Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.376
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #80 dne:: torek, 08. junij 2010 ura: 09:21 » |
|
Po moji in hčerkini (17) izkušnji deluje. Malček manj si napet.
Da pa bi prišel vzrokom za tesnobo do dna si poišči psihoterapevta. (ne psihiatra!) Odkrila bosta vzroke, vzorc vedenja v stresni situaciji, kakšno mnenje imaš takrat ti o sebi in to potegne za seboj misli, čustva...in strah, nemir, slab občutek so tukaj..
Psihoterapija to odlično odpravlja. Delaš ti, terapevt ti samo pomaga uvideti , spoznavati sebe. Spremembe se dogajajo postopoma, ne čez noč.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
Žiga
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 50
|
 |
« Odgovori #81 dne:: torek, 08. junij 2010 ura: 12:31 » |
|
Kako pa deluje pa vajini izkušnji? Lahko kaj več napišeš oz. opišeš izboljšave? Glede psihoterapevta...poznaš oz. mi lahko priporočiš katerega? Kaj je razlika med njim in psihiatrom? Sori za morebitno neumno vprašanje, vendar nikoli nisem imel izkušenj s tem...
Hvala.
Lp, Žiga
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #82 dne:: torek, 08. junij 2010 ura: 12:57 » |
|
Sama sem Dominor jemala po koncu jemanja antidepresivov. Kot en tak prehod na nulo sem jih imela.
Hčerka pa jih jemlje nekaj dni zapored kadar je "živčna" zarad šole. Občuti, da je manj napeta, da se manj sikira za "ocene" ..
Psihaiter zdravi simptom (tesnobo), ki pa je posledica nečesa.... Zdravi z zdravili (antidepresivi in/ali tudi pomirila). S tem umetno ublaži tesnobo...zdravila vplivajo na kemično ravnovesje snovi v možganih. Tovrstno zdravljenje je zelo dobrodošlo ko je tako hudo da ne funkcioniramo normalno, opuščamo dejavnosti, si ne ušamo iz hiše itd ... so panični napadi pogosti itd ... Čas zate je povprečno 10 minut.
Psihoterapevt naj bi bil prva izbira, torej pred možnostjo zdravljenja z zdravili v kolikor težava ki jo imaš še ne ogroža življenja, da je le to nefunkcionalno. Tukaj gre za zdravljenje skozi pogovor. Pogovarjata se o tebi, o tvojih občutkih, o tvojem sprejemnju sebe, o tvojih strahovih, o manjvrednosti, o tem kako izražaš čustva, jih potlačiš, skrivaš ... Čas namenjen klientu je 45-60 minut. Večinoma je to samoplačniško.
Lahko najdeš tudi v eni osebi, da je to zdravnik psihiater in hkrati tudi psihoterapevt. Sama sem tako hodila k Klemnu Rebolju. (ima baje dolgo čakalno vrsto, okoli 2 meseca ...) Pobrskaj po netu za psihoterapijo, zagotovo kaj najdeš.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Žiga
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #83 dne:: torek, 08. junij 2010 ura: 13:04 » |
|
Hvala!
Če sem te prav razumel, bi meni svetovala najprej psihoterapevta in ne psihiatra?
Lp, Žiga
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #84 dne:: torek, 08. junij 2010 ura: 20:20 » |
|
Lahk si prebereš še po forumu, ker je blo že dost takih debat, vsaj tak občutek mam  . V glavnem: psihiater ti najpogosteje kar takoj predpiše neka zdravila, čeprav ni nujno, da jih sploh rabiš. Po mnenju mnogih naj bi bila zdravila pač zadnja izbira, ko vse drugo že preizkusiš. Dominor zdaj sicer ni nek antidepresiv ali kako močno zdravilo (uradno je prehranski dodatek), lahko poskusiš, ampak vedi, da ko ga nehaš jemat učinek popusti - zato je najbolje ozdraviti fobije idr. preko psihoterapije (pogovora). - Tudi dokazano je to dolgoročno najbolj učinkovito. Torej: tudi če ti Dominor pomaga, je dobro narediti še kaj več zase - lahko tudi kake tehnike za sproščanje (preberi v drugih delih foruma), ni niti nujno, da je to psihoterapija, če boš videl, da ti ne pomaga. Najslabše je to, da se zanašaš na neka zdravila ali pač karkoli podobnega, ker le-ta ne odpravijo vzrokov, če so le-ti psihičnega izvora. Po mojem mnenju ti pa lahko psihoterapija pomaga tudi če so tvoje težave dednega - biološkega izvora (karkoli že to je!). Aja, pa od Dominorja ne pričakuj nekih dramatičnih učinkov (vsaj po mojih izkušnjah), kot sem že napisal v prejšnjem postu.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Žiga
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #85 dne:: sreda, 09. junij 2010 ura: 07:14 » |
|
Hvala.
A morebitna zdravila (proti anksioznosti, depresiji) ti predpiše tvoj osebni zdravnik ali psihiater?
Lp, Žiga
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #86 dne:: sreda, 09. junij 2010 ura: 07:45 » |
|
Načeloma lahko oba.
S tem, da sama zaupam samo psihiatru, ker ima več izkušenj z antidepresivi, bolj pozna posamezno zdravilo na kaj vpliva - antidepresivi so namreč široko ime (kot antibiotiki) ...
Psihiater naj bi tudi bolje poznal način uvajanja in opuščanja zdravila. Ima več izkušenj, feebackov uporabnikov itd ...
Ko ti psihaiter izbere zdravilo, ti ga lahko naprej piše tudi osebni zdravnik.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Žiga
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #87 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 09:01 » |
|
A se lahko Dominor jemlje sočasno z antidepresivi oziroma antipsihotiki? Če da, kolikšen naj bo presledek med enimi in drugimi kapsulami? Oboje naj bi namreč jemal zjutraj in zvečer (2 kapsuli na dan).
Lp, Žiga
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
taja1
|
 |
« Odgovori #88 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 09:24 » |
|
Živjo!
Men Dominor sploh ni pomagal, po 10ih tabletih ni blo nobenega učinka. Če kdo želi, lahko pusti svoj naslov na ZS pa mu pošljem preostanek tablet, ker men zares niso nč pomagale in se mi jih zdi, kr mal škoda stran metat, če bi komu prišle prav... lp T
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.628
|
 |
« Odgovori #89 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 10:01 » |
|
Žiga lahko se jemlje ob ADjih, sem jaz vprašala v lekarni, ko sem jih nabavila...samo ne jemlji sočasno. Upam, da ti bo Dominor kaj pomagal,meni namreč ni...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #90 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 11:53 » |
|
@taja in drugi: jaz bi o opaznem učinku poročal šele po kakih 30-ih tabletah, ker to niso AD-ji, ki bi te "dvignili" in ni tudi pomirjevalo v klasičnem smislu. Poln učinek sem zaznal šele drugi mesec in ga komaj zaznaš, ga pa opaziš posredno - manj se sekiraš, manjkrat doživiš panični napad ipd., odvisno od problema.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
taja1
|
 |
« Odgovori #91 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 15:25 » |
|
Ja, mogoče res Ventilator, da je dolgotrajni učinek, če jemlješ nasplošno Dominor, pa vendar sem Dominor jemala skoraj samo zaradi PMS in zasledila tole (pač ena sprašuje glede PMS-ja): "Draga Bojana, na odlične rezultate v PMS so nas opozorili zdravniki. Kasneje smo to začeli tudi sami sistematično spremljati: ugotovili smo, da Dominor ublaži čustvena nihanja in pomaga pri kakovostnejšem spanju. Glede na to, da Dominor uživate predvsem zaradi hormonsko pogojenih težav, vam svetujem občasno uživanje Dominorja takrat, ko bo to potrebno (tj. v tednu PMS).Želim vam lep dan. _______________________________________ _______________________________________ ________ mag. Mia Bone, univ.dipl.psih. Carso d.o.o. PE: Cesta na Brdo 100 1000 Ljubljana T: 01 4232 700 F: 01 4232 696 e-naslov:info@carso.si www.carso.si" http://med.over.net/forum5/read.php?241,5263560,5270165Se prav, če pač ni blo učinka takrat na splošno ga pa ne rabim, potem pač ne mislim brezveze jemat Dominor 30 al več dni... Lp T
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
redtom
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 1
|
 |
« Odgovori #92 dne:: sobota, 12. februar 2011 ura: 22:12 » |
|
Moram rečt da me malo skrbi glede vas dragi ljudje. Veliko vas ima resne težave in od dominorja preveč pričakujete. TO NI ČUDEŽNA TABLETKA! Pomaga? DA, vendar pa je odvisno od vaše stopnje stresa depresije ali kakorkoli že poimenujete svoje neuravnovešeno stanje.
Na svojem primeru pa vam lahko povem da dominor učinkuje že po prvi tabletki. Stopenj stresa je res veliko in moja je bila preobremenjenost na delu s tem posledično tudi zmanjšana zmožnost opravljanja vseh nalog zaradi obremenitve že z ostalimi stvarmi, ko pa še prve nisem končal. Stvari so se nabirale iz dneva v dan nikoli nehale in tako sem dostikrat bil brez volje in opravljal naloge NA POL. Ob tem bi rad poudaril tudi da nisem pristaš tablet četudi naravnih vendar sem tu vzel kompromis enostavno zaradi časa, saj je lažje vzet nekaj kot pa meditirat. Zmožnost opravljana dela in sama zbranost pri tem se je povečala in z rezultati sem zadovoljen. Tako da je dominor prava stvar in ti pokaže pravo pot. Ko pa se telo in um na to navadi, potem dominor več ni potreben.
Skratka o dominorju lahko še kaj povem vendar nisem na tem svetu da bom koga v kaj prepričeval. Skratka odvisno od vrste obremenitve, lahko vam pomaga lahko ne. 18€ res ni veliko za samozadovoljstvo, ker je to neprecenljivo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #93 dne:: sobota, 12. februar 2011 ura: 22:30 » |
|
Ko sem imela sama stres v službi, sem tudi jemala Dominor. Ma ni čisto nič prijel. Dva meseca sem vztrajala, pa je bilo samo še slabše. Mislim, da je vse v naših glavah. Če smo prepričani, da nam bo pomagal, nam tudi pomaga 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #94 dne:: sobota, 12. februar 2011 ura: 22:46 » |
|
Dominor sem jemala. Nisem čutila nobene razlike. Ali je zdaj moja stopnja stresa prehuda, ne bi znala presoditi. Morda bi tudi morala jemati leto dni. Skratka: škatlico sem pojedla in nehala. 18 evrov je meni kar veliko.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Ajla
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 146
|
 |
« Odgovori #95 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 18:04 » |
|
Je kdo seznanjen s tem kako gresta skupaj Dominor in načrtovanje nosečnosti oz. nosečnost? Lp, A 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #96 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 20:12 » |
|
tudi jaz sem jemala dominor ni deloval, vsaj zame ne. verjamem pa, da je komu pomagal
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
Ajla
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 146
|
 |
« Odgovori #97 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 20:23 » |
|
tudi jaz sem jemala dominor ni deloval, vsaj zame ne. verjamem pa, da je komu pomagal
Pa si jemala med nosečnostjo?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #98 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 21:06 » |
|
da eno škatlo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #99 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 05:48 » |
|
Na svojem primeru pa vam lahko povem da dominor učinkuje že po prvi tabletki. Stopenj stresa je res no, na lastnem primeru pa lahko povem, da ni pomagal popolnoma nič, le denar sem skozi okno vrgla 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|