Pozdravljeni!Zadnje dni opažam,da imam malo povečan krvni tlak 140/93,stara sem 30 let.Nisem še bila pri zdravniku,ker tablet takoj ne bom dobila,jih tudi nočem,sem pa malo spremenila način življenja in bolj zdravo živim.Problem nastopi,ko si izmerim pritisk in je ta povišan,pograbi me panika,takoj pomislim na kap,sem živčna,ne veseli me nobena stvar,ponoči ne spim in si vseskozi merim pritisk.Ko pokaže kdaj normalno si prav oddahnem,vendar naslednjič,ko je malo spet povišan,zopet panika.
Kako naj si v tistem trenutku pomagam,da si izbijem z glave,da me ne bo kap,da je vse ok?
Hmn...Venera, skoraj v celoti bi se lahko podpisala pod post od Krasendan!
Tudi moje stanje je bilo takšno kot tvoje. Takoj, ko se nisem počutila vredu, ko mi je postalo malo čudno v glavi, sem si merila pritisk,

bolj kot sem si ga merila večji je bil, vzporedno z njim pa tudi strah...evo urgenca...samo poglej nabila
sem si ga tudi do 200 in preko.
Zdaj, ko vem od kje je ta tlak, se ne obremenjujem več in si ga tudi ne merim in ne boš verjela, moj tlak je normalen.

Običajno nam Ad in bele halje res malo povečajo tlak, zato si ga jaz kontroliram 1x
na mesec in to v popolnoma umirjenem stanju in si zapišem, tako dobim realno sliko.
Tvoj tlak ni alarmanten, samo malo povečan, ni nobene nevarnosti za karkoli.

Poskusi si takrat to dopovedat, da ti nič ni, da je ta tlak od strahu in videla boš, da se ti bo umirilo.
Ne meri si ga tako pogosto, saj tudi merilec "laže", kar pomeni, da v zaporednem merjenju ne pokaže več realne slike, pa tudi v takem stanju nisi umirjena.

Preveri tvoje zdravstveno stanje in ko boš ugotovila, da s tabo s strani tlaka ni nič narobe, se boš tudi umirila.
Venera drži se