FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 13:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: JOGGING ali TEK  (Prebrano 2030 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.858

« Odgovori #20 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 22:54 »

Upica... clap, nisi edina, ki čakaš tople dni, da ne bo mraz rezal v nos
in usta...tudi jaz čakam... zardevam , samo v meni ni toliko moči,
da bi tekla, imam pa moč, da grem ven oblečena v trenerko in superge,
da začnem nabirat energijo, ki mi bo dala moč, da bo moje telo sproščeno,
sicer utrujeno, ampak ta utrujenost bo prijetna in tudi moji možgački
se bodo naponili s kisikom...takrat se bo začelo "življenje"... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #21 dne:: torek, 01. marec 2011 ura: 23:17 »

Če ni motivacije za tečt, je varianta cca. 1 min teka, 2 min hoje, nekje 10 ponovitev. Postopoma se zamenja, torej 2 min teka, 1 min hoje...in potem sčasoma prvi kilometer teka in tako naprej...in kmalu si presenečen s kakšno lahkoto odtečeš 5, 10 km...
Prijavljen
tiranozaver
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 238

« Odgovori #22 dne:: sreda, 02. marec 2011 ura: 15:36 »

Hoila vsem.... jst pa čakam trenutno na pomlad da se temperature dvignejo tm okrog 10 stopinj in bom začela laufat tudi jst.
Čakati ni treba. Tam od 5 do 10 stopinj se da brez problema teči z enim dodatnim slojem obleke (zame dovolj en T-shirt), rokavicami in nekaj za čez ušesa. Prvih 5 minut te mora malo zebsti, potem pa se vklopi notranja centralna kurjava in je prijetno toplo.

Za manijake gre tudi pod 5 ali celo pri minusu, je pa skoraj nujno nositi šal ali kaj podobnega za čez usta, da se zrak segreje. Brez tega se lahko naslednji dan zbudiš s pekočim, "utrujenim" sapnikom. Ne gre za prehlad, je pa vseeno zelo nadležno.
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 489

« Odgovori #23 dne:: sreda, 02. marec 2011 ura: 18:50 »

imam hudo anksioznost, naredil sem dosti preiskav za srce, a vseeno se izogibam teku, ki bi mi verjetno koristil, saj je tudi kardiolog rekel, da naj tečem, naredil sem obremenitveni test in je bil vredu, ne vem zakaj še vedno strah, da s tem tekom matram srce in bo še pred odpovedala Sad... star 22 let
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #24 dne:: sreda, 02. marec 2011 ura: 20:11 »

Asdf,

Tek dokazano krepi srce in zmanjšuje krvni pritisk. Raziskave tudi kažejo, da ljudje ki redno tečejo, živijo v povprečju dlje.

http://www.tekaskiforum.net/clanki/42
http://www.the-fitness-motivator.com/benefits-of-running.html

To sta zgolj dva vira, o pozitivnih učinkih teka si lahko sam ogromno prebereš na internetu.

Lp
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar