FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 13:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Izgubljeno upanje  (Prebrano 1642 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #20 dne:: sreda, 06. oktober 2010 ura: 07:01 »

Samsara, žal je poudarek na "počasi" pri napredku, ki si ga blazno želimo čez noč... Če je človek praktično celo življenje v depri, potem je nekako logično, da traja nekaj časa, da se iz nje izkoplje... jaz osebno sem prejela njen obisk pri cca 11 letih... da sem v njej, sem pa ugotovila šele pred nekaj leti in je trajalo, da sem se izkopala iz nje. A da bi se sama  ne naka, ni šlo. Je bilo treba kar precej pomoči tako od zdravnika kot od psihologinje... pa seveda je bila v veliko pomoč skupina za samopomoč pa tale forum... potem sem par knjig na temo depresije pa odnosov... predelala... pa pisanje dnevnika je bilo zelo zelo plodno... ja seveda tudi tole
  Kljub afirmacijam in raznim drugim zadevam, med katere spada tudi molitev. Trudim se po najboljšim
, poleg vsega naštetega...

Glede boljše psihoterapevtske pomoči...osebno mislim, da si večje pozornosti strokovne pomoči (pa naj bo to na tem ali katerem drugem zdravstvenem področju) deležen ko je stvar res kritična - ko je oseba hospitalizirana.

no, s tem bi se zelo težko strinjala.... nisem bila hospitalizirana, a strokovno pomoč sem si vseeno poiskala in bila mi je res v veliko oporo. Tako da toplo priporočam  rozicodam

Nimam nikakršnega zaupanja vase, samozavesti, nič.

to je več kot očitno...

Drugače pa ne vidim zakaj bi si zaupala in verjela vase ter se imela rada...ker ne vidim kaj znam in kaj dejansko sploh zmorem. Sploh ne vidim opcij, ki bi jih lahko probala...da bi se v čem našla

ampak kako nekdo ve, da sem res nečesa sposobna? Sreče pa si tudi še nisem z ničemer prislužila 

Hja, kako naj rečem... kako naj dopovem, da pa SI sposobna? in da si še kako zelo zaslužiš, biti srečna?

-3 pohvale s strani 2 profesorjev za nekaj kar sem se res trudila, a mi pred tem ni uspelo happy kar je še enkrat potrditev, da sem res velikokrat preveč kritična do sebe
-kosilce
-ker sem bila, kljub dolgem študijskem dnevu, tudi po obveznostih pridna

evo, to je že nekaj  oki

Na skupinsko terapijo bom še šla. Sem se odločila, da vsaj še dvakrat. Če mi ne bo odgovarjalo, pa bom poskusila še drugje.

Zdaj nekaj časa zvečer napišem kaj se mi je tisti dan lepega zgodilo, kaj sem naredila, da sem lahko ponosna nase. In če sem tisti dan preveč na tleh, počakam na naslednji dan ali dni, ko lahko bolje razmišlam in takrat to napišem.

Glede nekaterih stvari počasi začenjam drugače razmišljat. Primer: ko nekoga vidim, da mu gre veliko bolje pri neki stvari kot meni čeprav se trudim, se poskušam ne osredotočat na to kako sem slabša, ampak si rečem: "Ta oseba ima več izkušenj in vaje na tem ali podobnem  področju. Če bi jaz več delala na tem bi mi lahko šlo to ravno tako dobro od rok. Glede na to, da nimam toliko takih življenjskih izkušenj kot ta oseba, mi ne gre tako slabo." Pri tem poskušam misli preusmerit od tega, da ne začnem s tistim "ampak" ter začnem s samoobtoževanjem. Včasih uspe, včasih ne... Strmim k temu, da bi mi čimvečrat uspelo Smiley

tudi to pohvala  clap

Me malo vest peče, ker zadne čase ne hodim pridno na treninge.  zardevam 

aha, trening? superca!!!   plesi

Morm rečt, da se mi je nasmehnila sreča, ko sem za en teden šla nekam kot prostovoljka. Blo je super, še posebej, ker je bila tam ekipa res super ljudi  oki

ohoho

Glej, Samsara, v depresiji si, to je vse... in depra pa nizka samopodoba, slabo mišljenje o sebi, pa pomanjkanje samozavesti pa vse to žal korakajo skupaj z roko v roki. K temu se potem rada pritakne še kaka fobija, in pakt je bombastičen  nanosilih in dejansko je treba uporabit vso možno razpoložljivo artilerijo  boks bicanje brusimsekiro bomba taz caram, da jih človek v kozji rog užene.

Sposobna si; bi se drugače prikopala do faksa? Domnevam, da se ukvarjaš z nekim športom? to je super! potem stavim, da znaš kaj skuhat, pa pospravit, pa mogoče kako ročno delo... znaš vozit kolo, avto verjetno tudi? računalnik ti ni tuj... v sebi imaš empatijo... ma, bi se našlo še marsikaj, kar bi bilo zelo za pohvalit pri tebi  oki rozicodam

Kot sem rekla, v depri si, bitka z njo ni enostavna. Saj se lahko človek tudi sam izkoplje ven, a s pravo strokovno pomočjo je laže. SKupina za samopomoč je tudi ena možna varianta (ok, imaš slabo izkušnjo z ljubljansko... pa pojdi na drugo lokacijo... al pa preveri, če tista oseba, ki ti je skupino zagrenila, še prisotna...)

Meni osebno je pisanje dnevnika zelo pomagalo, vanj sem izlila vsa mogoča čustva, občutenja, ... in potem na podlagi zapisanega skušala ugotovit, zakaj sem tako napisala, kot sem... od kje vsa tista negativna čustva v meni...

Kaj naj še rečem? samo to, da VEM, DA ZMOREŠ  oki in da vem, da SI SPOSOBNA. V tebi je moč, v tebi je unikatnost, v tebi je kup vrlin, znanj, pozitivizma... samo na plano jih je treba zbezat.

rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 48

« Odgovori #21 dne:: četrtek, 07. oktober 2010 ura: 00:26 »

pa seveda je bila v veliko pomoč skupina za samopomoč pa tale forum... potem sem par knjig na temo depresije pa odnosov... predelala... pa pisanje dnevnika je bilo zelo zelo plodno...

Mogoče bom  poskuila še enkrat na skupini. Kakšni pa so povečini pogovori? Ker po izkušnjah so več al manj pogovori vsakodnevnih stvareh pri katerih se dotika kakšnih težav s tega področja.

O čem pa si pisala dnevnik? Na kak način? Kolikor sem jaz pisala do sedaj ni bilo nič produktivno. Tudi ko sem brala za nazaj nisem prišla do nobenih ugotovitev, ki bi mi pomagale k izboljšanju.

-3 pohvale s strani 2 profesorjev za nekaj kar sem se res trudila, a mi pred tem ni uspelo happy kar je še enkrat potrditev, da sem res velikokrat preveč kritična do sebe
-kosilce
-ker sem bila, kljub dolgem študijskem dnevu, tudi po obveznostih pridna

evo, to je že nekaj  oki

Uff, to je pa že dolgo nazaj  Embarrassed Kako čas teče

Me malo vest peče, ker zadne čase ne hodim pridno na treninge.  zardevam 

aha, trening? superca!!!   plesi Ne hodim več. Bilo je kakih par  mescev, ko sem hodila. Je lušna zadeva. Odnehala sem pa, ker psihično nisem zmogla in tut tako fizično nism dohajala. Nisem se mogla otrest občutka, da oviram tisto osebo s katero treniram, ker je dosti odvisno od osebe v paru kako lahko vadiš. Na začetku se je počasnost lahko opravičila, po parih mescih pa sem se res počutila kot ovira. Tudi zdelo se mi je, da so nekateri postali nestrpni, ker nisem dohajala. Kljub temu, da sem večkrat na teden hodila, sem se mogla prav vsakič ornk prisilt, da sem šla in cel dan mi je bilo, kot da imam kakšno obveznost na hrbtu. Res bi se rada otresla tega, ker sem se velikokrat na koncu dobro počutila.

Glej, Samsara, v depresiji si, to je vse... in depra pa nizka samopodoba, slabo mišljenje o sebi, pa pomanjkanje samozavesti pa vse to žal korakajo skupaj z roko v roki. K temu se potem rada pritakne še kaka fobija, in pakt je bombastičen  nanosilih in dejansko je treba uporabit vso možno razpoložljivo artilerijo  boks bicanje brusimsekiro bomba taz caram, da jih človek v kozji rog užene.

Sposobna si; bi se drugače prikopala do faksa? Domnevam, da se ukvarjaš z nekim športom? to je super! potem stavim, da znaš kaj skuhat, pa pospravit, pa mogoče kako ročno delo... znaš vozit kolo, avto verjetno tudi? računalnik ti ni tuj... v sebi imaš empatijo... ma, bi se našlo še marsikaj, kar bi bilo zelo za pohvalit pri tebi  oki rozicodam

Ne, nobenega športa. Edino razn kšn sprehod (vem, ne šteje kot šport) al pa tek ko se prisilim vsake  toliko. Kuhati ne znam. Kljub receptom delam polomije v kuhinji. Avta ne znam voziti, tudi na kolesu sem štorasta, na računalniku znam toliko, da sem lahko na netu in kaj napišem v wordu...bolj kot ne osnovne zadeve. Ne vem kaj bi bilo za pohvalit.

Kot sem rekla, v depri si, bitka z njo ni enostavna. Saj se lahko človek tudi sam izkoplje ven, a s pravo strokovno pomočjo je laže. SKupina za samopomoč je tudi ena možna varianta (ok, imaš slabo izkušnjo z ljubljansko... pa pojdi na drugo lokacijo... al pa preveri, če tista oseba, ki ti je skupino zagrenila, še prisotna...)

Kaj naj še rečem? samo to, da VEM, DA ZMOREŠ  oki in da vem, da SI SPOSOBNA. V tebi je moč, v tebi je unikatnost, v tebi je kup vrlin, znanj, pozitivizma... samo na plano jih je treba zbezat.

rozicodam

Hvala, samo kako to vn spravt je pa mission impossible. In vsi so "oh, to morš sama razčistit."

Hvala za podporo tukaj rozicodam Hvala za vzpodbude.

Moram rečt, da sem danes imela zelo lep dan. Bila sem dobre volje, kot se dolgo ne in upam, da bo več takih dni.  Smiley
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #22 dne:: četrtek, 07. oktober 2010 ura: 07:07 »

Ne, nobenega športa. Edino razn kšn sprehod (vem, ne šteje kot šport) al pa tek ko se prisilim vsake  toliko.

eh, tudi hoja je šport - tudi jaz se namreč bolj ali manj le sprehajam (sicer res da vsak dan zaradi psa), kaj več pa ni po mojem okusu. Važno je, da se človek giblje. No, poleti tudi na kolo občasno zlezem...

tudi na kolesu sem štorasta,

he, ko bi mene vidla, ko sem prvič po miljon letih sedla nanj  zardevam

Saj veš, za vsako stvar pravijo, da vaja dela mojstra s tem, da eni pač rabmo več časa za vse .... tudi za to
Kuhati ne znam. Kljub receptom delam polomije v kuhinji. Avta ne znam voziti, tudi na kolesu sem štorasta, na računalniku znam toliko, da sem lahko na netu in kaj napišem v wordu...bolj kot ne osnovne zadeve.

je že kar nekaj mojih kosil v smeteh končalo (pač ni blo užitno pa konec), računalnik moj 5-letni nečak bolj obvlada kot jaz.... mah, kar se pa avta tiče, je bil izpit šele v tretjem poskusu... je pa dejstvo, da je avto žal drag šport (delat izpit, pa nakup avta pa vzdrževanje le-tega...)

O čem pa si pisala dnevnik? Na kak način? Kolikor sem jaz pisala do sedaj ni bilo nič produktivno. Tudi ko sem brala za nazaj nisem prišla do nobenih ugotovitev, ki bi mi pomagale k izboljšanju. 

vsak večer o dogodkih tekočega dne, o mojih reakcijah, o tem, zakaj sem reagirala, kot sem, kako sem se ob tem počutila.... potem sem se pa poskušala postavit v vlogo opazovalca in začela opisovat, kako vidim stvar "z balkona"", zakaj se mi zdi, da sem reagirala kot sem ter sama sebi dala vedet, da bi pa mogoče lahko kako drugače in seveda, kako.... + skušala sem ugotovit, od kje sploh vse te moje reakcije
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 48

« Odgovori #23 dne:: petek, 12. november 2010 ura: 00:07 »

Pozdrav! Po enem mescu se javljam. Malo je bolje, vsaj kar se tiče paničnih napadov. Tablete delujejo kolikor se da. Morm Pohvalit dr. I. Kuhar.  oki
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #24 dne:: petek, 12. november 2010 ura: 07:18 »

oki
Prijavljen

Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #25 dne:: petek, 12. november 2010 ura: 07:28 »

Samsara vse bolje bo,....objem in vse dobro!!! rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #26 dne:: sreda, 17. november 2010 ura: 22:05 »

Drži se in ne obupat! Po vsakem dežju posije sonce! Le potrpljenje imej sama s seboj! Kiss
Prijavljen

annalorie@mail386
Star
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 180

« Odgovori #27 dne:: petek, 26. november 2010 ura: 05:39 »

Globo padla. Ne vem kaj. Ne vem kaj storiti. Izgubila upanje, da bo bolje. Ne poznam drugega kot depresijo...kako je lahko zivljenje drugace zame. Mi bo hospitalizacija pomagala. Sprasujem se kako bom zdrzala. Veliko padcev in bolecin dozivela...ampk tako hudo ze dolgo res ni bilo.

Je psihiatrijka resitev al samo eno prazno upanje. Ker ne vrjamem, fda mi clovek lahko pomaga

Bistvo je Zaupanje.

Tudi Zate http://www.youtube.com/watch?v=RGZfJYOQ8O8
Prijavljen

Dobro vjeruj u ono što želiš i zapamti, izgubljeno je samo ono, od čega smo se odrekli.
U životu poželi samo jedno: da ne voliš izgubljeno i da ne izgubiš voljeno!
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar