FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 15:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: preusmerjanje misli  (Prebrano 3396 krat)
a*n*a
gost
« dne:: petek, 11. junij 2010 ura: 09:52 »

zanima me, če se je komu počutje izboljšalo s tem , da je začel drugače razmišljat, zamenjal miselne vzorce.
res mi ni nič hudga, vendar ne morem ven iz te depresije. zadnje čase sem se bolj poglobila vase in ob tem za nekaj časa občutila mir in zadovoljstvo spet drigič skoraj panični napad.
je možno spremeniti svoj karakter?
hvala za vsakršno mnenje.
ana
Prijavljen
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 191

« Odgovori #1 dne:: sobota, 12. junij 2010 ura: 00:38 »

ojla
ja možno je vse sorte spet odvisn od tebe lahko si spremeniš miselne vzorce in pa pogled na svet in probleme meni je uspelo iz mišlenja o samomoru in smrti prit ven na normalno mišlenje sicer sem se odloču da pač ne bom več mislu o smrti in tako se je vse spremenl clap

poizkusi nebo ti žal oki

lp
Domen
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #2 dne:: sobota, 12. junij 2010 ura: 08:17 »

ana, ko enkrat ugotoviš, se zavedaš, da imaš napačne miselne vzorce, potem se jih lahko naučiš tudi preusmeriti, seveda z vajo in drugačnim načinom življenja. Seveda nas to spremlja vse življenje, se pravi, da moramo venomer skrbeti zase, se imeti radi. Če popustimo, se vrnemo na stare tire. Se pravi, da je potrebna tudi samodisciplina.

Če imamo voljo, uspemo, in tudi tebi lahko uspe rozicodam, včasih se moramo prisiliti, potem pa zadeva steče kot po maslu.
Prijavljen
a*n*a
gost
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 14. junij 2010 ura: 19:36 »

Domen in Trzinka hvala za odgovor.
tudi sama sem tega mnenja al kaj ko tako rada premišljujem o preteklosti in prihodnosti, pa vem da mi samo škodi.
LP
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 14. junij 2010 ura: 20:59 »

Težko je priti iz svoje kože, ampak se da to omiliti, verjemi, sem sama enaka kot ti. Je pa potreben čas, ne gre na hitro rozicodam
Prijavljen
Uli
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 06. september 2010 ura: 14:16 »

Da sprememba miselnih vzorcev in s tem tudi prepričanj o sebi, o svetu, svojih sposobnostih mi je na mmoji poti zelo pomagala in posledično se je spremenilo tudi moje vedenje in načini kako se stvari lotevam.
Srečno!
Prijavljen
tekačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 162

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 06. september 2010 ura: 14:46 »

Miselne vzorce pa se ne da spremeniti kar čez noč. To je proces, ki traja. Se pa defenitivno da. Potrebno pa je veliko samozavesti in odločnosti. Tega pa nam tu primanjkuje.
Srečno.
Prijavljen

Be you
anuška1
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 96

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 06. september 2010 ura: 15:22 »

Hello, Ana!

To se tudi jaz večkrat vprašam ali lahko misli preusmerimo in ali ima to kakšen dolgoročni učinek. Bi se nekako kar pridružila ostalim, da je zato potrebno delo, disciplina in pa čas. Če si skoraj vse življenje "narobe" razmišljal (mislim bolj negativno ipd.), je verjetno potrebno kar dosti volje in vztrajnosti, kar pa je v depri problem in te kaj rado zanese na stara pota. Smiley

Tudi jaz se vrtim okrog preteklosti ali pa prihodnosti, pa mi je že terapevt rekel tukaj in zdaj. Čeprav se mi zdi, če ne predelaš stvari iz preteklosti, ti potem vse enkrat butne ven in ti tudi preusmerjanje misli ne pomaga. Ker podzavest ima moč in useka, ko sploh ne veš kdaj in zakaj Smiley

Ana, drži se in oglasi se kaj kako napreduješ. Grin

LP, ANUŠKA1
Prijavljen

Videl sem resnico...
VIDEL SEM JO, in njena živa podoba je za vekomaj napolnila mojo dušo...Če bi lahko nekega dne, v neki uri poravnali vse reči hkrati. GLAVNO JE, DA LJUBIŠ.
-Fjodor Dostojevski
zala
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 290

Sonček je... in jaz sem skuštrana....

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 09. september 2010 ura: 21:53 »

Menim, da se edino s spremembo miselnih vzorcev, odnosa do dogodkov in ljudi, spremembo načina življenja, ... lahko preide na kvalitetnejši nivo, brez nekih depresivnih in drugih podobnih stanj.
Velik vpliv ima tudi okolje (stresne situacije, na katere ne moremo vplivati) na katere je treba gledati povsem drugače, če želimo, da zaradi njih nimamo težav...
Ja, vse to je dolg in kar težaven projekt na sebi...

Vse dobro!
Prijavljen

"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar