FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 10:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: NOV DEPRESIVEC  (Prebrano 423 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
athlet
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: petek, 13. avgust 2010 ura: 11:55 »

Pozdravljeni!

Danes sem se prijavil,,,podatke o strani sem našel v knjigi Depresija za telebane,in ker mi je knjiga po prvi uri branja postala všeč,,,,redko katera knjiga ;svetovanja; mi je všeč,,,,sem si končno priznal da trpim za depresijo,že več let!
Sem začetek štiridesetih,z srednjo izobrazbo,stalno službo,redno plačo,samski,dobre postave,športnik,optimist,z ogromno energije in volje! Problem je,ker si vsega tega enostavno ne priznam,in se non-stop obtožujem kako sem zanič,nezanimiv,grd,neprivlačen! To me je že pripeljalo do tega,da več ne grem v družbo,med prijatelje,ki sem jih skoraj vse izgubil,smejati se ne upam,stalno je prisotna neka napetost,živčnost,nekontrolirani izbruhi jeze in čemernosti,za kar mi je potem spet žal! S
Seveda,tako se odmikam od ljudi,družbe,veselja!
Čeprav me ljudje vabijo na zabave,piknike,druženja,stalno najdem neki neumen ,lažen izgovor in ne grem,,,seveda me po večkratnih zavrnitvah potem več ne vabijo!In mi je žal,,,,
V bistvu sem te dni naredil velik korak,priznal sem si da sem depresivec! In odločil da bom zadevo rešil,,,verjamem da je možno.
Upam,da mi bo ta forum pri tem dosti pomagal,predvsem najti pravi način! Nikoli nisem zlorabljal alkohola,sem popolni abstinent,niti drugih škodljivih substanc,res da občasno pokadim kak cigaret!
Živim zdravo,prehranjujem se zdravo,dosti športam,hodim v hribe,,,,
Imam pa problem zaupanja v ljudi,namreč od družine sem bil grdo izigran,in to kar ne morem pozabiti!Zato vsepovsod vidim samo ljudi,ki bi se okoristili z mano,potem pa me zavrgli,me celo kritizirali in zaničevali v nedogled!
Seveda se je vse začelo pred nekaj leti,2004,in o samih začetkih ,ki so me do tega pripeljali v nadaljevanju! Ne vem kak je odziv na določene članke,kako se povezati v kake debate,namreč en del problema je še zelo oseben,,,in za začetek bo dovolj!
Hm,,,pravi dan sem si izbral za začetek hehehhe petek 13,,,,,ampak niti malo nisem tisti ki bi verjel kakršnim koli datumom,horoskopom,kamnom,šlogarjem,,,,sem realen!
Lep dan vsem ,,se tipkamo!

LP Athlet

Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: petek, 13. avgust 2010 ura: 12:47 »

Athlet lepo pozdravljen, dobrodošel ...

Si mi všeč, kljub vsemu poln energije in optimizma, iščeš pomoč v knjigi, najdeš info, iščeš naprej - torej dovolj motiviran da splezaš iz depresije ... veš kje te življenje bremza,
veš čemu se po nepotrebnem izogibaš .... moj nasvet bo sila preprost:
poišči si psihoterapijo. (psihoterapevt ni enako kot psihiater ali psiholog)
Prebrskajta skupaj tvoje živjenje, preglej katere vzorce razmišljanja, vedenja so ti vcepili
tako starši kot pomembni drugi na tvoji poti življenja.
Počasi boš ustvaril drugačno podobo o samem sebi, začel boš bolj zaupati vase, v življenje, tudi v ljudi.
Vsak dan naj ima svoj smisel, naj prinese priložnost za samuresničenje.

Umik v osamo je v veliki večini le beg pred seboj.
Bolezen je tista, ki nas pogosto prisili v to soočenje samih z seboj.
Popucat s preteklostjo (ne jo zradirat, ampak jo ovrednostit, sprejet in če je treba tudi čustveno podoživet), pogledat kdo smo, kaj si res želimo in zaživeti polno taki kot smo,
sprejeti sebe in si upati biti to kar smo.

Lepo bodi. rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar