Sprejmi tudi stvari takšne kot so, s trpljenjem in matranjem same sebe ne bo nč drugače, še bolj črno in tragično vidiš potem stvari.

Poskusi počasi, stvar za stvarjo, sej bo šlo.

Ali nam oziroma mi preostane kaj drugega, kot da sprejmem situacijo kot je??? Vsekakor jo sprejmem in tudi sebe v njej, a reakcije v tej situaciji niso dobre in treba jih je spremeniti. To vem! Le kako to izpeljati je pa drugo vprašanje. Kdo pa uživa v maltretiranju samega sebe?? Saj razumsko gledanje je popolnoma jasno!! Doživljanje tega pa nekaj drugega.... In tudi s tako lastnostjo pretiranega čustvovanja se ne želim sprejeti, ker je zame slaba.... potem zase ne bi več nič naredila! Menda sprejmemo stvari takrat, ko jih več ni mogoče ali ni smiselno ali nočemo spremeniti....
To je pač tako: tudi bolečine v hrbtenici sem sprejela in z njimi moram živeti, saj tega ne morem spremeniti; lahko pa se trudim z aktivnostjo in psihičnim zdravjem, da jih je manj. Lahko bi sprejela samo sebe kot invalida, saj je moja hrbtenica po vseh medicinskih pravilih slaba, se smilila sama sebi in vsak dan čakala, kako bom obležala. A jaz HOČEM priti še na Triglav!!! In bom naredila vse (kar zmorem, znam in poznam) da tja pridem. Če to prenesem na pretirano čustvovanje ob nemoči: vem, da tega nočem, vem, da mi škodi, hočem drugače, a vendar trenutno ne vem Kako.
Terapevtko sem našla že pred letom dni. Ne bom rekla, da ni ok... vendar... pogovor 1x na dva meseca ni od neke koristi. Trenutno pa nisem v situaciji, da bi si lahko privoščila zasebne seanse... Zato je zelo težko opredeliti, katera tema ima prioriteto in do naslednjič vsa svežina le-te zdavnaj zbledi... tako da...
Še predobro razumem in rojstvo in smrt; verjetno vas je malo tukaj, ki bi jih toliko doživeli (predvsem smrti)...po neki logiki bi moralo biti vsakič lažje.. pa ni....
Tudi sama verjamem v to, da vsaka smrt prinese novo rojstvo... tudi smrt partnerja sem nekoliko ublažila z mislijo, da se bova prav gotovo nekoč nekje zopet srečala; morda celo v neki drugi obliki.... pa vendar me že smrt sosedovega psa navdaja s pretirano žalostjo. Rada bi našla metodo, kako ublažiti te pretirane reakcije, ki mi psihofizično škodijo... konkretne metode.
Ja, na mojo pesiko sem navezana...verjamem, da ima lepo življenje in meni tudi ona dela lepo življenje. Vem, da bo prišel tudi njen čas in na to zdaj ne želim misliti. Verjetno me bo tolažila misel, koliko sva dali ena drugi.... vsak skupaj preživet čas je dragocen. Upam, da bom do takrat uspela vsaj malo podelati tudi te reakcije in najti mir.
Hvala za pisanje!
Vse dobro!