FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 13:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ali vam je prinesla kaj dobrega?  (Prebrano 2912 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
marika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 344

« dne:: petek, 09. maj 2008 ura: 21:23 »

depresija mislim.

Čeprav se verjetno vsi strinjamo, da je to grozna bolezen, mi je prinesla to, da sem se začela bolj ukvarjati sama s seboj, bolj opazovati sebe in se posvečati sebi, začela sem ceniti vsak dan, ki mi ga je dano preživeti... četudi je včasih težak.

Kaj pa vam?

marika
Prijavljen
mina
gost
« Odgovori #1 dne:: petek, 09. maj 2008 ura: 21:45 »

Iskušnje, znanje, poznanstva, prijateljstva....ki jih sicer ne bi bilo.
Predvsem pa zavest, da zmorem več, kot sem si mislila. Ali celo sanjala.
Prijavljen
lumpika007
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 19

« Odgovori #2 dne:: petek, 09. maj 2008 ura: 23:33 »

Ravno danes sem ugotavljala, kaj dobrega se mi je zgodilo, odkar imam svojo diagnozo in delam na ozdravljenju. Sem bolj odprta, samozavestna, družabna, ne bojim se postaviti zase... Pa seveda bolj cenim lepe trenutke.
Prijavljen
bikica66
Uredništvo
Expert
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #3 dne:: sobota, 10. maj 2008 ura: 00:26 »

Spoznala sem res ogromno čudovitih ljudi,ki imajo iste težave in me razumejo. Znam si vzeti tudi kak trenutek samo zase,včasih se že znam postaviti zase, še bi lahko naštevala in večinoma samo dobro.
Sem vesela,da rastem in razmišljam s svojo glavo - resda včasih težko a gre  pomezik

lp
Prijavljen
Labodka
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 141

« Odgovori #4 dne:: sobota, 10. maj 2008 ura: 08:41 »

Pomagala mi je postati bolj močna, pokazala kaj si res želim v življenju, prinesla mi je nekaj krasnih ljudi brez katerih si svojega življenja ne znam več predstavljati. Šele ko sem bila čisto na dnu sem spoznala, da si vseeno želim živeti in zdaj bolj vidim majhne stvari v življenju, ki me osrečujejo. Brez vsega tega si nikoli ne bi upala narediti tako velikih sprememb v življenju, ki so tudi razlog, da sem zdaj srečnejša.
Prijavljen
jovanotta
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 10

« Odgovori #5 dne:: sobota, 10. maj 2008 ura: 14:50 »

Če bi to vprašanje postavila eno leto nazaj, bi ti sigurno odgovorila zelo negativno ker tudi sama bi se spraševala, kaj je lahko dobrega v tolikem trpljenju. A sedaj je drugače. Kot so že drugi povedali, začneš spoznavati samega sebe, bolj si prisluhneš. Jaz sedaj analiziram vsak občutek, ki me prime in skušam ugotoviti, kaj ga je izzvalo. Soočamo se z rečmi, katere mi še vedno povzročajo strah in zelo lepo mi gre pri premagovanju telesnih simptomov in napadov (ki pa so vedno bolj redki). Nič več ne mislim samo na depresijo, ona skoraj ni več v mojih mislih. Uživam dneve, opravljam stvari, ki me veselijo, družim se z ljudmi, za katere vidim, da jim je res do mene in nič več ne skušam pridobiti prijateljstva ljudi, za katere vidim, da če jih jaz ne pokličem, potem tudi oni mene ne. To niso pravi prijatelji in takšne je bolje izgubiti - kar v bistvu jih ne izgubiš, ma so ob tebi samo ko kaj rabijo o ko jih ti vkečeš nase.

Tudi partnerja sem zamenjala, ker se si končno priznala, da nisem imela nič od njega (na psihični ravni mislim). Sedaj imam drugega, kateri mi stoji ob strani, s katerim se lahko pogovarjam in s katerim sem lahko to, kar sem. Tako da sem vedno bolj mirna in srečna. Vem, da bo znal biti kakšen padec vmes, a tokrat sem pripravljena in tudi če bo (je že bil en mesec nazaj) ne bo velik in se bom veliko hitreje pobrala.

Depresija še zdaleč ni lepa stvar, če pa se odločiš jo premagat, potem zelo lepo spoznaš sebe in na tvoji poti spoznaš tudi veliko dobrih ljudih, ki imajo in nimajo teh problemov.  Grin

Počasi sem se naučila spet se imeti rada samo sebe!!!
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #6 dne:: sobota, 10. maj 2008 ura: 19:04 »

oja ... prinesla nova poznanstva, dobra prijateljstva, pa dala mi je nek 'povod', da sem začela osebnostno rast, pridobila sem razna znanja itd. itd. itd.
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
ZgubljEna
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 268

« Odgovori #7 dne:: sobota, 10. maj 2008 ura: 19:25 »

js sm trenutno se na zacetku - en mesec jemanja tablet in pocasnega zavedanja in povezovanja vseh problemov, ki sm jih mela do zdej, v eno strnjeno celoto... vsaj neki si naredu, k ugotovis, v cem je problem.
kar se moje psihe tice, mi se depresija ni nc kej dobrega prnesla - nc kej bolj se nimam rada, nc kej bolj se ne znam spoprijemat s tezavami - se mi zdi da zdej se manj, ker sam jocem... kdorkoli mi kej rece kar mi ni po godu, jocem kot dveletn muhast otrok, ki mu nocejo kupit igrace.

mogoc kar je dobr je to, da sva z ocetom poglobila odnos, ker ve kako se pocutim, kaj mi dogaja... in ga je strah zame. ko sm bla prejsnc v histericnem joku brez kakega posebnega razloga, me je drzal za roko, objemal, mi prigovarjal da mi bo pomagal po vseh moceh... ni govoril v smislu, sej bo sej bo, bos ze - to men ama nc ne pomaga. on je pa res zbral prave besede in ko sm ga objela, je bil to najlepsi trenutek v zadnjem casu. moj ati je cukr Smiley
Prijavljen

todo en la vida tiene solución, menos la muerte...
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.769

wanna be found

« Odgovori #8 dne:: sobota, 10. maj 2008 ura: 19:32 »

To je bil moj prostor ko me ni nihče drug razumel. Dobil moznost za izpostavjanje na forumu,
v živo, in spoznal ljudi z SRCEM. Vecina nesebično pomaga z nasveti in lastnimi izkušnjami.
Ponovno čutim sebe, počasi dobivam kontrolo nad čustvi. Naučil reči NE, poskrbeti zase,...
Kjub trpljenju ko si na dnu in ko se pocasi dvigaš, mi je vrnila ŽIVLJENJE !

Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 08:33 »

jap, je  Kiss kup novih poznanstev, predvsem pa mi je pomagala pri ponovni gradnji lastne osebnosti ter pridobivanju izgubljene samozavesti, ni me strah improvizacije, skušam se prepustiti trenutku  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Ribica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 529

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 11:57 »

Obrusila me je, marsikdaj do krvi, a nova koža, ki mi je zrasla, je lepa in sijoča. Postala sem bolj sočutna do sebe in včasih si že dovolim tudi napake ali pa se vsaj ne žrem več do onemoglosti zaradi njih. In preko tega sem postala tudi bolj strpna do drugih... Mislim, da sem postala boljša oseba, kot bi bila, če nebi zbolela.

Ribica
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 12:58 »

Da. Zavedanje, da imam meje, da sem prestroga in prezahtevna do sebe. Da ne znam počivati, da sem ves čas v krču in da mi življenje beži v lovu za nečem česar ni.
Sedaj spoznavam kaj je pomembno in si vzamem čas za sedenje na terasi ne da bi kaj počela. In veliko bolj imam rada ljudi in spoštujem bitke vsakega človeka.
Prijavljen

alexx Afro 
marika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 344

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 18:24 »

Alexx, tole si pa super napisala.  clap To 100% velja tudi zame, vendar sem jaz do sebe še vedno prestroga.

Kako pa naj neham s tem? Res ne vem.

marika
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 19:11 »

Panična motnja mi je zelo spremnila življenje.
Zdaj živim kvalitetnejše, srečnejše, svobodnejše...
Spoznala sem čudovite ljudi, prave prijatelje...
Našla sem novo vizijo prihodnosti...
Našla sem SEBE.

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 681

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 19:13 »

Mislim da je izkušnja kar dobra, čeprav sem komaj preživel in ne bi še enkrat šel skozi. Lažje razumem ljudi in njihove probleme.
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=KxfoY_mLFAo
taksist
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 232

« Odgovori #15 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 10:00 »

recimo da je ja. predvsem - kdo so pravi prijatelji in kateri ne.
ter spoznanje, da misli in dejanja v veliki meri krojijo usodo našega počutja.
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #16 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 23:16 »

prinesla mi je zivljenje, optimizem. Prinesla mi je veliko dobrega. Ampak sem zato morala najprej trdo pasti na tla.
Prijavljen
987
gost
« Odgovori #17 dne:: četrtek, 19. junij 2008 ura: 05:04 »

Trenutno nisem v najboljši koži, tako da težko govorim o pozitivnih straneh depresije, ker jo sovražim iz dna srca. Res pa je da sem spoznal veliko novih ljudi....v zadnjem času pa opažam da sem postal bolj razumevajoč in človeški do problemov drugih ljudi. Drugače pa je moja pot še dolga.  Cry
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 19. junij 2008 ura: 07:41 »

... Res pa je da sem spoznal veliko novih ljudi....v zadnjem času pa opažam da sem postal bolj razumevajoč in človeški do problemov drugih ljudi.

torej ti je prinesla nekaj dobrega  pomisli; kar pa se poti tiče - pot vsakogar je še dolga  Smiley kajti poanta je v večnem trudu in seveda upanju  pomezik
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
taksist
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 232

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 19. junij 2008 ura: 09:56 »

večni trud za sicer smrtno življenje...heh
dejansko gledano, če smo mal cinični - depresija je še en inštrument,
s katerim narava izloča šibke in praviloma, ne glede na ta kako zblojeno se vam bo to
slišal, brez medikamentov nas usaj tistih z težjo obliko depresije nebi preživel.
srečo v nesreči imamo le, ker smo pripadniki recimo da civilizirane vrste živih bitij,
kjer lahko svoje simptome lajšamo z zdravili in se useeno nekako drajsamo skozi.
v naravi pa je uzakonjeno, da SAMO ˝močni˝preživijo, tako da mi je na trenutke tole
spodbujanje malo instantno... človeški svet ubistvu ni kaj dosti drugačen od živalskega
kljub vsej biološki in tehnični evoluciji. če nekdo v krdelu zaostaja, ali se poškoduje
postane slekoprej plen močnejšega in s tem narava tudi prepreči da bi se šibki razmnoževali
naprej... v našem svetu je le umiranje počasnejše, morda kdaj celo bolj mučno,
predvsem psihično, kot tisto nekje na ekvatorju...
nočem zganjat negativizma, zgolj razmišljam. je le moje osebno mnenje.
že nekaj časa.

LP, T.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar