FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 08. februar 2012 ura: 10:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Služba in stres  (Prebrano 360 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
avgust2005
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« dne:: ponedeljek, 02. avgust 2010 ura: 18:05 »

Zanima me kako kaj premagujete "strese bomba" povezane s službo oz. kako kaj prenašate vse obremenitve službe, ki so dandanes v vseh poklicih povečane.

Jaz se včasih sprašujem ali bom vse to zmogel ali ne Shocked - no potem na koncu vedno nekako mine Undecided. Nekega recepta za premagovanje stresa (obremenitev) zase nimam, zato me zanima kako se ostali soočate s tem?

"Posedujem" pa OKM s prisilnimi mislimi 036

A.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.085

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 02. avgust 2010 ura: 20:11 »

Živjo,

pred parimi meseci je na srečo odšla moja nadrejena, katera je izvajala mobing ustrahovanja nad nami. Na srećo je videla, da sem pridna in mene kar pustila pri miru. Čeprav sem vedno poskočila in dobila ankso, kadar me je poklicala v svojo pisarno.
Najbolj žalostno je bilo seveda to, da je bila skrajno nesposobna in smo vsi to vedeli, pa nikakor zadeva ni prišla do našega vodstva.
Vsak se boji za službo in kruh, taki časi so sedaj.
 Ker sem hodila v službo vsa živčna in ker mi je nalagala vedno več dela (vedela je, da ga bom temeljito naredila) sem se zamislila, kam me to pelje.
Razdelila sem si celotno delo na bolj pomembno in manj pomembno. Vzela sem si čas za malico in naredila , kolikor sem mogla. In sem ravno tako naredila vse delo, ki mi je bilo dodeljeno.

No, sedaj imamo novega šefa, ki je čisto nasprotje prejšni ustrahovalki.Pravi, da smo preveč nervozni in da se sekiramo za prazen nič. Lepo nas umirja in vodi na svoj, nam prijazen način.

Tudi tebi želim vso srečo in malce uirjenosti, čim manj stresa rozicodam
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 975

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 02. avgust 2010 ura: 22:16 »

Citiraj
Najbolj žalostno je bilo seveda to, da je bila skrajno nesposobna in smo vsi to vedeli, pa nikakor zadeva ni prišla do našega vodstva.
Taki so žal najhujši. Svojo nesposobnost skrivajo in ustrahujejo ostale. Tako si nihče ne upa podvomiti vanje. Pa še časa nima, ker se boji za službo in razmišlja samo o tem, kdaj bo nadrejeni popenil.
Trzinka, ti si pa res lahko srečna. Bi morala novemu šefu prižgati svečo v cerkvi... sesmejem
Kar se pa tiče sproščanja, avgust2005, ne vem kaj naj ti svetujem. Če le moreš (beri: imaš službo za nedoločen čas), odmisli vse skupaj in ko je zares hudo pojdi do zdravnika in na bolniško. Bolje malo odklopa, kot pokopa... sesmejem Ko malo odmisliš in ti ni treba biti vsak dan pod pritiskom, pomaga.
Sama sanjam službo in me (še vedno) tlači mora.
Srečno
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar