FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 06:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Jaz in tisoč majhnih koščkov...  (Prebrano 6925 krat)
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #20 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 10:07 »

Strašno sem vesela zate Ajla.  rozicodam
Prijavljen

alexx Afro 
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #21 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 10:35 »

Ajla  clap res ti gre super  wav in prav je tako  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 422

Hrabra miška

« Odgovori #22 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 11:02 »

Ajla bravo!
naraščaj  Kiss  Kiss  Kiss
delo na sebi  oki
zdravila  clap
delo, hiška  Grin
Kaj več si lahko želiš? Ohrani to pozitivno naravnanost in odprtost za lepe stvari, ko pa pride kakšen nevihten dan, se samo spomni na to, kar si že dosegla. Ful sem vesela, da si napisala, da ti gre dobro!  wav
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #23 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 11:40 »

Ajla super,sem vesela zate,....sploh tisti del mi je všeč o otročičku in hiški!!!! rozicodam wav
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 182

« Odgovori #24 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 11:55 »

alexx... rozicodam

Slavka, res je, ja. Včasih si dobrega ne znamo privoščiti ker/in mislimo, da nam ne pripada  Smiley

Libby. Hvala za lepe želje. Tebi enako, iz srca-milijonkrat in še več pomezik

Suzy...želja je močna, čas je tudi pravi. Zdaj samo še akcija. Hehe  rozicodam

En big hug!  Kiss Kiss Kiss

Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #25 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 17:50 »

ajla............ 
T.
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 10:20 »

HVALA Sofie  Kiss  rozicodam
Prijavljen
Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: sreda, 28. november 2012 ura: 08:25 »

Uf. Long time no see. Pa vseeno topel pozdrav vsem, ki ste me spremljali v tej in drugih temah. Če se kdo kje še najde Smiley

V eni drugi temi sem pisala, da sem februarja rodila. Sinčka vodnarčka z najdaljšimi laski in najlepšim nasmehom na tem svetu. Res je, otroci so bogastvo <3 In hkrati se upam, da še letos selimo v svoj dom. Hiško. Vem iz tega stanovanja, polnega grenkih težkih spominov, ki mi še danes ležijo na plečih. In nikakor ven iz tega.

V nosečnosti sem prekinila z AD-ji in ne nameravam začeti nazaj. Čeprav čutim, da me zadnje čase spet napadajo hudički. Pa se ne dam! Grrrr. Šu šu!!! Prav tako sem takrat prekinila s psihoterapijo, čeprav čutim, da mi ne bi škodilo iti na kak pogovor. Pa smo pri financah  unsure

Po porodu sem imela kar hudo obliko poporodne depresije in zdelo se mi je, da nikakor ne bom splezala ven iz tega sr*. Se je vleklo vsaj 6 mesecev. Potegnilo za sabo tudi partnerja. Mi je žal. Ampak mislim in verjamem, da sedaj delam na tem, da bo v prihodnosti bolje.

Z materinstvom sem padla v vrtinec dogodkov, občutkov iz katerih težko plezam ven. Predvsem spet prihaja na plan moj odnos s starši. Čeprav sem rekla, da bom preteklosti rekla STOP in nikoli nazaj. Ampak je ni lahko. Me spremlja na vsakem koraku. Zato bom srečna, ko se preselimo, da dobim zagon za nov začetek.

No, smo pri odnosih z mamo. Kratka predstavitev za lažjo rešitev. Pa še rima se  Tongue

V otroštvu me je čustveno vezala nase in odvračala od očeta. Da ni nič vreden, oh in sploh, govorila grdo o njem itd. Pri njej igra "moč", diplomacija, manipulacija, kontrola. Še vedno, ne samo v preteklosti. Zdaj, ko gledam na preteklost imam občutek, da je bil vsak moj korak k samosvojosti, čustvenemu napredku, prihod zaščitniških in srčnih partnerjev ( uspešne zveze),... zanjo udarec. V smislu NE, tega ne dovolim. In kadarkoli sem se želela z njo odkrito pogovoriti sem dobila nazaj jezo, "klofuto", napad in slično.

Enkrat letos sem ji omenila, da je tašča bolj moja mama včasih, kot ona sama. Dobila nož v srce namesto objema in priznanja. Takoj mi je porinila občutek krivde. Drugič rekla, da imam poln k*, da me ne jemljeta resno in prihajata v stanovanje brez najave, da bom naredila prerez vezi med nami ( odšla sem zelo na hitro za par mesecev)...sem v mailu dobila najprej nežno roko in na koncu: " da ne boš naredila česa kar boš obžalovala". Da ne govorim o tem, kar bom težko pozabila ( odmerila in sprejela že nekako), da je šla na potovanje v tujino za en mesec, kmalu ko sem rodila. Takrat, ko sem jo najbolj potrebovala.

Tukaj pa je problem samozavesti. Enostavno ne znam, ne upam si reči NE. Za dobro moje samozavesti, občutka vrednosti, materinstva. Totalno zmrznem, ko pride čas, da se želim postaviti zase, za svojega otroka. Pri tašči sem to lepo dosegla, ker me ne veže s preteklostjo. Ker bi naredila vse za svojega vnuka in ve, da imam postavljene meje.

Primer: imam sinčka v naročju in se igrava, ima odpeto jopico s predolgimi rokavi. Pride do naju in mu začne vihati rokave. Vre v meni. Mislim si, pusti, bom jaz poskrbela za njega. Rečem pa nič. Opažam, da si dovoli več, če sem sama. Pri prisotnosti partnerja je bolj zadržana.

Ponavadi, ko pride v stanovanje ( kar je redko, da jo prosim za pomoč, če moram kam iti brez sinčka) ga ne izpusti iz rok. Zadnjič ga je držala v naročju cel čas ( pol ure), ko je spal. Ko ji govorim, me marsikdaj ne greda v oči. Omenila, da sva podpisala pogodbo za hiško, vsa vesela. Njen odgovor pa je bil:"aha". Jao bože.

No, pride pa dan, ko je videti vse perfect. Ampak ji berem v očeh, da ima hude težave sama s sabo. Jaz pa očitno tudi, in vse to samo še potenciram. Ah  Huh?

Zaradi tega in še več komaj čakam, da gremo na svoje. Ampak se bojim, da se moja omahljivost in krhkost nadaljuje...

Vesela vsakega odgovora, mnenja, komentarja,... pomezik

Prijavljen
PETRAČKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103

« Odgovori #28 dne:: sreda, 28. november 2012 ura: 09:16 »

Ajla živjo!  rozicodam

Najprej čestitke za čudovit dar- sinka.  Smiley

Ne poznam tvoje zgodbe, nisem brala postov za nazaj. Ampak ti bom vseeno napisala par besed.
To, da si čimprej želiš na svoje- v hiško te popolnoma razumem. Tudi moja želja je močna v tej smeri.
Žal se pri nas selitev še ne bo zgodila letos, ampak naslednje leto.  clap

In to, da živimo pod isto streho s starši, taščami, gotovo ne vpliva pozitivno na naše počutje.
Seveda v primeru, da ni razumevanja.

In res ni lahko kar odmisliti težav, pa skrbi v zvezi z odnosom do staršev, tašče,...
Vsi mi, ki imamo kako motnjo smo še toliko bolj dovzetni, ranljivi za njihova napačna dejanja,
pripombe,...
Vsaj zase vem, da je tako. In ko sem močno anksiozna se mi po glavi karnaprej mota misel,
kako bi lahko to spremenila. Kako malo je treba, da bi se stvari med nami uredile.
Ampak to žal ni mogoče. Nikoli, ampak res nikoli jih ne bomo spremenili. To tudi ni naša pravica.
Mi lahko spremenimo sebe, svoje dojemanje, ranljivost, v tej meri, da se zaščitimo pred
ponovnim trpljenjem in posledično lažje shajamo z njimi.
Prej ko jih sprejmemo take kakršni so, prej nam bo to olajšalo dušo.
Meni to še ni uspelo v celoti, ampak se pa trudim. Vedno znova.
Preteklosti ne moremo ubežati. Lahko pa se pomirimo z njo. Si dovolimo, da ne vpliva več na našo sedanjost, prihodnost.

Pa da gradimo na samozaupanju, samozavesti,... to prinaša dolgoročne dobre občutke, sigurnost v naše življenje.

Ajla vse dobro ti želim in uživaj v svojem novem domu.  rozicodam
Prijavljen
Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: torek, 04. december 2012 ura: 14:10 »

Hvala  rozicodam

Upam s tabo, da se bo vse odvilo tako kot si želiš  srce-utrip

Razumem tvoje besede in trudim se, da bi razmišljala v tej smeri. Ampak je težko. Včasih me že malenkost prizadene in potem je dostikrat samo še slabše ker se s tem ukvarjam, premlevam in se sprašujem zakaj, kako, čemu....nesmiselno, vem. Ampak se vrtim in vrtim.
Velik problem je tudi ker so moji in njegovi stari povsem različni. Kot noč in dan. Pri nas smo bili razsuta družina, kup bolečin, trpljenja, manipulacije. Nismo povezani in vsi držimo neko distanco, ker sem z leti ugotovila, da se z njima enostavno ne da odkrito pogovoriti. Takoj je zanikanje in napad, občutki krivde.
Pri njemu tesno povezani, sploh tašča se trudi biti vsem in vedno v pomoč ( čeprav je večkrat breme in se tega ne zaveda). Kako določene zadeve razločiti, povedati, da kdo ne bo zameril, jezen je pa spet druga pesem.
Se kar tresem. Po drugi strani izjemno vesela, da gremo na svoje. Njegova enostavno ne znata živeti svoje življenje. Mi smo jim vse. Mene pa to tako duši, da ne znam povedati  Cry
O samozaupanju in samozavesti pa...ne vem več kje sem izgubila, kako naj najdem....

Sem se mogla izpovedati  Sad
Prijavljen
krasendan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 494

« Odgovori #30 dne:: torek, 04. december 2012 ura: 14:35 »

Draga Ajla,

tudi od mene čestitke za sinčka...!!!Zdi se mi, da je dobil prijetno, nezakomplicirano in ljubečo mamico! Kar je odlično. Pri tvoji mami pa, a veš...nikoli ampak res nikoli ne boš naredila prav. Žal mi je za to, a tako je. Drugače pa je le to, da ti nisi tvoja mama in si lahko do svojega sina točno taka kot si. Prov fejst ženskica, glede na prebrano.Smiley

Ti pa svetujem, da če le lahko, pojdi na kakšen pogovor. Včasih je dovolj le podpora in da si slišana. Zaupaj vase! Nosečnost, prekinitev AD, poporodna depresija, grozljivi odnosi s starši...Marsikaj si dala skozi in preživela ane? To je pogum in to je moč.

Drži se! In poročaj! rozicodam
Prijavljen
Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: sreda, 30. januar 2013 ura: 06:26 »

Dobro jutro,

Evo krasendan in ostali. Najprej hvala rozicodam za cestitke. Sem nekam poniknila in pozabila na vas....in nase. Sem morala malo pobrskati nazaj, da bom lazje sledila dogodkom in vi z mano :-)

Od zadnjega prispevka se je moje zivljenje postavilo na "drugo pot". Koncno je konec s selitvijo. Zivimo v pravljici narave, popolno nasprotje Ljubljanskega naselja, kjer sem se vcasih pocutila kot v mravljiscu. Cudovito okolje, jaz na porodniski, vse vec ali manj na easy. Pa vseeno...opazam custveno otopelost, odtujenost, nezavednost. Ze dolgo meni neznani obcutki. Nazadnje preden sem zacela z AD. Nikakor se ne morem lotiti stvari, ki me veselijo. Ko imam minuto zase, se pocim na kavc na internet, kuham, pospravim,.....Vse se vec ali manj vrti okoli sincka in cutim, da mi pojenja energija. Utrujenost, izcrpanost...niti ne vem od cesa. Ceprav je pravi srcek, res neproblematicen, nezahteven. Ceprav, sedaj, ko tole pisem opazam spremembe tudi pri njem. Brez razloga je siten, ne ve kaj bi sam s sabo, nic mu ni prav. Mamice boste mogoce vedele o cem govorim. Sva tako mocno povezana, da cuti mene in da se z menoj nekaj dogaja? Mogoce pa je ravno v tem srz problema? Da ne pocnem popolnoma nic sama s seboj in zase. Dnevi minevajo, jaz pa lebdim in posusam tik takanje kazalca na uri dokler malcek spi. Malo sem zaplavala, a upam, da bo kdo vedel o cem pisem in mi namenil nasvet, svojo izkusnjo, svetlo lucko v teh trenutkih brez moci.

Topel pozdrav,
A

Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar