FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 07. februar 2012 ura: 20:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Od dobrega h grozi...  (Prebrano 1221 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Jadis
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 19

« Odgovori #20 dne:: sobota, 14. avgust 2010 ura: 12:40 »

Takole je stvar. Sem se odpravila. Sem prišla na Polikliniko in vse do oddelka E, ki je bil zaklenjen. Nikjer nikogar....poiščem varnostnika in ga prašam kakko pa kaj s tem. Mi pove, da delajo od ponedeljka do petka...če je pa res nujno naj grem pa kar v Polje ali pa na splošno urgenco. Sem se prijetno zahvalila in odšla domov. O Polju niti razmišljat nisem hotela.

Bomo pač čakali do pondelka. Upam vsaj, da bom umes lahko kaj malce pojedla in spala. Groza me je...ker se je tako odvrtela. Če bo pa hudo pa ne vem kaj naj storim.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.081

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 15. avgust 2010 ura: 10:10 »

Jadis,

Polje ni nič strašnega, jaz sem si celo želela it tja, ko sem mislila, da se mi meša.
Imaš bremze, razumem, ampak v ponedeljek pa le pojdi nazaj na polikliniko. rozicodam
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 673

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 15. avgust 2010 ura: 20:58 »

Cao,

na Vodmatu vseskozi deluje EKi (bivsi PHP), na katerega se lahko obrnes; lahko poklices ali pa samo prides tja in poves, de se slabo pocutis; tako da se ti torej ni potrebno ravnati po urniku Poliklinike.

2007 sem tudi sama odsla tja (in to precej pozno zvecer), se pogovorila, zacela s kuro AD - danes brez AD... naceloma oki, le paziti moram, da nisem prevec pod stresom...

Tako da, draga Jadis, vse bo se dobro, a le stopi po pomoc. Zakaj bi se mucila, ce pa to ni potrebno?!?

Drzi se  rozicodam

Himiko

Ps aja, na PHP ni nobene gnece...
Pss se info:

Zaloška 29, 1000 Ljubljana

telefon: 01/5874 900
« Zadnje urejanje: nedelja, 15. avgust 2010 ura: 21:03 od himiko » Prijavljen
Jadis
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 13:48 »

Danes sem bila na Polikliniki. Mi je uspelo. So me sprejeli in dobila sem zelo prijazno zdravnico. Vse sva se pogovorili. Mislim, da sem vse uspela dokaj dobro razložit. Povedala sem tudi, da sem proti zdravilom vendar vidim, da ne gre drugače. Tam sem bila kar dolgo časa tudi, če so s časom omejeni. Predpisali so mi Zoloft in pomirjevalo. Ne vem koliko sm s tem zadovoljna glede na to kar berem po forumu. Opozorili so me, da se znajo znaki v prvotnem poslabšati nato pa, da nastopi izbolšanje. To mi ni všeč...poslabšanje znakov....mi ne diši. Ima kdo izkušnje s tem? Je hudo? Kako hudo je lahko?

Čez 14 dni imam kontrolo in potem nadaljnje zdravljenje pri Dr. Dernovšek.

Kolikšen napredek je vse skupaj ne vem...komaj čakam mojo terapijo.
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.498

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 14:07 »

Jadis! rozicodam

Sem vesela, da ti je uspelo. In niti ni bilo tako zelo hudo kot si pričakovala, a ne?

Glede medikamentoznega zdravljenja ti težko kaj konkretnega svetujem, ker sama ne konzumiram zdravil, zato ti bo na tem področju svetoval kdo drug. Zavedaj pa se tega, da vsekakor bo bolje, in da si se prav odločila. Pa saj ti je to svetovala tudi terapevtka, ki dela s tabo že toliko časa in ona te resnično najboj pozna.

Tudi to je vzpodbudna novica, ker dr. Dernovškovo vsi zelo pohvalijo.

Vse bo še O.K., boš videla.
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 584

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 14:24 »

Hej jadis.
Bravo, da si zbrala pogum in energijo in šla do poliklinike! clap
Vem, da ti bo uspelo.

Glede zdravil pa je tako ...
eni imajo grozne stranske učinke, drugi jih nimajo skoraj nič. Ti samo povem, da slabše kot je sedaj ne bo. Smiley Morda bo kakšen dodaten simptom, vendar zdrži. 2-3 tedne bo zanimivo, potem pa se bo izboljšalo. Poglej, sedaj si bila celi teden doma in čakala, trpela ... Ni vrag, da ne boš zavoljo tega, da ti bo potem boljše, potrpela še malo. pomezik

Da te zdravila naredijo robota ... čist odvisno od vrste in doze zdravil. Vsekakor pa ne postaneš robot, še vedno si ti TI.  pomezik

Zdrži z zdravili vsaj en mesec, da res primejo na polno. Potem bo veliko lažje.
Vso srečo!
soncnica
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.721

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 15:31 »

Danes sem bila na Polikliniki. Mi je uspelo. So me sprejeli in dobila sem zelo prijazno zdravnico. Vse sva se pogovorili. Mislim, da sem vse uspela dokaj dobro razložit. Povedala sem tudi, da sem proti zdravilom vendar vidim, da ne gre drugače. Tam sem bila kar dolgo časa tudi, če so s časom omejeni. Predpisali so mi Zoloft in pomirjevalo. Ne vem koliko sm s tem zadovoljna glede na to kar berem po forumu. Opozorili so me, da se znajo znaki v prvotnem poslabšati nato pa, da nastopi izbolšanje. To mi ni všeč...poslabšanje znakov....mi ne diši. Ima kdo izkušnje s tem? Je hudo? Kako hudo je lahko?

Kolikšen napredek je vse skupaj ne vem...komaj čakam mojo terapijo.

Jadis  rozicodam

Vesela sem, da ti je uspelo! Kiss

Se podpišem pod Janjo in Sončnico, glede teh zdravil ti tudi jaz ne morem nič
svetovat, ker jih ne konzumiram, vsekakor pa vem, da jih nekaj med nami jemlje
in so zelo zadovoljni. Mislim, da te malo povzdignejo in te spravijo na pravi tir.
Tudi pomirjevalo zraven je Ok, vendar ga vzami samo, ko bo zares hudo in ne redno.
Čestitam ti tudi ob pridobitvi zelo dobre zdravnice dr.Dernovškove.

Drži se! Mi smo s tabo zdaj, ko si v krizi in kasneje, ko boš presrečna, da si
naredila ta korak! poljubnjej
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 16:23 »

Jadis,

jaz sem na ADju že dve leti in se res počutim super v primerjavi s takratno situacijo. Sicer sem bila v takšnem dreku (pardon izrazu), da sem se nazadnje odločila za zdravila, ki sem jih dolgo odklanjala.
Kar se tiče stranskih učinkov je takole, na nekatere vpliva, na nekatere pa ne. Jaz sem imela vse stranske učinke. Tri tedne sem štela dneve, kdaj bo bolje, je bilo mučno, ampak vzdržala sem zaradi sebe, zaradi želje po odrešitvi muk, ki sem jih doživljala, vztrajala sem in še danes sem sama sebi hvaležna za vztrajnost.

Fajn bi bilo, da pričneš z 1/4 tablete, pa čez npr. 5 dni spet povišaš za 1/4, pa potem spet čez 5 dni....tako do konca, bodo stranski učinki bolj izzveneli ali pa jih sploh ne boš čutila.

Ne boj se in če se slabo počutiš vztrajaj, se ti bo kasneje obrestovalo. Kar se pa tiče dr. Dernovškove sem pa slišala same pohvale rozicodam
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 673

« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 16:29 »

Jadis, moras biti zelo ponosna na ta tvoj korak! Mojca Dernovsek je pa sploh super.

Zoloft je ok, pomirjevala za zacetek tudi oz o zdravilih se boste v nadaljevanju itak dogovarjali z zdravnico.

Glede morebitnih stranskih ucinkov, smo si pa ljudje tako zelo razlicni, da ni napisanega pravila. Ampak brez skrbi, vse bo ok!!!

Drzi se Jadis, posiljam ti en velik objem  rozicodam!

Himiko

Prijavljen
Jadis
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 16:36 »

Tole me samo še bolj straši, da rabi bit slabše...da je potem boljše. Še nadaljnih 2-3 tedne bom grozna. Pa to je za crknt. Že sedaj komaj živim na trenutke kaj šele, če bodo simptomi še slabši. Groza. Za kaj takega ne vem, če sem pripravljena. Več kot šest let dela s terapijo zgineva v teh tednih. Ne vem...do sedaj sm vse odklanjala. Sploh ne vem glede na vse slišano...ali naj vzamem ali ne. To me grozno straši.

Predpisana mi je bila doza 1/2 tablete zvečer, 10 dni. Po 10 dneh pa naj bi dvignila dozo na 1 celo tableto.

Ne morem mimo zahval za potrpežljivost. Hvala vsem, ki upate z mano. Wink Na koncu bom še na čaj vabila vse zbrane. Cheesy  rozicodam
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 584

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 17:02 »

Moja izkušnja z začetki jemanja ad-jev je takšna:
bila sem tolk na tleh, da nisem imela stranskih učinkov, pa tudi če sem jih imela jih nisem opazila. Kot rečeno, nisem bila ravno khm... cvetoča rožica. pomezik
Zdravila sem jemala mislim da dve-tri leta.

Tako, da ti svetujem, da se ne obremenjuješ s stranskimi. Če bodo bodo, jih boš preživela, tako kot si preživela do sedaj. Če jih ne bo, pa tudi ne boš opazila, ker si tko al tko že sedaj na tleh in verjemi, da BO BOLJŠE. pomezik

Ne jemlji mojih besed za hudo. Ampak pač tko je. Eni imajo stranske, drugi jih nimajo, ali pa jih enostavno ne zaznajo.
Kakorkoli že, želim ti, da ti zdravila čimprej primejo. V roku enega meseca bi naj že čutila izboljšanje.

Vem, da boš zmagala tudi tokrat. Smiley
Prijavljen
Amelie
gost
« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 19:25 »

Jadis, bravo za pogum.

Sploh ni nujno, da ti zdravila poslabšajo simptome, pri meni jih niso. Res pa, da ni fajn samo doma čepet in secirat svoje počutje, no tudi če še ne boš mogla takoj iz hiše, se skušaj s čim zamotit, s kakšnim filmom, knjigo, delom.
Pri meni je bilo tako, da mi določeni ad-ji niso pomagali čisto nič (tudi Zoloft je med njimi), določeni so me še bolj ubili - samo spala bi (Paroxat), ta pravi (Cipralex) pa je prijel takoj (v max. 14 dneh) in od takrat je šlo ekspresno na bolje. Tudi prenehala sem z njim po dobrem letu brez težav.
Javljaj se še in povej kako ti kaj gre! Srečno.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 20:17 »

Jadis, nisem te želela prestrašit, samo povedat svojo izkušnjo.

Ni rečeno, da boš pa ti imela stranske učinke. Pa tako kot ti je Sončnica napisala, se že sedaj slabo počutiš in vprašanje če jih boš sploh čutila.

Če sama sebi želiš dobro, boš vztrajala v dobrem ali slabem.
Drži se, pogumno rozicodam, vsi smo to skoz dali (več ali manj)
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.628

« Odgovori #33 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 20:27 »

Jadis, pogumno začni z zdravljenjem tako, kot ti je bilo rečeno s strani zdravnice. Tudi jaz jemljem AD Asentra (je generik Zolofta) in sem jo pričela jemati postopoma. Če imaš na začetku stranske učinke se zavedaj, da minejo po določenem času jemanja in potem ti bo zagotovo bolje...če jih ne boš jemala bo slabo počutje vedno slabše.
Vedi, da smo to v večini dali vsi skozi in tudi ti boš zmogla.

Vse dobro ti želim in povej nam še kaj  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Jadis
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 20:34 »

To je pa tudi eden mojih problemov. Te stvari me prestrašijo. Veliko stvari me naravnost straši. Tam kjer ljudje lahko ignorirajo stvari in se z njimi ne obremenjujejo se jaz močno obremenjujem. Vendar ja...prav imate vsi. Smiley Bom preživela. Sem do sem prišla...bom še dalje. Samo včasih to ne pomeni veliko. Včasih vidiš samo še kaj bo slabše in kako bo slabše. Zaupam vsem vašim izkušnjam in vem, da so pristne. Vsaka beseda prav pride. Bom delila tudi svojo čeprav se še vedno sramujem, da sem morala po tablete.

Se bom skušala zamotit s čim. Če ne pa se me še ne boste otresli. Smiley Bolj šala. Se moram malo šaliti. Me drži pokonci.

rozicodam
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.498

« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 20:56 »

Jadis! rozicodam

Bom delila tudi svojo čeprav se še vedno sramujem, da sem morala po tablete.
Zakaj tako razmišljaš?

Narobe razmišljaš. Verjetno mi bodo pritrdili vsi tisti, ki so jemali ali še jemljejo zdravila. To ni sramota, to ni poraz, to je samo ena od možnih poti, in če je v kombinaciji s psihoterapijo, je še toliko bolj uspešna.

Sedaj pa še izkušnja moje mame, da boš lažje sprejela jemanje AD-jev. Moja mama je bila zmeraj močna osebnost in se je precej uspešno spopadala z življenskimi izzivi, ki niso bili najlažji. Potem pa je prišla do točke, ko enostavno ni šlo več naprej in je mogla sprejeti tudi medikamentozno zdravljenje. In to ni bil poraz, ampak ena od možnih poti. Ima bipolarno motnjo in je bila brez zdravil celih 24 let, prej jih je namreč jemala.

Lepo noč ti želim in oglasi se še kaj!
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.721

« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 21:52 »

Jadis, ne boj se stranskih učinkov, sigurno ne more bit slabše, kot je ta trenutek,
gre lahko samo na boljše. Poglej zraven si dobila tudi pomirjevala, ki ti bodo pomagala prebrodit krizo.
Moja izkušnja pri AD je, da sploh nisem vedela, da sem jih začela jemat, ker je bilo stanje prej hudo in opazila sem samo eno veliko spremembo na boljše.
Danes sem presrečna, da sem jih začela in jih še jemljem ter kombiniram skupaj s terapijo.

Prosim te, naj te nikoli ne bo sram, ker moraš uživat zdravila, ki ti bodo
pomagala, da boš lahko zaživela in se ne boš več tako mučila.
Bodi vesela, da obstojajo!
V začetku mojega zdravljenja jih ni bilo in so me zdravili samo s pomirjevali,
s tem pa so mi naredili veliko škodo.

Lepo bodi in hrabro začni  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar