FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 20:40

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Slabost in depresija  (Prebrano 6432 krat)
nasha
gost
« dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 09:03 »

Pozdravček.
Mene pa zanima, če ima kdo podobne probleme. Že par let mi je velikokrat(prevečkrat) slabo. Dvakrat sem bila tudi na gastroskopiji in so rekli da imam refluks. Opažam pa, da mi stresne situacije-no, to je kar čez cel dan, ker je zame skoraj vse stresno, zelo pospešijo slabost. Ko pomislim na kaj slabega oz.me priazdane, sem jezna, u trenutku začutim zelo močno slabost in ta ne izgine. Potem še apetita nimam...začaran krog.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 09:35 »

glede na to, da v drugi temi omenjaš depresijo in panične napade, je čisto možno, da je vse to povezano ... depresija, strah, težave, želodec...

http://www.viva.si/clanek.asp?id=3754
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 11:29 »

Cao,

tudi jaz bi se strinjala z Arwen... Ko se me polasti anksioznost, me v busku zacne izjemno tiscati, slabo mi je, hodim na WC, pa ne lulat  Embarrassed

Nasha, drzi se

Himiko
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #3 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 09:32 »

Ja, nasha...želodec in živčki so zelo, zelo povezani !
Tudi mene, ko imam preveč stresa, začne bolet želodec, slabi me, izgine apetit.

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #4 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 09:48 »

jop, to je povezano ful ... sej je vse ... naše telo pač ...

sama sem imela tudi refluks (zatekanje želodčne kisline v grlo), mislim, da sem na starem forumu že pisala o tem ... blo je grozno, shujšala sem ful, je trajalo, da so sploh poštudirali kaj mi je ... ker je bilo že krizno so mi mogli dat zdravila (Digenol pred jedmi in pred spanjem) ... pa ne nosit preveč tesnih oblačil (da se ti oprime trebuha) in vzglavje imej rahlo dvignjeno ... potem sem dve leti za tem spet imela (ampak v lažji obliki) in je kar hitro minilo (jemala iste tablete oz. sirup, ampak ne tako dolgo) ...

drugače pa ... gazirane pijače ne, cigaretov ne, alkohola ne, preveč sladkega naenkrat ne, pa kakih preveč kislih zadev ... mal bolj dietno jest, da se ti pomiri zadeva ... bi ti rekla stresa tudi ne, ma vem kako je to ... poskusi pa s čim manj stresa in veliko sproščanja!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
nasha
gost
« Odgovori #5 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 10:55 »

Ja, js sm tut dobla ene tablete, ampak mi niso nič pomagale, potem mi je samo dieto predpisal-oz.pazit kaj jem. Kar se cigaret tiče, vem da so največji strup za telo, vendar...tut to mi bo enkart ratalo, ampak trenutno res nimam volje niti želje, da bi nehala, alkohola sploh ne prenese moj bušček, kar se ostale hrane tiče, se trudim. Mislm pa, da je še vedno stres tisti, ki najbolj vpliva na to...ajoj.
pozdravček
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #6 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 11:49 »

seveda, stres ti to povzroči (in če ne narediš nič na tem se zadeva samo ponavlja) ... ampak, ko enkrat do tega že pride ti samo 'odsotnost stresa' ne pomaga, treba je paziti kaj dajemo vase ... jaz k sreči nisem ne kadila, ne pila alkohola, gazirane pijače se že 8 let nisem taknila ... te čist razumem, da ni enostavno prenehat s kajenjem, ampak če pomisliš kolko dobrega bi s tem storila zase ... in kolko slabega bi zaradi tega mogoče ne bilo v prihodnje ...
katere tablete pa so ti dali ? to ti je predpisal kar osebni zdravnik? dobro je it na kakšno preiskavo, če se zadeva dolgo pelje ...
aja, pa na tešče sem imela še Ultop
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar