FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 10:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: A se še komu to dogaja?  (Prebrano 679 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.116

« dne:: ponedeljek, 05. julij 2010 ura: 10:37 »

Hey,

Pomoje že od kar se spomnim se mi dogaja, da če naprimer igram dolgo kkšno igrco na kompu, pol pa ko grem spat, pa kr vidim slike iz te igrce predn zaspim. Tko kr pojav se pa zgine (ko mam zaprte oči)... Kdaj so pa te slike čist naključne, sicer niso čist jasne, ampak nekakšne predstave v glavi... To se mi dogaja samo ko zaprem oči. Mene pa zanima, če je to normalno, da vidiš ko zapreš oči te podobe (predstave), kdaj so to predmeti, kdaj obrazi, kraji... Mal sm zaskrbljen glede tega, ampak pomoje je to normalen pojav?
Ker tud moja mami prav, da če naprimer nabira gobe, da se ji zvečer pol kr jurčki kažejo pred očmi, preden zaspi hehe...
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.988

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 05. julij 2010 ura: 10:42 »

Ja Onix, to je čist normalno...tudi meni se to dogaja...pred leti sem igrala igrico Harry Potter in sem tko "not padla", da sem še ponoči skakala s Potterjem po raznih zidovih in čarala kot za stavo  sesmejem sesmejem sesmejem
Naši možgani pač podoživljajo tisto, s čimer smo jih "filali" pred spanjem in to je normalno, saj nismo narejeni na ON in OFF....rabimo čas, da se umirimo pred spanjem.
Pa tko k tvoja mami, je tud moja rada nabirala jurčke in so se ji "prikazovali" pred očmi zvečer  sesmejem sesmejem tko simpatično si to napisal in me spomnil na mojo mami...hvala ti  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.116

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 05. julij 2010 ura: 10:55 »

Smiley

Am pr men je fora, da me je ful strah, da bom dobil prisluhe in privide in pol usako tako stvar opazim. Je pa ta strah pred shizofrenijo samo plod mojega OKMja in mi je tud psihiater reku, da je skor nemogoče, da bi jo dobil, ker je OKM čist nekej druzga... Pomoje prov obstaja izraz za strah pred shizofrenijo (Shizo-OCD)... Sm pa mel takrt, ko sm bil še ful v slabi koži skos predstave v glavi (hitre slike), da kaj nasilnega naredim, tosepravi vsiljive slike. A pol je to normalno, da si človek lahko, ko na nekaj pomisli to tudi dokaj živo v glavi nariše?
Prijavljen
Tearsy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 05. julij 2010 ura: 11:41 »

Onix 
tudi mene je skos strah, da bom dobila shizofrenijo, tko da te čist razumem.. Ampak je čist normalno, da si dokaj živo predstavljaš slike..
Nekateri imajo fotografski spomin in si čist v detajle lahko predstavljajo vse kar se jim je zgodilo.. Srečneži, k se jim ni treba velik učit  Smiley

Drži se..   rozicodam

Slavka  rozicodam tudi jst sm po celodnevnem igranju Potterja ponoči čarala in letala z metlo naokoli Smiley Kako te lahko igrica prevzame kajne?  sesmejem

LP  Smiley
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 05. julij 2010 ura: 17:26 »

Onix,

tako si me nasmejal oz. mama z jurčki...Smiley)

Seveda je normalno, sploh če si za računalnikom več ur..
Zato pravijo, da je dobro gledat zeleno barvo v naravi, ker pomirja...

Vse tvoje izkušnje poznam in vse je minljivo..
Nč bat.
Bodi najlepše!
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 05. julij 2010 ura: 18:03 »

Onix rozicodam,

ja te štekam, tut to sem imela in se mi še kdaj zgodi. ravno tako me na vsake toliko časa, ko gledem kakšen film na to vsebino, me prime in razmišljam, če se to meni lahko zgodi..ali pa če sem tudi jaz to zmožna in potem se mi te predstave "flešajo" pred očmi. Potem je počasi izzveni.
Tudi pri tebi bo. rozicodam

Drži se.

lp, gigli

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar