FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 13:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kdaj bo minil ta "odtegnitveni sindrom"...?!  (Prebrano 1091 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« dne:: sobota, 04. september 2010 ura: 19:44 »

Pozdrav vsem,

Zanima me kako dolgo lahko traja ta odtegnitveni sindrom, ker pri meni je situacija po dveh mesecih nejemanja antidepresiva še vedno katastrofalna?!

Antidepresiv Asentra sem jemal 2 meseca. Ker sem bil kot zombi, nezmožen opravljati kakršna koli opravila sem ga prenehal jemati. Najprej po pol, pa četrt in po cca. 2 tednih konec. No...potem se pa začnejo težave, za katere kasneje izvem da imajo ime - odtegnitveni sindrom. Jao...

Uglavnem, po prenehanju jemanja stanje postane slabše kot v času zombijevskega stanja med jemanjem  - motorika in koncetracija čisto v kur..., švicanje, zamegljen vid, 6x na dan na wc, neprestana utrujenost...skratka da bi to vedel ne bi niti slučajno začel z jemanjem antidepresivov. Sedaj po 2 mesecih nejemanja še vedno stranski učinki - sicer v bolj blagi obliki ampak še vedno mi zelo nagaja koncentracija in občutek utrujenosti ter švicanje sta še kar prisotna. Počutje je slabo.

Zanima me kdaj bo stanje odtegnitvenega sindroma minilo? Na internetu sem bral da naj bi trajalo 2-3 tedne??? Razmišljam da verjetno sploh ne bi smel začeti z jemanjem antidepresivov, saj nimam večjih težav oz. bi morala biti doza veliko manjša. No, kar je je, to sedaj ni več pomembno, ampak me zanima samo kako naj se rešim že tega odtegnitvnega sindroma. Po dveh mesecih me že resnično utruja, stanje se sicer izboljšuje vendar je problem da ZELO počasi.

Zanima me, če lahko kako pospešim ta proces? Pijem zelo veliko vode vendar ne vem če ravno kaj pomaga... Za vse info in predloge bom zelo hvaležen.

Lp
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #1 dne:: sobota, 04. september 2010 ura: 20:25 »

Kinto,

najprej bi ti rada povedala, da si definitivno prekmalu prenehal z jemanjem ADja in sicer, ker se ga jemlje (tako se svetuje) najmanj 6 mesecev. Če ti ni ustrezal, bi se moral posvetovati s psihiatrom in ne prenehati na svojo pest. Ta bi ti ga verjetno zamenjal.
Ja stranski učinki na začetku jemanja lahko trajajo od treh tednov pa do treh mesecev. Odtegnitveni pa kot si sam napisal. Predvidevam, da nimaš več odtegnitvenih simptomov, temveč ti bolezen seka navzven.

Hodiš h kakšnemu psihiatru, psihoterapevtu, kakšna je tvoja diagnoza, kdo ti je predpisal ADjein zakaj ?
Napiši kaj več rozicodam
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 05. september 2010 ura: 13:28 »

Zdravo,

Mislim, da bo kar odtegnitveni sindrom. Vem kako je bilo pred začetkom jemanja in tole sedaj je veliko slabše. Stranski učinki so kar še tu, edino v bolj blagi obliki kot pred 2 meseci. Kot sem omenil, se izboljšuje ampak zelooo počasi.

Nekje sem zasledil, da če je bila postavljena napačna diagnoza oz. če oseba ne potrebuje antidepresivov in jih vseeno jemlje, se pojavijo vsi stranski učinki in odtegnitveni sindrom traja mnogo dlje. Mislim, da gre  pri meni za to, ker da se mi možgani po 2 mesecih ne morejo vrniti v provtno stanje, tole je res katastrofa!

Ali obstaja kakšen način da se pospeši tole?

Lp
Prijavljen
calendula
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 27

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 09. september 2010 ura: 12:03 »

hojla!

upam, da ti bo hitro bolje... jaz že skoraj en teden zmanjšujem dozo AD za četrtinko - jaz zase upam, da so moji odtegnitveni simptomi samo v glavi, sploh danes - se prvič relativno slabo počutim, s palpitacijami in slabostjo-šibkostjo, ki prihaja v valovih... malo me panika, ker sem v službi...  Sad  Cry

upam, da je razlog vreme in PMS!!! Wink

vse dobro ti želim,
lp
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 09. september 2010 ura: 18:54 »

ja ravno služba je največji problem, moram bit zelo zbran in tole mi povzroča hude preglavice... sem mislu kake 2 tedna pa bo....ja kur... sedaj 2 meseca in 1 teden.... jao... nikoool več, nikol!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar