FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sobota, 04. februar 2012 ura: 22:03

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: zaskrbljena nosečnica  (Prebrano 345 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
breskvica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: torek, 27. julij 2010 ura: 19:01 »

Lepo pozdravljeni!

Na forumu sem nova, vendar vas spremljam že od vsega začetka.
Ker nisem zasledila podobne teme sem odprla kar svojo.
Torej kaj me muči? Pred tednom dni sem izvedela da sem v veselem pričakovanju.
In se seveda novice zelo razveselila. Me pa zelo skrbi, kajti v zadnjih 14 dneh se je moje
psihično stanje zelo poslabšalo. Sedaj sem 3 leta jedla paroxat- polovičko, zaradi anksiozno depresivne motnje. KO sem izvedela da sem noseča sem seveda takoj prekinila. Sedaj pa me pika v glavi, in zelo zelo se počutim slabo in nimam prave volje, pa še na vsake toliko časa me zagrabi panični napad.
Zavedam se, da to ni dobro kar se mi dogaja,ker si želim da bi bilo z otrokom vse dobro.
me Je pa zelo  strah da s tem ko mam panične napade zelo škodujem plodu  Cry Cry
ali pa delam preveliko paniko iz tega?
mi lahko katera ki je že mamica pove kakšno svojo dobro izkušnjo, nasvet, karkoli, samo da bom pomirjena.  Drugače pa sem hodila 2 leti na psihoterapijo, 1 krat mesečno in sem opustila,ker je bila terapevtka mnenja da sem dobro.
tako zelo me je strah da bi bilo kaj narobe z plodom zaradi mojega slabega počutja in panike, ki jo doživljam  Cry Cry  Je to slabo počutje povezano z hormoni?Huh?
Drugače pa sem stara 24 let in sem še študentka.
Prijavljen
Amelie
gost
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 02. avgust 2010 ura: 12:04 »

Breskvica, živjo!
Paroxat ima enega izmed hujših odtegnitvenih sindromov in verjetno se zaradi tega počutiš slabo, sploh, ker si prekinila čez noč. Kako je bilo s paničnimi napadi med jemanjem zdravila, jih nisi nič imela? Ti odtegnitveni se sčasoma umirijo in izginejo, zna pa trajati kak mesec, tako da moraš še malo potrpeti. Kako se sproščaš? Greš na kak sprehod, se ukvarjaš s kakšnim športom mogoče, poznaš avtogeni trening ali kakšno drugo tehniko, jogo, ipd.?

Morda bi se za kratek čas spet vrnila na psihoterapijo; takrat je res nisi več potrebovala, zdaj pa bi ti v novi situaciji nekaj obiskov verjetno koristilo. Drugače imaš psihiatra, ki te spremlja ali ti je zdravila predpisal splošni zdravnik?

V prvem trimesečju se je treba tovrstnim zdravilom odpovedati, za kasneje v nosečnosti pa obstajajo nekateri preverjeni in relativno dovolj varni antidepresivi, če bi bila nuja. Pri nekaterih nosečnicah pa že sami hormoni toliko izboljšajo stanje, da zdravila niso potreba (druga zgodba je morda po porodu). Vseeno bi bilo fino, da bi imela psihiatra, ki bi te spremljal, o tem pa se pogovori tudi s svojim ginekologom.

Ali in kako panični napadi vplivajo na plod ti ne znam povedati, je pa gotovo dobro, da se v tem obdobju malo razbremeniš (na faksu imaš verjetno počitnice?), da nisi pod hudim stresom, da se posvetiš sebi, partnerju, veselemu pričakovanju otročka.
Srečno!
Prijavljen
Spiderwoman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 121

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 02. avgust 2010 ura: 13:18 »

Drži se punca!  rozicodam Verjemi, da se bo vse lepo izteklo. Če bi ljudje nehali verjeti, da se zemlja vrti okoli sonca, bi se verjetno ustavila!  sesmejem

Povej, kaj te je tako vznemirilo, da imaš panične napade?

Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.719

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 02. avgust 2010 ura: 13:47 »

Breskvica iskrene čestitke! rozicodam

Glede na tvoje vprašanje, si poglej tale link:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,5680.0.html

Moja hči je pred enim tednom rodila zdravega fantka in bila ves čas pod AD!

Poskrbi za mirno nosečnost!
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar