FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 10:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: AD in alergija na sonce  (Prebrano 417 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
a*n*a
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 105

« dne:: torek, 13. julij 2010 ura: 21:55 »

zanima me , če mislite , da je možno da imam zaradi AD -JEV ALERGIJO na morju
mislim da se mi pojavi od sonca in morske vode

ima kdo podobne izkušnje
 lp
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #1 dne:: torek, 13. julij 2010 ura: 22:38 »

vse več ljudi ima alergije ... na sonce, cvetni prah in še in še ... lahko tudi zaradi kombinacije soli in sonca, kot sama ugotavljaš - vedno se stuširaj, ko prideš iz vode, boš videla, če bo kaj bolje
kot laik bi rekla, da to nima veze z ADji ... lahko pa vprašaš (tudi po tel.) v lekarni
sama sem alergična na sonce ... ampak jaz se mu tako ali tako ne izpostavljam, se raje zadržujem v senci, vročine itak ne prenašam dobro ...
glej, da imaš vedno zaščiteno kožo - kremo z višjim faktorjem (zdaj dobiš dosti dobrih, ki niti niso več drage ... meni je ok recimo iz DM-a, ne vem točno imena, ma je njihova znamka ... Sun dance (ma nisem sigurna, če je tako) in so dve vrsti, na enih piše, da je za občutljivo kožo (sensitive), jaz sem s to zadovoljna!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Amelie
gost
« Odgovori #2 dne:: sreda, 14. julij 2010 ura: 08:58 »

Ana, nekateri ad-ji povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo (uv žarke), zato je čisto verjetno, da se ti je zaradi tega pojavila "alergija". Jaz ti priporočam čim višji spf in zadrževanje v senci. Sama se že nekaj let izogibam soncu (v smislu sončenja, ležanja na plaži čez dan), pa ne ker bi imela kaj posebej občutljivo kožo (tudi na ad-jih nisem), ampak se zavedam nevarnosti pretiranega izpostavljanja.
Prijavljen
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 164

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 15. julij 2010 ura: 07:14 »

a*n*a, js ne jem nobenih tablet, pa če sem preveč (1-2 h) na soncu, se pol tud kr neki praskam...
Nikoli nisem bil alergičen na nič. Očitno imamo vedno bolj veliko ozonsko luknjo. Vprašanje koliko nam po resnici povedo, kar čujemo v medijih  Huh?
Prijavljen

življenje ni potica....  
ZAVEDAM SE MOČI SVOJIH BESED
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.430

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 15. julij 2010 ura: 21:19 »

ana, jaz jemljem AD že dve leti, pa lani nisem imela nobene alergije, letos pa sem in je srbelo ko sam vragec. Mislim, da je vse odvisno od kreme, sonca in morja.
Tuširanje, senčica, pa kakšen Claritin vzemi Kiss
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar