Prosila bi, če bi lahko nekdo opisal, na kakšen način sploh poteka psihoterapija. Lahko kar v vašem konkretnem primeru in pri konkretnem psihiterapevtu. Gre za to, da nekdo posluša, kako govoriš eno uro, si vmes zapisuje stvari in potem plačaš in greš? Ali je prisoten odziv z druge stvari, konkretne rešitve, primerne za tvojo individualno situacijo, nasveti, "zvijače", naloge ...?
Anuj pozdravljena!
Jaz hodim v Celje-SIP in terapija poteka individualno.
Ti poveš določene stvari in terapevt vse to predela s tabo, ti pove na
kakšen način je treba do določenih stvari pristopit in seveda naloga, kar pomeni , da poskusiš potem do naslednje terapije predelat stvari in delat na njih.
Nič hudega, če ti v popolnosti ne uspe, saj je pomembno, da se utrdijo in ne
da se dela nekaj na silo. Bi rekla takole ...MANJ JE VEČ"

Ni to tako kot si ti predstavljaš...govoriš eno uro, plačaš in greš...kje pa, to bi bilo
kvečjemu pri psihiatru, ki ti po monologu predpiše zdravila in "mogoče" da kakšen nasvet.
Moja terapevtka se osredotoči točno na eno stvar in si vmes ne zapisuje, vendar naslednjič ve vse kar sva predelovali.
Glede na tvoj drugi post, pa bi ti odgovorila takole:
Ne vem kako je z maili, je pa dober način, da morda ti napišeš svojo življenjsko zgodbo in težave, ki te pestijo na papir in to predložiš terapevtki, ki si to prebere
in to ji je potem osnova za njeno delo...korak po koraku...!
To je priporočljivo delati tudi med eno in drugo terapijo, da si zapišeš misli in slabe ter dobre trenutke, kajti ko prideš tja mimogrede pozabiš na kakšno stvar.
To pa naj bi bil opomnik zate!
Tak je moj način dela in verjemi mi, da mi uspeva!
Drži se in poskusi...