|
sonček
|
 |
« dne:: sreda, 21. julij 2010 ura: 18:09 » |
|
Hey  po dveh mesecih, kar jemljem naravni antioksidant z germanijem, gobo reishi, matičnimmlečko, ječmenom..skratka se imenuje Germa 3200,nova stvar ori nas, se mi dogajajo čudeži  Spimkot top,zbujam se naspana in nasmejana, tesnoba in stres sta skoraj preteklost, prav tako skrbi..in najpomembnejše.... po skoraj 20 letih jemanja Lexaurina 3 x 3mg dnevno sem po dobremmesecu in pol ugotovil, davečernega sploh ne rabim več, ker ga ne rabim. To je zame ena izmed večjih življenskih zmag  objem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Carpe diem........ BarB
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sreda, 21. julij 2010 ura: 18:17 » |
|
 Haj!!! Sonček, tudi jaz super spim in tudi umirjena sem bolj, pa jemljem dobre pol meseca redno! Grem naprej 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
sonček
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sreda, 21. julij 2010 ura: 19:03 » |
|
Kako sem vesela zate ... tudi cela moja družina je navdušena..kmalubomo dolgočasni ratali 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Carpe diem........ BarB
|
|
|
leuw
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 1
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 02. september 2010 ura: 10:03 » |
|
Pozdravljeni, na forumu sem zasledila, da zelo hvalite GERMA 3200, zato sem se odločila, da tudi sama poskusim kapsule in na internetu poiskala proizvojalca, kapsule so sicer dokaj drage, ampak sem nažicala dober popust. Kapsule pijem že 4 tedne, opazila sem manj napetosti in veliko več sproščenosti, veliko bolje se počutim, zato bom s kapsulami nadaljevala. Lep pozdrav 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Žiga
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 50
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 03. september 2010 ura: 12:59 » |
|
sonček, toja in leuw, kakšne težave pa ste imele prej kot ste začele jemat Germa 3200? Jaz sem tu prvič slišal za to stvar...zanima me predvsem, če res deluje oziroma pomaga proti anksioznosti oziroma tesnobi? Se to lahko meša z AD-ji?
LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
HisTer
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 03. september 2010 ura: 13:52 » |
|
Pozdravljeni, na forumu sem zasledila, da zelo hvalite GERMA 3200, zato sem se odločila, da tudi sama poskusim kapsule in na internetu poiskala proizvojalca, kapsule so sicer dokaj drage, ampak sem nažicala dober popust. Kapsule pijem že 4 tedne, opazila sem manj napetosti in veliko več sproščenosti, veliko bolje se počutim, zato bom s kapsulami nadaljevala. Lep pozdrav  Ha, ha, ha  To je antioksidant, ki z depresijo in anksioznimi motnjami nima nobene zveze. V bistvu naj bi zmanjšal starostne težave. Znastveno dokazano je, da sintetični, oziroma antioksidanti v kapsulah in drugih oblikah tablet ne učinkujejo. Torej nimajo nobenega efekta. Nekoliko pomagajo le antioksidanti, ki jih vsebuje sveža hrana. Zato prosim ne delajte promocije takim zavajajočim proizvodom kot temu, ki je le prehransko dopolnilo in med drugim tudi ne spada v to rubriko "Zdravila". O takih zadeva se sicer lahko pogovarjate/pogovarjamo vendar v splošni rubriki in ne v tej, ki je namenjena pogovorom o zdravilih, zato temo premeščam v splošno rubriko pogovorov.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
 Rock&Roll
|
|
|
Spiderwoman
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 121
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 03. september 2010 ura: 16:57 » |
|
Hister, žal se mi tvoj odgovor ne zdi na mestu. Namreč glavne sestavine Germa 3200 so Reishi goba, zeleni čaj in ginseng. - Goba Reishi je ena izmed tistih čudežnih rastlin, ki so za telo kot celoto blagodejne (torej in za kri, prebavila, imunski sistem, astmo, herpes zoster, hepatitis, bronhitis .... in ja tudi anksioznost). vir: http://www.reishi.com/what-is-reishi.htmGlede gojenja - na sejmu narave zdravje (oktober) so običajno tudi strokovljaki za medicinske gobe in se jih splača jit malo pocukat. Druga sestavina je Ginseng, ki je tudi eno izmed najboljših zelišč za zdravljenje anksioznosti. vir: http://www.iampanicked.com/anxiety-articles/herbs-for-anxiety.htmZa zeleni čaj pa si ne upam trditi da umirja anksioznost, ker je pri njemu od posameznika do posameznika različna reakcija. Očitno tistim, ki so zadovoljni s Germo zeleni čaj odgovarja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
HisTer
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 03. september 2010 ura: 17:14 » |
|
Hister, žal se mi tvoj odgovor ne zdi na mestu. Namreč glavne sestavine Germa 3200 so Reishi goba, zeleni čaj in ginseng.
Takšno je pač tvoje mnenje in ga sprejemam, kot osebno mnenje, vendar tvoje mnenje ne spremeni dejstva, da se omenjeni preparat tudi prodaja kot prehransko dopolnilo, kar pomeni, da tema ni spadala v rubriko "Zdravila", temveč v rubriko "Zdravila brez recepta, zelišča in prehranski dodatki". Kakorkoli že, prehranska dopolnila imajo neko drugo namembnost in niso namenjena zdravljenju anksioznosti. Pa tudi čudežnih rastlin in čudežnih gob (ki niso rastline) pa ni, so le zdravilne rastline, tudi gobe, ki pa se uporabljajo le za blažje oblike raznih bolezni. Sicer pa imaš ti lahko svoje mnenje, ki je lahko popolnoma drugačno od mojega. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
 Rock&Roll
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #8 dne:: petek, 03. september 2010 ura: 19:35 » |
|
Tudi s prehranskimi dopolnili se lahko lajša anksioznost (po moje se da v nekaterih primerih tudi popolnoma ozdravit anksioznost na ta način). Zeleni čaj dokazano zmanjšuje občutljivost na stres ob rednem pitju (npr. vsaj en mesec, vsak dan). Tudi npr. dodatki kot so omega 3 maščobne kisline, b-kompleks, 5-htp ipd. lahko pomagajo. Ne podcenjuj prehranskih dodatkov, nekaterim so dovolj, da ne rabijo zdravil (nekaterim pa celo pomagajo bolj kot zdravila).
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
HisTer
|
 |
« Odgovori #9 dne:: petek, 03. september 2010 ura: 20:23 » |
|
Tudi s prehranskimi dopolnili se lahko lajša anksioznost (po moje se da v nekaterih primerih tudi popolnoma ozdravit anksioznost na ta način). Zeleni čaj dokazano zmanjšuje občutljivost na stres ob rednem pitju (npr. vsaj en mesec, vsak dan). Tudi npr. dodatki kot so omega 3 maščobne kisline, b-kompleks, 5-htp ipd. lahko pomagajo. Ne podcenjuj prehranskih dodatkov, nekaterim so dovolj, da ne rabijo zdravil (nekaterim pa celo pomagajo bolj kot zdravila).
Ne podcenjujem ničesar, povedal sem le, da je omenjen izdelek le navadno prehransko dopolnilo z antioksidanti, namenjeno izključno manjšanju starostnih problemov, kar tudi piše pri opisu izdelka na spletni strani proizvajalca. Naj bi kao učinkovalo proti prostim radikalom, kar pa itak ne drži, saj so raziskave dokazale, da pomagajo v te namene le antioksidanti, ki jih zaužijemo s svežo prehrano. Taki v kapsulah in tabletah pa nimajo nobenega učinka. Sicer pa ti lahko mirno sanjaš o temu, da "požegnana vodica" in triki brezobzirnih prodajalcev megle, pomagajo bolj kot terapije strokovnega zdravstvenega osebja in zdravila.  To pišem tudi zato, da ne bi naivni bralec teh prispevkov bil zaveden, oziroma nasedel takim ki pišejo take za lase privlečene izjave, kot na primer ti. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
 Rock&Roll
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sobota, 04. september 2010 ura: 12:02 » |
|
prehranski dodatki niso požegnana vodica, ne vem, kaj sem napisal napačnega. v omenjenem izdelku niso le antioksidanti ampak tudi gingseng (ženšen), ki je znan adaptogen, zeleni čaj pa ima tudi podobne značilnosti (oboje dokazano); za ostale sestavine pa ne vem, ampak po moje ne gre tu samo za antioksidativen učinek. +tu ne gre za običajni prehranski dodatek, ampak za izvlečke iz določenih rastlin - to niso sintetični antioksidanti in ne vem, zakaj ne bi delovali. Sicer te pa prosim, da mi pokažeš na to dotično raziskavo. In nekaterim očitno pomaga - ne vem, zakaj bi lagali - in to je dovolj za priporočilo drugim. Saj te nihče ne sili, da kupiš, samo povejo svoje izkušnje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
matheu__
gost
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sobota, 04. september 2010 ura: 13:34 » |
|
In nekaterim očitno pomaga - ne vem, zakaj bi lagali - in to je dovolj za priporočilo drugim. če si dovolj sugestibilen al pa obupan ti lahko pomaga tud regrat v kapsulah. Sam to je dober biznis - prehranski dodatki - ful moderno zadnje čase. Kapsuliraš kak eksotičen plevel in prodajaš za 16 eur/škatlo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sobota, 04. september 2010 ura: 18:00 » |
|
ja seveda je to možno, ampak da o izjemnem učinku poroča nekdo po 20 letih jemanja lexaurina 3 × 3 mg na dan, sigurno nekaj pomeni. in po moje ravno anksiozneži dobro ločijo med placebom in zdravilom.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.527
|
 |
« Odgovori #13 dne:: nedelja, 05. september 2010 ura: 15:37 » |
|
ventilator, po tem pa res ni za sklepat ... dejansko človeka, ki je to izjavil niti poznaš ne ... pa še takrat vprašanje kako sploh lahko oceniš kar tako 'na oko' ... na podlagi podatka, da je prej 20 let jedel 9mg Lexaurina na dan, zdaj pa ne rabi nič ... nisem tule na 'nobeni strani', ker dejansko sem čist zadovoljna, če komu pomaga tud kaj tretjega, zaradi tega, ker v to verjame  se pa strinjam, da pod temo ZDRAVILA to ne paše
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
branko39
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 13
|
 |
« Odgovori #14 dne:: nedelja, 05. september 2010 ura: 18:03 » |
|
Dober dan! Ja zdaj res ne vemo kar je res,eni tako ,drugi tako....čudežev ne gre pričakovati,ampak če nekomu pomaga naj ga je..dopolnilo.saj tudi uradna zdravila ne delajo čudežev,pa tudi stranski učinki so močni pri nekaterih.pa tudi uradna zdravila bodo mogoče za nekaj let drugačna ker bo človek ugotovil nova spoznanja.saj veste oni je tudi v bano pal pol pa mu je kliknilo....zakaj se gre...upamo lahko da se bo čimprej zgodilo da bo nekdo ugotovil boljše tablete za nas.do takrat pa,izbira je vaša...mislim da nihče ne ve odgovora kaj je najbolje jemat..ker se mi tudi zdi da zdravila ad-ji...včasih sem v redu 5 dni,pol pa 3 dni čutim da me malo zvija...najbolje je da se dobimo pa gremo igrat odbojko....v bolnici smo imeli po 2 uri smeha ko smo igrali,potem pa spet realnost.mislim da bi bilo najbolje za nas neki kamp,čudno se sliši,pa psihoterapevti zdraven...to je pot do svetlobe.potem pa doma tak živet,koliko se da.enkrat ,mi je en moder človek rekel da je včasih bolje jesti plesniv kruh kot pa tablete.mater sem kot kaki filozof,bolje je da končam ,pa saj ne vem kaj sem napisal...hehe,bolj mi gre vožnja kolesa?! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
pipi :D
|
 |
« Odgovori #15 dne:: nedelja, 05. september 2010 ura: 18:48 » |
|
jaz sem zelo skeptična glede teh prehranskih dodatkov, ki se prodajajo preko spleta. v ameriki so ljudje zaradi njih umirali (triptofan - ki so ga zdravniki priporočali pri lažjih oblikah depresije in proti tesnobi). bodite previdni, kaj kupujete. glede učinkov pa ne morem dajati ocen, ker ga ne poznam. lahko da pomaga lahko pa je samo placebo učinek.
lep večer
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
pipi  Lahkovernost, ubija.
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #16 dne:: nedelja, 05. september 2010 ura: 19:32 » |
|
 Bravo Branko, tole si pa tako simpatično napisal, da če si tudi tesnoben ali se slabo počutiš, ti mora it na  ,  Lepo, enostavno napisano, je pa veliko resnice v tem.  Tudi jaz sem jemala GERMO, pa še druga prehranska dopolnila, vsekakor ne z namenom, da si pozdravim mojo ankso in paniko, ker zato so druge metode, si pa s raznimi prehranskimi dopolnili, ki jih ne bom imenovala, ojačam organizem, da lažje prenašam težave, s katerimi se borim.  Moram povedati, da ko cela Slovenija kiha, smrka, kašlja ...., sem jaz zdrava.  No kako bo letos ne vem, imam pa že zalogo v predalu in v sebi!  Pa seveda na svež zrak in gibanje ne pozabimo! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|