega predmeta, temveč SEBE!

Lp.Soife
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
ti2010
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 05. december 2010 ura: 12:49 »

SPET SEM SE ZAČELA UKVARJAT S PRISILNIMI MISLIMI. ZARADI TESNOBE SEM VEČKRAT POSEGLA PO ALKOHOLU IN TRAVI, ZDAJ PA SE MI ZDI DA SE JE VSE ŠE BOLJ ZAPLETLO. ZMERAJ KO PRIDEM IZ ŽURA, ME NAMREČ OBHAJAJO PRISILNE MISLI, DA SEM ODZUNAJ NAREDILA NEKAJ NEPRIMERNEGA(NPR. SEXALA S KOM), ČEPRAV SE TEGA V RESNICI NE SPOMNIM IN DA ME JE KDO SLIKAL IN SE BO IZVEDLO....POL SE MI POVRH KAŽEJO SE TELESNI ZNAKI O KATERIH NE BI JAVNO. VEM, DA MI ALKOHOL ŠKODI HKRATI PA ME FUL SPROSTI. VČASIH PREVEČ, SAJ SEM ŽE VEČKRAT ZAČELA ODZUNAJ ZAPELJIVO PLESAT IN OSVAJAT FANTE. PO DRUGI STRANI ŽIVIM DVOJNO ŽIVLJENJE, HODIM V SLUŽBO, IMAM FAKULTETNO IZOBRAZBO SKRATKA NI MI SLABO. PSIHIJATRINJA MI JE POVEDALA, DA NOČEM ODRASTI IN TAKŠNA JE TUDI MOJA DIAGNOZA. BILA SEM ŽE V POLJU, TAM SEM PRIŠLA RAVNO ZARADI TEH PRISILNIH MISLI. BOJIM SE, DA SE MI SPET NE ODŠTEKA. ČE POGLEDAM NAZAJ MI PSIHIJATRINJA IN BOLNICA NISO NE VEM KAKO POMAGALE, IZ TEGA SRANJA MORAM SAMA, PA NE VEM KAKO.

povem ti da je pravzaprav lahko.

ce se strinjas z diagnozo zdravnice potem samo zacni lastno izprasevanje o te zakaj noces.vsi ti odgovori ti bodo pomagali da prides do pravega skritega vzroka ki ga verjetno se ne ves.Ne poslusaj razuma da  to pa ni mogoce ampak samo poslusaj notranjost kaj ti pravi.Ta te bo pripeljala do vzroka.Za obsirnejsi odgovor bi moral vedeti vec predvsem zakaj odpor do odrascanja....
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 12. december 2010 ura: 14:24 »

Živjo rozicodam,

Jemlješ mogoče kakšna zdravila (antidepresivi, antipsihotiki,..). Glede na to, da si omenila tesnobo ter prisilne misli lahko gre tudi za OKM (Obsesivno-kompulzivno motnjo)

gigli
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 12. december 2010 ura: 18:19 »

Kaksna diagnoza? OKM? Ali kaj drugega...
Morda bi bilo za zacetek primerno se v velikem loku izogibat alkoholu in zurkam. Namesto na zur pojdi v gledalisce ali kino.
Potem pa malo razisci vzroke tvoje motnje in kako si lahko sama pomagas. Mislim pa, da brez zdravnika in zdravil ne bo slo.
Porocaj...
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar