FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 14:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: SHIZOFRENIJA  (Prebrano 1986 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #20 dne:: torek, 14. december 2010 ura: 07:43 »

Lahko pa gre tudi v tej smeri: ob nestresnem okolju, je vseeno katere gene imaš, fenotip bo enak; v stresnem okolju pa bo nekdo deloval še vedno normalno, drugi pa bo postal depresiven, anksiozen ali shizofreničen.

In današnje okolje je za vsakogar slej ko prej tudi stresno, pa če ma gut familjo ali pa doživlja travme že v otroštvu in domačem okolju.
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.808

« Odgovori #21 dne:: torek, 14. december 2010 ura: 07:48 »

Ej jaz mam kolega, ki je mel podobno zgodbo s starši, pa nima nobene shizofrenije. Mel je mal panike, ampak jo je premagal in se je osamosvojil od staršev ter šel živet k babici ob kateri končuje svoj študij ter pridno dela. K sreči ga težave v duševnem zdravju ne ovirajo več, oporo je poiskal v prijateljih in uživa sadove svoje preobrazbe, da tako rečem, ker je rekel, da je srečnejši, kot je bil kdaj prej. Znal je iti naprej. In to moramo doseči. S podporo, ki pa jo lahko najdeš tudi na tem ali kakem druge forumu. Družbo se pa da tud zamenjat čez čas.

Maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.542

« Odgovori #22 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 17:37 »

eden od mogočih vzrokov so tudi respiratorna zgodnja obolenja in bingo: sama sem nekaj tednov po rojstvu zbolela za pljučnico in 3x nehala dihat in so me pač reanimeral. Je bilo to? Zelo mogoče, ali pa tudi ne. tega ti nihče ne bo dokazal.

Hej, Majč, ali lahko tole razložiš? Vzrok so torej pogosta respiratorna obolenja v otroštvu v splošnem ali po tvoje 'samo' ta 3 kratna reanimacija ?  pomisli 

Sprašuejm zato, ker sem pojedla ogromno antibiotikov in sem bila ogromno doma namesto v šoli, zaradi raznih prehladov, kašlja, vročine ...

Drugače pa med reanimacijo, če je pri tebi resnično prišlo do klinične smrti zaradi prenehanja dihanja, so lahko možgani utrpeli izgubo kisika. Že 2 minuti brez dihanja lahko možgane trajno poškoduje ! Bi bilo to vzrok spremenjene duševnosti, nagnjene k bolezni?

Pri meni je bila izguba stika s seboj vedno pogojena z realnim organskim sprožilcem : huda žeja,  huda  neprespanost, hud telesni napor ali pa hud psihičen stres. In mine TAKOJ, ko popravim razlog isti dan. Torej brez vsaj 4 ur spanja ne smem iti v avto, pa hudo žejna tudi ne smem bit, to je to, takrat možgani nimajo dovolj hranil .
Prijavljen

neimenovana
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar