FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 08. februar 2012 ura: 23:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: mamice z vsiljivkami  (Prebrano 1293 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
mixon
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 75

« dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 14:51 »

Pozdravljeni !
 Zdi se mi da sem na forumu najdla par mamic z OKM ki imajo vsikjive in napadalne misli glede svojih otrok jok
 Zanima me , ali smo zaradi tega neprimerne mame CryHuh??
 Prijateljica mi pravi da če bi se ločevalaod moža in če bi vedeli za moje težave, da bi otroka sigurno dali očetu???'? jok
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 2.635

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 14:58 »

Mixon, zagotovo nisi slaba mama....tudi jaz sem imela GROZNE misli glede sebe in glede mojih otrok, ko sem doživela krizo. Misli sem imela tudi po porodu...poporodna depresija...si sploh nisem upala biti sama z dojenčkom doma  Cry En mesec sem rabila nekoga ob sebi, da ne bi slučajno kaj nardila moji štručki.
Ko zdaj na to pomislim, ne morem verjet, kakšne misli so me obletavale in morile. Zagotovo pa ne bi ničesar storila otroku, saj še muhe ne storim žalega  kiselnasmeh
Sigurno si dobra mama, tako, kot sem tudi jaz...ne samo dobra...ODLIČNA MAMA si!

Glede prijateljičnine izjave pa ne vem...včasih tud jaz pomislim...joj, če bi se ločila, a bi avtomatsko mož dobil otroka, ker jaz pač jemljem ADje in imam kartoteko pri psih.? Ne vem, res ne  Huh?

Mixon  rozicodam in lep dan ti želim!
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Onix
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 977

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 16:44 »

Mixon  rozicodam  rozicodam.

Lahko te pomirim, da ljudje s temi mislimi še zdaleč niso neprimerni starši! Kvečjemu obratno, še bolj smo skrbni in ljubeznivi. Ravno zato nas je pa teh misli tako strah, ker imamo ljudi o katerih se te misli vsiljujejo tako radi. Tako da sigurno nisi neprimerna mama in tud mislim, da če bi se ločila tvoj OKM nebi vplival na odločitev sodišča kdo dobi otroke. Res probej se zavedat tega, kar sm ti napisal, da smo ljudje z OKM zelo ljubeznivi in skrbni ljudje in da res nikoli nebi uresničili svojih vsiljivk, tako da tvoja prijateljica se moti. Veliko je mladih mamic, ki ima te vsiljivke, to se kr pogosto pojavlja, ampak to še zdaleč ne pomeni, da ne morejo/te skrbeti za otroka.

Upam, da sm te pomiril Smiley. Lep dan ti želim  rozicodam.
Prijavljen
mixon
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 75

« Odgovori #3 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 06:53 »

Dragi Onix, hvala  rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: torek, 26. januar 2010 ura: 07:43 »

Zanima me , ali smo zaradi tega neprimerne mame 

NE  ne daleč od tega; slaba mati je (za moje pojme) tista, ki ji je otrok deveta briga... ki otroka tako ali drugače zanemarja.... Samo vsiljive misli pa so daleč od tega, da bi lahko kogarkoli označili za slabega oz. manj primernega!
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
nebesno modra
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 254

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 25. april 2010 ura: 21:49 »

Pozdravljena rozicodam!

Ne nisi slaba mama! Obrni se še na Mamo Zofo-http://www.mamazofa.org/  in videla boš, da se s podobnimi težavami spopada veliko mamic. Življenje se ti po prihodu otroka zelo spremeni, včasih pa so tudi izkušnje poroda prav travmatične, pa neprespane noči po porodu, mogoče težaven otrok, pa tudi če je vse okej- nikoli več ne moreš odmisliti da si mama...

Vse dobro in uživaj v svojem materinstvu, lp
Prijavljen

When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
Klary
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 44

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 26. april 2010 ura: 17:20 »

Nisi slaba mamica. Včasih enostavno ne zdržimo pritiska, nismo roboti. Tudi sama sem že bila na meji, ko sem se vprašala, kaj je narobe z menoj, ampak nato sem dojela, da imamo čustva in mejo do kod smo sposobni funkcionirati. Tudi stroj se pregreje, mi smo enaki. Včasih si zadamo preveč, ali pa smo prisiljeni v preveč. Otrok žal ne vpraša če lahko, ampak zanj moreš. Mislim, da si preutrujena, življenje se ti z otrokom naenkrat postavi na glavo, nenadoma je od tebe odvisno malo, nebogljeno bitje, ki mu želiš nuditi vse. Vzemi si kakšno urico zase in za svojo dušo, otročka pa naj ti nekdo popazi, ali pa si vzami čas zase, ko dete spi, delo in vse ostalo bo počakalo. Verjamem, da ti bo bolje. Tudi sama se tega še učim, ampak ščasoma je bolje. Če le imam priložnost, kar je sicer izjemno redko, za urico ali dve pobegnem in mi hčerkico kdo popazi. Pa je bolje, vsaj za nekaj časa. Želim ti veliko lepih trenutkov, objemček rozicodam
Prijavljen

Ваздух, како је слатко у ваздуху
склизнути из овог мог зивота
Ваздусе удахни ми тисину
не реци збогом вец подигни цитав свет
да
понеси ме са собом
медју андјеоски тајне
и враголасте осмехе
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 146

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 29. april 2010 ura: 11:10 »

ah no zarad vsiljivih misli ni noben slab človek to je pač potek bolezni in nič drugega tudi jaz sem imel vsiljive misli a s časoma so odšle stran
tko da ti želim veliko veselja in bodi mamica rozicodam

vse naj naj
Domen
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
lusilu
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 29. april 2010 ura: 13:25 »

Zeleni mož, kako pa so šle stran? Grin

BTW, čestitam, ker so šle clap
Prijavljen
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 29. april 2010 ura: 13:52 »

nehou sm jim dajat pozornost in sem ignoreral oz. spremenil mišlenje
tko da zdaj si pač rečem da je to bolezen in da to niso moje misli ker sem dobr človek in nočem nobenemu nič slabega rozicodam

včas si je treba tut kej zaželet...
Domen oki
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 29. april 2010 ura: 13:53 »

p.s.:hvala za kompliment oki
Prijavljen

razsvetlenja.
lusilu
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 29. april 2010 ura: 15:33 »

Pa si jedu kakšna zdravila, si hodu k psih.?
Prijavljen
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 29. april 2010 ura: 17:02 »

jep vse to in še marsikaj

lp
Domen
Prijavljen

razsvetlenja.
PETRAČKA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 06. maj 2010 ura: 12:42 »

Ojla, končno!
Zelo sem vesela, da sem vas našla, starše z vsiljivimi mislimi namreč.
Jaz sem jih imela med nosečnostjo in po porodu. So sčasoma za nekaj časa izzvenele, potem pa spet bum.
In ravno danes, ko je tako zoprn vremensko težak dan sem našla to temo. Res sem vesela, ker me je včasih groza, kaj če se bodo te misli nadaljevale ali celo stopnjevale, ko bo moj otroček večji.
In res si ponavljam, tako kot tudi ostali tukaj gor, da zato nisem slaba mama, in da imam svojega sončka neizmerno rada. Ampak se zgodi in se vsa stresem včasih, ko me kakšna taka misel spreleti.

Sicer pa saj bo bolje že takoj ko se vreme uredi.
Lp vsem najboljšim staršem.
Prijavljen
tinkibinki16
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 81

« Odgovori #14 dne:: sobota, 08. maj 2010 ura: 12:40 »

Ojla punce, pa tud fantje seveda Smiley

Jaz sem imela tudi te misli, ki so me popolnoma uničle. Je trajalo precej časa, pol pa je šlo mimo. Kdaj pa kdaj se prikrade tudi še kaka, a jim ne dajem več posebnih pozornosti. Razen kake par dni pred men Smiley
Sem se pa zdravila tudi z ADji....Je pa bilo zlo zlo hudo.
Jaz sem mela sicer misli raznih vsebin, a te so mi bile najhujša mora mojega življenja.

Držte se
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar