FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 13:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: jst ne zdržim več! :'(  (Prebrano 1321 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
nikki92
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 10

« dne:: petek, 01. oktober 2010 ura: 12:52 »

prosim naj mi kdo pomaga!
stara sem 17 let in se že 2leti in pol zdravim za napadi panike in tesnobo(hodim redno k psihiatru in jemljem asentro 100mg). na začetku sm bila celo 3 mesece v bolnici za adolescentno psihiatrijo. v mes sm imela vzpone in padce in seveda tudi napade panike in tesnobe ampak mislim da noben ni biu tako močan kot je zdaj ta. 3 dni nazaj sm ponovno doživela napad panike in sedaj se nikakor nemorem spraviti več k sebi. jokam vsak dan in se kar nemorem ustavit in vsak dan imam tesnobo in drisko in srce mi hitro utripa in nevem kaj nej naredim da mi bo spet boljše Cry...
sploh nerazumem zakaj je spet prišlo do tega in zakaj se nemorem sestavit psihično nazaj! ker imam cilje in želje in ful želim it študirat angleščino in uspet v življenju in sploh nerazumem zakaj sm sedaj taka Cry
še tri dni nazaj pred tem napadom sem bila tako vesela in euforična saj smo šli na jezikovni sejem in sem bila tako srecna ker sm se pogovarjala z angležinjo dobesedno sem jokala od vselja in sm skakala od veselja ampak se isti večer sm doživela ta napad od katerega si nemorem opomoči. prosim prosim pomagajte mi! hočem da se to konča!
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 443

« Odgovori #1 dne:: petek, 01. oktober 2010 ura: 13:08 »

Nikki92     Sočustvujem s tabo, a ti si še tako mlada, imaš še vse zivljenje pred seboj. Ali nima staršev, ali pa prijateljice da bi jim zaupala svoje probleme. Pa tudi na ta forum piši in piši boš videla da boš dobila same pozitivne odgovore. Kar korajzno ! Še vse bo dobro !     Objem   Olja
Prijavljen

OLJA
nikki92
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: petek, 01. oktober 2010 ura: 13:12 »

hvala Cry
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

Prispevki: 587

« Odgovori #3 dne:: petek, 01. oktober 2010 ura: 13:33 »

Hej nikki.

Čist tko laično... praviš da si bila pred napadom evforična? Se ti to vedno dogaja, da imaš obdobje ko si čisto polna energije, zagona in vsega, nato pa padec? Ker če ja, potem bi lahko bila tvoja diagnoza bipolarna motnja.
To je moje LAIČNO mnjenje. Ne vem, nisem strokovnja, zgolj razmišljam.
Tudi malo se mi poraja dvom, da po dveh letih jemanja Asentre ni izboljšanja.

Imaš občutek, da te psihiater razume, si vzame čas zate ali ti samo predpiše recept in čau do naslednjič?

Veliko je faktorjev ki so pomembni, najbolj pa si pomembna TI. Da razpoznaš svoje sprožilce napada panike in tesnobe. Kdaj in zakaj se ti pojavi. Kaj si pred tem počela, ali si pod stresom, ali imaš razumevanje bližnje okolice (npr. starši), ali te kaj skrbi, česa te je strah ...

Ne se dat! Bodi borka in koplji po sebi, preberi kakšno knjigo na temo tesnob, panik. Pri Pasadeni imaš na voljo tri knjige v slovenščini: Depresija za telebane, Bipolarna motnja za telebane in sedaj po novem Anksioznost za telebane. Za prvi dve ti lahko zatrdim, da ju najdeš v knjižnici.

Zaupaj vase, koplji, seznani se kako se upret tesnobam, paniki. Dobro je da imaš zaupanje v psihiatra, vendar je še boljše, da tudi sama mal pobrskaš o svoji bolezni, če še nisi. oki

Ne se dat, ok? pomezik

Vse dobro!
Soncnica
Prijavljen
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #4 dne:: sreda, 27. oktober 2010 ura: 11:39 »

Pogovori se s psihiatrinjo o tem in drži se! NE DAJ SE! LP. zvizgam rozicodam
Prijavljen

annalorie@mail386
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 04. november 2010 ura: 09:36 »

Nikki, kaj dogaja, kako si kaj? 
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
ten
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« Odgovori #6 dne:: petek, 05. november 2010 ura: 21:37 »

Praviš da imaš drisko.Jaz sem imel isto drisko po asentri,zato sem jo nehal jemati.
Prijavljen
nikki92
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 17. januar 2011 ura: 20:21 »

heey! najlepša hvalaa usem za odgovore!
Prijavljen
DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 161

« Odgovori #8 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 13:28 »

Nikii92 drži se in ne daj se...za vsakim dežjem posije sonce in razmišljaj pozitivno.....ta napad je še bil sedaj bo pa konec!! Srečno  rozicodam
Prijavljen

Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in mogočno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar