FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 10:35

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: SAMOPREVARE  (Prebrano 3732 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
odbita
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 181

« Odgovori #20 dne:: sobota, 05. julij 2008 ura: 22:06 »

Citiraj
ozaveščanje nezavednega, praviš.
Moje mnenje o nevrotikih (pa jih kar neki poznam; eden izmed njih je frend) je to da ste polni dreka, ki ga zanimivo sami kopičite; polni raznovrstnih racionalizacij; namesto da bi si preprosto priznali da ste majhni in nepomebni (kot svi mi ostali, hehe)....

Elaboriran drek enako smrdi kot preprost!

keep it simple

lp g.

EDIT: par vejic in napač, hehe

Ej, s temle se pa ne bi mogla bolj strinjat Tongue

Ampak me pa tud mal pojezi, kadar drugi kaaao vedo, kaj kdo misli in si po svoje nekej razlagajo. Jz naprimer imam občutek, da zna bit s scorpionom zlooo živo in da sploh ni zamorjen sam po seb:). Sicer pa nisem njegova odvetnica, bo že sam povedal..
Lahko zase povem: Sem npr. zlo sproščeno in žurersko bitje (tud za delo tok zagnana kot za žur, ampak tudi delo mora bit veselje), po matheu - kreten  sesmejem Sam so doma, če so le mogli, to zajebal s tem -bod pridna, bod to, uno. Ma, če bi se mi še dal, bi našim starcem hotla dopovedat ravno to, kar si napisal ti, matheu. Sam je brezveze moje energije.

A? Kvas reku? Ne razumem. Jz sm kreten  onaposlusa

Vic je samo v tem, da je z nekaterimi lepše bit sproščen, z drugimi pa to sploh ni možno in si je treba pol maske nadevat in še sam potem lahko verjameš, da si nekaj, kar nisi - samoprevara.

Sicer pa briga me, zdej en tedn, grem na morje. Pivo in seks in it was singing sweet home alabama all summer long.

Itte v rit, 
čaoooo:)
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 673

« Odgovori #21 dne:: sobota, 05. julij 2008 ura: 23:20 »

Citiraj
Moje mnenje o nevrotikih (pa jih kar neki poznam; eden izmed njih je frend) je to da ste polni dreka, ki ga zanimivo sami kopičite; polni raznovrstnih racionalizacij; namesto da bi si preprosto priznali da ste majhni in nepomebni (kot svi mi ostali, hehe)....
--->

ja, kaj pa ce to ze vse vemo in si to tud priznamo, pa se vedno to pocnemo, ker je to pac bolezen - saj to "sami" pocnemo, dozivljamo pa ob tem hude anksiozne napade, obcutke derealizacije, slabosti, strahove itd.. Pa se vedno ne mormo ven iz tega -- > sicer pisem v mnozini, vendar to velja zame... Priznam, nisem pa spremljala celotne debate... Samo zadnje dni imam ze spet povecano anksioznost - se lulat si skor ne upam sama - in valda razmisljam, kako naj SAMA preneham s kopicenjem dreka...  Shocked

Lp

Anksiozna Himiko  Angry
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 06. julij 2008 ura: 05:30 »

Jaz sem govoril o nevrotikih v prvi osebi (tudi jaz sam spadam mendje). Matheu pa je govoril o njih v tretji osebi..on pač ne spada mednje...in je slučajno zalutal na ta forum....lep primer samoprevare...
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #23 dne:: nedelja, 06. julij 2008 ura: 08:14 »

meni se zdi v redu, da je ta tema odprta....

dejansko sem dosti razmišljala o podobnihh stvareh...pravkar sem pa želela opreti temo o alkoholizmu...ker me je tema "ko poči lonec" napeljala v razmišljanje...koliko je ljudi, ki živijo v družinah, kjer vlada alkohol in si tega nočejo priznati...
nočejo si priznati, da večina njihovih problemov izvira prav iz tega da:
- pijejo
- dopuščajp, da pijejo svojci in s tem vplivajo nanje
- zanikajo, da imajo posreden ali neposreden problem z alkoholom

na tem forumu je vliko žen(sk), ki si leta zatiska oči, da imajo doma pijanca ali pa so pijanca imele, pa je to krepko prispevalo k stanju v katerem sedaj so (tu mislim na bolezen zaradi katere so sploh na tem forumu)...

prav boli me, ko te žen(sk)e hočejo racinoalizirati pitje svojih partnerjev...zmanjšati vpliv alkohola na njihovo življenje in življenje njihovih otrok...

samoprevare in slepila...
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 673

« Odgovori #24 dne:: nedelja, 06. julij 2008 ura: 12:26 »

Citiraj
samoprevare in slepila...
--- se strinjam...

Sam po drugi strani , ce dobro pogledamo, pravzaprav vsi zivimo v slepilih... Ze ko gres v stacuno, kupis tocno dolocen izdelek, mislec, da je to to... Slepilo, samoprevare so po moje princip ne samo na ravni posameznika, temvec tudi na ravni funkcioniranja druzbene realnosti... Oz gre najbrz za prvovrstni mehanizem, ki konstruira kulturo... Hm, ze mediji 20. stoletja - fotografski objektiv npr - so nek izraz slepila, samoprevare... Nc, bom nehala nabijat...

Ps se opravicujem, ker sem kar uletela na tole temo - super je, da je odprta, seveda!

Lep dan,

malo manj anksiozna Himiko  kadim
Prijavljen
Tomo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 111

« Odgovori #25 dne:: nedelja, 06. julij 2008 ura: 21:24 »

Sta samo dve vrsti nevrotikov, eni govorijo na "mi", drugi pa na "vi". Skupna lastnost vseh je pa da so blazno srečni. Ajde, lep deževen večer. Wink
Prijavljen
urssska
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 625

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 13:46 »

To je samo ena vrsta. pomezik
Prijavljen

Človek ne dozori do svojega
do svojega obraza
brez smeha in čenčarij
in ne brez poraza.
Tone Pavček
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 15:05 »

Seveda.nevrotiki so nesrećni ljudje..to nas druži. Vendar se tudi mnogi delajo srečne....mislijo, da so srečni...samoprevara...ki jo mora nekdo plačati..
Prijavljen
matheu__
gost
« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 16:52 »

Seveda.nevrotiki so nesrećni ljudje..to nas druži. Vendar se tudi mnogi delajo srečne....mislijo, da so srečni...samoprevara...ki jo mora nekdo plačati..

velika ukana nevrotikov je to, da se prepričujejo, da večina ljudi srečo samo igra in da so globoko v sebi enako nesrečni kot oni sami, hehe (ljubim projekcije!)

Citiraj
Sta samo dve vrsti nevrotikov, eni govorijo na "mi", drugi pa na "vi". Skupna lastnost vseh je pa da so blazno srečni. Ajde, lep deževen večer. Wink

This is you being ironic? (men se dopadejo uni k govorijo "mi"; identifikacija s skupino rox! uni k govorijo "vi" želijo bit v "mi" skupini, sam jih "mi"-ji nočejo, haha  sesmejem ) Tomo, deep shit, hehe

Btw; sam v vsem skupaj zavzemam psihotično pozicijo  sesmejem
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 17:58 »

no že ker je tvoj post vzpodubil ostale "MI-je"...naj dodam, da tvoje pisanje zveni na "VI"...

VI pravi: "eni govoriJO....drugi govoriJO"...."pa da SO blazno srečni..."
 Grin
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 18:11 »

...vsi pozabljajo na zgodbo o cesarjevih novih oblačilih...
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 22:32 »

Aja Matheu...psihotiki...ja ti so pa tako ali tako "srečni"..
Prijavljen
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 972

« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 07. julij 2008 ura: 23:17 »

Te že daje foušija, a, Scorpion?
Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 00:00 »

pa veš, da niti ne......Trina
Prijavljen
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 00:55 »

Lej, scorpion, nima smisla, da te provociram z ironijo, ker me preveč razočaraš, ko ji v odgovoru nisi kos. Raje te zgrabim za ovratnik in stresem kot kot negodnega mucka, ki je v mladostni vnemi in zaslepljenosti malenkost preveč samozaverovano tvegal akrobacijo čez sosedov plot in se na drugi strani presenečen znašel med čekani prej neopažene pasje zverine - nikoli ne veš, za katerim vogalom preži norost...
« Zadnje urejanje: torek, 08. julij 2008 ura: 00:58 od trina » Prijavljen

scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 08:28 »

Si kr mal jezna, se mi zdi...
Prijavljen
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 09:45 »

Si me prečital, ne?
Seveda sem jezna, saj ne skrivam. Me boš analiziral, zakaj jeza? To imam rada!
Prijavljen

scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: torek, 08. julij 2008 ura: 09:55 »

Vseh čustev pa res ni treba analizirati....pač čutiš jezo..in to je to..
Prijavljen
Tomo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 111

« Odgovori #38 dne:: petek, 11. julij 2008 ura: 23:59 »

This is you being ironic?

Ma dej no!  sesmejem
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni