FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 14:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Inštitut za psihoterapijo v Mariboru (Pobrežje)  (Prebrano 1299 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Maycha
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 304

« dne:: sreda, 10. november 2010 ura: 12:00 »

Pozdrav  Grin

Mene pa zanima, če kdo hodi na psihoterapije na omenjen inštitut ali pa je kdo hodil v preteklosti.
Prosila bi, če bi podelil svojo izkušnjo o tamkajšnjih psihoterapevtih. Bi bila vesela, če bi si lahko malo izmenjali mnenja, saj jaz že nekaj časa obiskujem psihoterapijo prav v tem zavodu.

Lp
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #1 dne:: sreda, 10. november 2010 ura: 13:04 »

Maycha... rozicodam

Glede obiskovanja terapije v MB nimam izkušenj, vendar pa
obiskujem terapijo na SIP-u v Celju in o načinu terapije imam
samo pozitivne izkušnje.
Mislim, da bi bilo prav, da ti napišeš svoje izkušnje in jih
podeliš z nami! oki

T
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Maycha
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 304

« Odgovori #2 dne:: sreda, 10. november 2010 ura: 16:20 »

Hey,

toja, z veseljem jih podelim.  rozicodam  Nenazadnje si prav ti bila tista, ki si mi pokazala pot do tja oz. do takšne oblike pomoči. Hvala ti še enkrat.  Kiss

Za menoj je sedaj že precej srečanj, okrog 15 sigurno. Vsekakor je bolje, vendar bo še potrebno veliko delati na sebi in najbrž bom še kar nekaj časa morala hoditi na terapije. Včeraj mi je mama rekla, če mi to sploh kaj pomaga ali bom tam zastonj pustila takšno vsoto denarja... Undecided  Takrat mi je postalo malo nelagodno, ker sama nekako zaupam v uspeh psihoterapije, vendar se zavedam, da je to uspeh na dolgi rok, ne pa tako čez noč...prideš, vidiš, okusiš, plačaš in si povsem zdrav...ni to tako, kajne? In se tega dobro zavedam.    Embarrassed

Starši tega ne razumejo tako, pričakujejo verjetno čudež v kratkem času... Sad ...saj ne zamerim...razumem, da ne morejo tega popolnoma razumeti...da ne morejo razumeti, da to ni kot boleče grlo, zaradi katerega greš k zdravniku, dobiš sirup in je čez nekaj dni vse ok.

Tako, da nekaj časa še bom sigurno hodila na terapije, trenutno pa hodim tudi na bioenergetske točke blizu Ptuja. In tudi ad po novem jemljem zjutraj, namesto zvečer.

Sicer pa sem s svojo psihoterapevtko zadovoljna in se dobro ujameva, ona je celo izrazila, da "me zelo močno čuti".

Lep pozdrav in vse dobro vsem  Smiley
Prijavljen
Medika
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 72

« Odgovori #3 dne:: petek, 01. april 2011 ura: 22:14 »

ojla!  Smiley

sem nova na forumu... že nekaj časa vas prebiram, danes pa sem se le opogumila in se registrirala. Ravno na tem forumu sem izvedela za SIP. Danes sem poklicala in se naročila - naslednji teden imam prvo srečanje. unsure
Nič kaj konkretnega pa še nisem zasledila o izkušnjah z mariborskimi terapevti. Vidim, da ful hvalite go. Voglar iz Ce, zato razmišljm, če bi se morda raje tam naročila...unsure
Maycha a ti še hodiš na terapije? In če ni skrivnost, h kateremu terapevtu?

Morda še kakšna sveža izkušnja, mnenje?

lp
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 01. april 2011 ura: 22:23 »

Pozdravljena Medika!

Prav, da si se naročila na SIP-u, so strokovnjaki in še najceneje je.
Jaz nimam izkušenj s terapevti v MB, morda jih ima kdo drug...sama
pa hodim k Damjani Voglar v Celju in sem zelo zadovoljna...res je
super terapevtka in super ženska...sem pa iz Celja, ne vem, kaj bi ti rekla,
morda ti bo kdo napisal kaj in se potem odloćiš...predvidevam, da ti je MB bližje!

Javi se kako bo...morda opišeš tudi kakšne težave te pestijo, tu smo vsi, ki jih
imamo...eni takšne, drugi drugačne in si med sabo pomagamo.

V MB deluje tudi skupina za samopomoč, kje se dobivajo samo taki s težavami
in se med sabo pogovorijo...včasih se jim pridruži tudi kakšen strokovnjak...razmisli
tudi v tej smeri....vodi jo "nebesno modra"...razpored je objavljen na forumu.

Lep pozdrav T   rozicodam
Prijavljen

Medika
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 72

« Odgovori #5 dne:: petek, 01. april 2011 ura: 22:48 »

o Toja, to je bil pa hiter odgovor Smiley Hvala za vse info! rozicodam

V bistvu sem iz nekje vmes, med Mb in Ce, tako da tudi Ce pride v poštev. Kako pa je tam s čakalno dobo?

Ja, saj se že cel večer pripravljam k temu, da bi napisala kaj besed o sebi, pa na koncu vse zbrišem. No, pa bom na kratko: stara sem 31 let, imam socialno fobijo in grozen strah pred zardevanjem (posledično seveda non stop farbam Sad). Ful me je sram, da sem taka jok sama sebi grem na živce, razočarala sem se v nulo. Sem že imela podobne težave (samo, da takrat nisem vedela, kaj je to, mislila sem, da sem pač tak karakter), odkar sem v službi (po porodniški) pa se je vse skupaj spet pojavilo - tokrat v hujši obliki pa še na slabše gre. jok Zato sem se tudi registrirala sem gor, veliko o tem prebrala, kupila knjigo Premagovanje aksioznosti za telebane, naslednji korak je psihoterapija. Tudi o skupini za samopomoč (celjski ali mariborski) sem razmišljala pa me je strah, unsure čeprav vem, da so tam na kupu ljudje s podobnimi težavami...

Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 01. april 2011 ura: 23:01 »

Medika lej..pokliči in vprašaj...mislim, da je čakalna doba zelo kratka (1 teden ali kak dan več ali manj)!

Glede skupine se sploh ne boj....zelo lepo te bodo sprejeli in tist trenutek bo ves strah premagan... oki
Prijavljen

Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.988

« Odgovori #7 dne:: sobota, 02. april 2011 ura: 10:11 »

Hey,

toja, z veseljem jih podelim.  rozicodam  Nenazadnje si prav ti bila tista, ki si mi pokazala pot do tja oz. do takšne oblike pomoči. Hvala ti še enkrat.  Kiss

Za menoj je sedaj že precej srečanj, okrog 15 sigurno. Vsekakor je bolje, vendar bo še potrebno veliko delati na sebi in najbrž bom še kar nekaj časa morala hoditi na terapije. Včeraj mi je mama rekla, če mi to sploh kaj pomaga ali bom tam zastonj pustila takšno vsoto denarja... Undecided  Takrat mi je postalo malo nelagodno, ker sama nekako zaupam v uspeh psihoterapije, vendar se zavedam, da je to uspeh na dolgi rok, ne pa tako čez noč...prideš, vidiš, okusiš, plačaš in si povsem zdrav...ni to tako, kajne? In se tega dobro zavedam.    Embarrassed

Starši tega ne razumejo tako, pričakujejo verjetno čudež v kratkem času... Sad ...saj ne zamerim...razumem, da ne morejo tega popolnoma razumeti...da ne morejo razumeti, da to ni kot boleče grlo, zaradi katerega greš k zdravniku, dobiš sirup in je čez nekaj dni vse ok.

Tako, da nekaj časa še bom sigurno hodila na terapije, trenutno pa hodim tudi na bioenergetske točke blizu Ptuja. In tudi ad po novem jemljem zjutraj, namesto zvečer.

Sicer pa sem s svojo psihoterapevtko zadovoljna in se dobro ujameva, ona je celo izrazila, da "me zelo močno čuti".

Lep pozdrav in vse dobro vsem  Smiley

Maycha  rozicodam
Ti samo vztrajaj s terapijo, kajti to je, kot praviš, uspeh na dolgi rok  oki Jaz hodim na terapijo k Damjani Voglar v LJ že od novembra in sedaj so se že pričeli kazati rezultati  oki
Preko terapije se začneš zavedati sebe...svojih "napačnih" vzorcev razmišljanja, ki te pehajo v tesnobo in počasi pričneš razmišljati drugače, se bolj čutiti in spoznavati svoje želje in potrebe....postaviti sebe na prvo mesto in s tem se izboljša tudi samopodoba...
Seveda pridejo še vedno dnevi slabega počutja in tesnobe, vendar jih z "novim znanjem" lažje premagamo.

Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
memi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 11. julij 2011 ura: 23:01 »

Mene zaima malo več o tej delavnici na SIP-u, ki jo vodi ¨nebesno modra¨. Midve z mami namreč iščeva zdaj primerno psihoterpijo zanjo, tudi vse delavnice in vsa izobraževanja ki so s tem povezana. Seveda v MB,ali pa najdlje na Ptuju. Ali bi mi prosim lahko dali malo več informacij v zvezi s tem?
Hvala
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 667

« Odgovori #9 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 07:48 »

Tudi sama bi se rada po porodu priklučila kaki psihoterapiji. Pa me zanima, kam se naj obrnem na področju Murske Sobote oz MariborA?
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
toja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 11:46 »

Marina ....Memi, če želita obiskovat psihoterapijo, stopita v kontakt na SIP-u v MB

www.psihoterapija-institut.si
(cena 40 eur...prvi pregled zastonj)

Memi..."nebesno modra" vodi skupino ...srečanja...v MB in je ena izmed nas... oki
To je skupina, ki je organizirana s strani društva DAM in je brezplačna.

Termini so objavljeni pod temi linki:
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,8483.0.html

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,6563.0.html

Lp T
« Zadnje urejanje: torek, 12. julij 2011 ura: 11:54 od toja » Prijavljen

memi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 57

« Odgovori #11 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 14:39 »