FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 14:13

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Enota za psihoterapijo nevroz  (Prebrano 723 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Minca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« dne:: ponedeljek, 25. oktober 2010 ura: 14:26 »

Lep Pozdrav!

Prosim, če mi lahko kdo napiše kaj več o hospitalizaciji v Enoti za psihoterapijo nevroz na Centru za mentalno zdravje v Ljubljani.

Ali je kdo že bil tam oziroma je kdo kaj slišal o tem???
Na njihovi spletni strani bolj malo piše, le da je program dolg 3 mesece in bazira na grupni analizi.
A to pomeni, da si potem 3 mesece tam (spiš tam)? Kaj delaš popoldan, ko zdravniki grejo domov? Imaš izhode? Koliko ljudi je ponavadi hospitaliziranih tam?

Kakršnih koli informacij o tej enoti bom zelo zelo vesela.

Hvala, Minca
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 883

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 25. oktober 2010 ura: 16:29 »

Nekaj smo že rekli o tem:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,787.0.html

in http://www.psih-klinika.si/index.php?id=113
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Minca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 25. oktober 2010 ura: 17:52 »

Hvala Jagodka! Smiley

Sem prebrala pa mi še vedno ni čist ziher jasno, če si dejansko tam 3 mesece in kaj tam delaš cele dneve! Kje spiš in kaj delaš cele popoldneve, ko ni terapije? Se mi zdi mal dolgo. Sem misla, če bi kdo lahko malce bolj konkretno opisal npr. kako zgleda dan na tem oddelku, koliko je pacientov... Predvsem me zanima, če so tudi kakšni starejši (nad 30) ali sami mladi...
Torej, če še kdo kaj ve... hvala!

LP Minca
Prijavljen
viper
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 25

« Odgovori #3 dne:: sobota, 06. november 2010 ura: 11:55 »

Vbistvu so ljudje vseh starosti, skupina se stalno spreminja, ker prihajajo novi clani in stari odhajajo. Lahko je vec mlajsih, lahko vec starejsih, tudi razmerje med spoloma se spreminja, vecinoma je precej vec zensk.

Sobe so mesane, tko da lahko spis tudi v sobi, kjer je so pacinti nasprotnega spola. To je po dogovoru med pacinti in ko prides tja imas bolj malo vpliva na to kje spis, vecinoma tam kjer je se prostor.

Popoldan lahko pocnes karkoli zelis, gres ven, v kino, beres, se druzis, spis,... pravzaprav lahko cez noc tudi kje drugje prespis, nihce ne bo niti opazil, razen seveda sopacientov.

Imas pac tiste bolj ali manj obvezne skupine, ostal cas si lahko porazdelis popolnoma poljubno. Zeljeno je sicer, da bi navezal stik s sopacienti in se udelezil kaksnih skupnih aktivnosti, ni pa nujno.

Lahko ti se podaljsajo, izjemoma celo za vec mesecev, sam pomoje je to redko. Za dva tedna pa vecini pacientov podaljsajo.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar