FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 18:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija?  (Prebrano 5331 krat)
Aida21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« dne:: sreda, 24. november 2010 ura: 19:16 »

Pozdravček vsem! Že nekaj let nazaj sem pisala na forum glede paničnih napadov in takrat sem dobila AD-je, ki sem jih nekaj časa jedla in sem kasneje izvedela za nosečnost, pa sem kar prenehala na hitro in bilo je vse ok približno dve leti, potem pa spet, a v zelo močnejši obliki! Anksioznost je rekla zdravnica, potem pa sem dobila spet AD-je in jih jedla eno leto in prenehala sem lani julija, sedaj pa se spet dogajajo čudne stvari in povsem drugačne. Slabo mi je čez dan in imam občutek, da bom dol padla, pa na bruhanje mi gre, vrtoglavica, koža me peče na momente, glava me boli, ponoči vstajam in ne morem spati, na jok mi gre, driska....Ali je to sedaj preraslo že v depresijo? Ker srce mi ne razbija  in nisem anksiozna, ampk utrujena in polno glavo in ne morem normalno funkcionirati! Kaj bi to bilo? Vesela bom vsakršnega odgovora!

Prijavljen
Star
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 180

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 25. november 2010 ura: 00:52 »

Aida, če prenehaš na svojo voljo na "križ", se ti simptomi ne bodo prenehali ponavljati, dokler boš delala, kar si povedala. In to je to, kar si želel izvedeti.

Če boš to imela kljub različnim zdravilom, se obrni samo na zdravnika, drugega ne znam svetovati.

Terapije si sama prekinjala in to večkrat!
Prijavljen

Dobro vjeruj u ono što želiš i zapamti, izgubljeno je samo ono, od čega smo se odrekli.
U životu poželi samo jedno: da ne voliš izgubljeno i da ne izgubiš voljeno!
Aida21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 25. november 2010 ura: 10:03 »

Da malo bolj natančno napišem, prvič sem prenehala zaradi nosečnosti po štirih mesecih, ker mi je zdravnica rekla, da ne ve in mi ne zna povedati kako lahko upliva na plod in sem končala s terapijo zelo na hitro, se pravi približno po enem tednu. Drugič sem jih dobila po 2,5 letih, ker sem imela simptome anksioznosti, pa sem jih jemala po navodilih in tudi Dr. mi je rekla, da po enem letu preneham in sem šla k njej in povedala je kako naj preneham počasi, tako da sem zmanjševala nekako 2 meseca! Sedaj pa se dogaja v zelo čudni obliki, tako da ne vem kaj mi je! Zelo hitro mi postane slabo in imam nenehne vrtoglavice, občutek, da bom omedlela je prisoten skoraj vedno jok

« Zadnje urejanje: četrtek, 25. november 2010 ura: 12:36 od Aida21 » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 25. november 2010 ura: 10:39 »

pa drugače? kaka terapija, sprememba mišljenja, vzorcev,...  poleg AD?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Star
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 26. november 2010 ura: 14:48 »

Da malo bolj natančno napišem, prvič sem prenehala zaradi nosečnosti po štirih mesecih, ker mi je zdravnica rekla, da ne ve in mi ne zna povedati kako lahko upliva na plod in sem končala s terapijo zelo na hitro, se pravi približno po enem tednu. Drugič sem jih dobila po 2,5 letih, ker sem imela simptome anksioznosti, pa sem jih jemala po navodilih in tudi Dr. mi je rekla, da po enem letu preneham in sem šla k njej in povedala je kako naj preneham počasi, tako da sem zmanjševala nekako 2 meseca! Sedaj pa se dogaja v zelo čudni obliki, tako da ne vem kaj mi je! Zelo hitro mi postane slabo in imam nenehne vrtoglavice, občutek, da bom omedlela je prisoten skoraj vedno jok

/quote]

Morda gre za zapoznele posledice. Je dejstvo, da na hitro ne gre nič.  In ponekod se stranski učinki morda lahko tudi kasneje pokažejo. Ne vem. Menim pa, samo moje mnenje je, da si morda prehitro prenehala jemati AD. Še vedno lahko povprašaš po sekundarnem mnenju.

Tu gor sem prebrala, da osebni zdravnik naj ne bi vedel, kako je z ad ali simptomi - skratka, nekaj v to smer. Meni je osebni zdravnik jasno pokazal, da v kolikor se AD terapija prekikne, vsaj s Cipralexom, ostane vsaj tista mala četrtina, ki se potem vrača in vrača. Zato je tudi v vseh navodilih, ljudi ali teorije, da je potrebno ad jemati še nekaj časa,  čeprav se človek počuti že bolje.

Moje mnenje je, prehitra ukinitev AD.

Drži se  rozicodam
Prijavljen

Dobro vjeruj u ono što želiš i zapamti, izgubljeno je samo ono, od čega smo se odrekli.
Aida21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: petek, 26. november 2010 ura: 17:36 »

Arwen, sedaj sem nazaj na AD-jih, kakšne druge terapije pa nisem imela!

Star, sem šla tudi k osebni zdravnici in ji povedala za simptome, tako, da sem dala tudi kri zaradi ščitnice, ker imam srčni utrip 120/min in dobila AD-je spet! Takih simtomov še nisem imela in upam, da kmalu primejo AD-ji, ker ne prenesem več omotice jok

Pa črne misli, tega tudi ni bilo prej, pa za vsako stvar bi jokala jok Najbrž je res depresija jok
Prijavljen
Star
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 26. november 2010 ura: 22:41 »

Arwen, sedaj sem nazaj na AD-jih, kakšne druge terapije pa nisem imela!

Star, sem šla tudi k osebni zdravnici in ji povedala za simptome, tako, da sem dala tudi kri zaradi ščitnice, ker imam srčni utrip 120/min in dobila AD-je spet! Takih simtomov še nisem imela in upam, da kmalu primejo AD-ji, ker ne prenesem več omotice jok

Pa črne misli, tega tudi ni bilo prej, pa za vsako stvar bi jokala jok Najbrž je res depresija jok

Ajdi (te bom kar tako poimenovala), mamo malo punčico sosedovo Ajdo, prefriganko. Če te ne moti.

Če imaš tako visok utrip, ne vem, ne bom svetovala, ker nisem zdravnik. Meni je nekoč spodnji pritisk šibal tudi do 160, meja je 90. Pa se me spraševali, če sploh še živim. Utrip sem imela tudi čez 100, zgornjo mejo čez 180. Tako mi je bila uvedena terapija tahkardije, torej sredstva, za moje srce.

Utrip 120 menim, da je več kot prevečen. Visok pritisk in udarce minutaže sem malo podedvala v doti. Visoki pritisk je tihi ubijalec.

Pri meni sta bila pritisk in utrip tako visoka, da nisem mogla niti spati, ker sem razbijanje srca v 3/4 ležečem položaju poslušala v glavi. Kot da bi imela srce v glavi. In nisem niti spala več.

Zdravniki so mi omogočili toliko, da je utrip nižji, kot pritisk, čeprav zaradi stresnih situacij še vedno slišim ropotati svoje srce, sploh, če bi želela spati na levi strani.

Sama nisem bila vesela za ad, ko sem dobila Asentro, ker mi je totalno zablokiralo čustva za 9 mesecev. Nekoč sem se vprašala, ko sem čutila, kaj bo, ko bo začelo bruhati iz mene. Točno to slednje se je zgodilo. Sprejela sem po dolgih letih Cipralex oz. sedaj Ecitaro (al kako se napiše ne vem na pamet), pod pogojem, da sem še vedno imela možnost, da sem lahko zajokala takrat, ko me je zvilo zaradi smrti. Ali krivic ljudi ali krivic krivih dogodkov, storjene iz strani namernežev, ki so me pač želeli prizadeti. Meni je bilo bistvo po končanju Asentre, da sem se končno lahko pošteno zjokala. In je težko, če bi želel kakšen dan zajokati, pa zaradi zdravila devet mesecev ne moreš. Potem pride pa vse za teboj.

Sama menim, da je komunikacija v odnosu ključnega pomega. Ne glede na to, v kakšni vlogi smo.

Se bojim, ko bo odšel moj osebni zdravnik nekoč v pokoj. Terapevta, katerega sem imela dve leti, je naenkrat naznanil, da bo počasi odšel v pokoj. Kaj hujšega zame.

Kot bi rekel moj osebni zdravnik, Vse bo ok. Vedno se spomnim na ta kratki in jedrnati stavek in na koncu je res tako. In me drži pokonci.

Bi pa tudi rekla, da, če je človek pod velikim stresom, da vse "podivja", kar se tiče organizma.

Upam, da bo kaj bolje. Verjemi, da bo.  Drži se.  rozicodam

Izvid za ščitnico je bojda pomemben, da izključijo faktorje.
Prijavljen

trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #7 dne:: sobota, 27. november 2010 ura: 09:07 »

Aida, si opravila pregled ultrazvoka srca? Tudi moj srčni utrip je povišan. Pred 3 leti sem opravila ta pregled in srce je bilo popolnoma zdravo, samo bitje povišano. Takrat sem dobila Propranolol, ki ga umirja.

Opravi še ta pregled, da boš umirjena in ne boš skrbela.  rozicodam
Prijavljen
Aida21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 28. november 2010 ura: 07:41 »

Hvala za te besede, vsaka spodbudna beseda mi zdaj ogromno pomeni!
Sem čisto na dnu, pokonci sem od 1h in koža me peče, se je to dogajalo tudi kateremu od vas? Ne morem spati, ne jesti, ne nič jok jok Ne vem kaj naj rečem v službi, ker nisem sposobna delati! Grozno se počutim  Sad
Prijavljen
Aida21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 28. november 2010 ura: 07:44 »

Trzinka, nisem opravila Uz, bom tudi to vprašala osebno zdravnico!

Hvala vsem!
Prijavljen
Aida21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 28. november 2010 ura: 08:33 »

Star, ne moti me, če me tako kličeš, še fino se mi zdi, se počutim bolj sprejeto  rozicodam upam, da bo tvoj zdravnik čimdlje delal! Ja čustva podivjajo in pri meni so, ne vem kam naj z njimi, ne vem od kod so prišla in zakaj! Išem odgovore! Enkrat imam polno glavo, drugič, pa kot, da koža ni moja, da bi jo lahko slekla, tako me peče, pa omotica, pa vse mi gre na žvce, najrajši sem sama s svojo bolečino, za katero sploh ne vem od kod prihaja in zakaj! Boli me tako, kot bi nekoga pomembnega izgubila, s tem lahko primerjam čustva, pa ne vem zakaj! Hvala, ker ste poslušali rozicodam
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 28. november 2010 ura: 09:58 »

Hvala za te besede, vsaka spodbudna beseda mi zdaj ogromno pomeni!
Sem čisto na dnu, pokonci sem od 1h in koža me peče, se je to dogajalo tudi kateremu od vas? Ne morem spati, ne jesti, ne nič jok jok Ne vem kaj naj rečem v službi, ker nisem sposobna delati! Grozno se počutim  Sad

Ja, Aida...tudi mene peče koža. To se mi pojavlja ob kakšni negativni spremembi
v telesu in me zato potem postane strah. Prav tako se mi to zgodi, če je vzrok zunanji dejavnik...strah , strah... seznojim
Takrat se skušam pomirit in se nadihat, pomaga sproščanje!
Konstantno se mi je to dogajalo, ko sem imela panične napade zelo pogosto, saj me je že to opozorilo, da je panični napad pred mano.

Sčasoma se mi je to umirilo, ko sem razčistila določene stvari.

Mislim, da si tudi ti v stalnem strahu, kaj se s tabo dogaja!
Opravi še UZ za srce, sem trdno prepričana, da bo potem boljše, ker bo vse
vredu in se boš pomirila...to povej tudi tam.

Drži se... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 28. november 2010 ura: 11:12 »

Aida, tudi mene je koža pekla in notranjost tud,i od vrha glave pa do podplata. To naredi strah, panika, ko se začneta telo in duša odzivati na vse to, ko ne moreš več krotiti in preusmeriti misli, ki so osredotočene samo na to, kaj mi je, umrla bom, znorela bom.

Dogaja se mi enako kot pri Toji, zelo podobno. Za tale strah ti priporočam, da si poiščeš psihoterapevta , ki se ukvarja s kognitivno vedenjsko terapijo oz. ti bo sam povedal kakšna terapija je najbolj primerna.

Poizkusi se, kar se da najbolj sproščati, magari si naštimaj ponoči CD. Jaz tudi nisem spala po cele noči, nisem jedla, od paničnih napadov, velikega strahu sem mislila, da me bo razneslo, dobesedno zmešalo.
Pojdi ven hodit v naravo, najmanj eno uro, čeprav se boš z muko odpravila, ampak verjemi da koristi, vsaj pikico.

Ja, pa tile UZ srca in psihoterapevt so v glavnem samoplačniški. Jaz sem zaradi strahu takrat plačala malo morje pregledova, samo, da sem bila pomirjena, ampak je bilo že prepozno, sem morala pristati na AD, ker je strah preveč napredoval.

Pogumno Aida, prepričana sem, da si zdrava, samo psiha ti nagaja, te presnete prestrašene, nerealne misli. rozicodam
Prijavljen
Aida21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 28. november 2010 ura: 17:37 »

Hvala Trzinka in Toja rozicodam

Res se zelo grdo počutim in iščem načine, da bi se malo sprostila, ker danse to traja kar cel dan! Grde misli, vse je grdo Sad Imam knjigo spročanja, pa ne učinkuje sedaj, pa sprostilne kapljice, pa ne vem kaj sem še vse probala, pa ne učinkuje! Koliko časa bo trajal ta občutek? Čakam, da AD-ji primejo, ker jemljem sedaj pet dni, to bom morala še čakat!
Je katera probala kakšno alternativno zdravljenje?
Občutek imam, da sem ujeta in ne morem ven, ujeta v en občutek, ki sem ga nekoč občutila, pa ne morem ven, ne gre ne naprej in ne nazaj, razjeda me v celoti in me uničuje!

Dobro, da ste tu, da me vsaj kdo razume!  rozicodam
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 28. november 2010 ura: 18:40 »

Aida... rozicodam

Verjamem, da ti je hudo, saj po petih dnevih jemanja AD se pokažejo stranski
učinki v polni meri, zato te prosim zdrži...pij veliko vode, čaja... oki
Kmalu bo začel AD prijemat...no nekje 4-6 tednov...samo ne se preveč
prestrašit, kajti učinki bodo postajali manjši in milejši.

A nisi dobila nobenega pomirjevala zraven, običajno da lažje prenašaš
težave!

Sprašuješ po alternativi...ja sem poskusila z bionergijo, vendar meni ni
pomagalo nič...samo denar sem zapravljala.

Drži se! rozicodam
Prijavljen

Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 182

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 28. november 2010 ura: 18:56 »

Hej Aida,

jaz sem danes 14. dan na AD-jih. Tudi meni je bilo od začetka grozno . Komaj sem se premaknila iz postelje zjutraj, vrtelo se mi je , zaspana sem bila ko dojenček. Uglavnem nobene prave energije. Trenutno je bolje, s tem, da sem bila par dni zelooooo dobre volje. Danes pa imam spet tiste neprijetne močne depresivne občutke. Ko ne vem ali bi jokala, risala, se umaknila v osamo, ne paše mi družba, ne čutim ničesar samo praznino, otopelost...

Moj nasvetek: počni, kar ti paše. Če ti ne paše nič, počivaj in glej tv. Če ti paše narava, pojdi hoditi. Ne počni ničesar, kar ti ne ustreza v tistem trenutku ( npr., da bi delala nekaj na prisilo, ker misliš, da "moraš")  rozicodam

Ps.: prakticiram tudi bioenergijo ( 1x/mesec, 4 dni terapije). Občutek imam, da mi pomaga in po tistem sem vedno polna energije in lepih občutkov  Smiley Res pa je, da je treba delati na pozitivnih mislih. Če ne verjameš v to, ne pomaga  pomezik

Bodi lepo,
A*
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 28. november 2010 ura: 18:59 »

Moj nasvetek: počni, kar ti paše. Če ti ne paše nič, počivaj in glej tv. Če ti paše narava, pojdi hoditi. Ne počni ničesar, kar ti ne ustreza v tistem trenutku ( npr., da bi delala nekaj na prisilo, ker misliš, da "moraš")  rozicodam

Res je Ajla. oki Smiley

Meni veliko pomaga tudi tuširanje. Pa kakšna lepo dišeča kopel. Glasba.  oki Nič ne stane če poskusiš Aida.
Kar zadeva pa alternativna zdravljenja. Mislim, da če verjameš, da pomaga, tudi res pomaga. Ampak bolje je zanesti se nase.
« Zadnje urejanje: nedelja, 28. november 2010 ura: 19:05 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Aida21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 29. november 2010 ura: 07:44 »

Hvala punce! rozicodam

Nisem dobila nič pomirjeval zraven, imam pa od prej apaurin 2mg, ampak mi ne pomaga kaj dosti, sem danes ob 2h vzela enega in komaj malo zadremala nazaj Sad
Malo sem tudi hodila po snegu včeraj, tako, da je blo res malo boljše počutje, ampak potem tuš in postelja, tam se pa začne nemir v nogah in sem težko zaspala!

Mogoče je tudi od vremena odvisno, kadar se spreminja, sem opazila, da je slabše počutje.

lp

Prijavljen
Aida21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 29. november 2010 ura: 10:06 »

Zdaj imam že občutek, da sem resno fizično bolana, ker mi je tako zelo slabo Cry , nič ne jem, posušila sem se že čisto, na bruhanje mi gre, pa bi šla bruhat, pa nimam kaj!  A se bo sploh končalo??
Kaj ste pa rekli v službi, ko vas ni bilo, ste povedali za stanje in kako so reagirali?
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 29. november 2010 ura: 10:14 »

Aida...ja poznam ta občutek slabosti, vse to se nam najprej odraža v želodcu,
verjemi, da nisi fizično bolna...poskusi s kakšnim čajem za želodec.

Ne vem kako si ti z odnosom v službi, jaz nisem imela s tem problemov in sem
vedno poklicala, da se zelo slabo počutim in je bilo vse OK.

Mogoče bi bilo dobro, da si v teh začetnih dneh jemanja AD vzameš kakšen teden bolniške....pogovori se z zdr.

rozicodam
Prijavljen

Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar