FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 10:27

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Dopust (morje) mene je pa strah!  (Prebrano 1473 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
avgust2005
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« dne:: četrtek, 01. julij 2010 ura: 16:57 »

Hay strahci!

Imam en čuden problem (za nas strahce verjetno ne tako čuden)! Te dni grem na morje in mene je zelo strah....strah neznanega okolja, skratka vsega, da se mi bo zmešalo tam daleč, da bom delal kakšne neumnosti, da bom kje skočil čez kakšen rob in takšne neumnosti. Ko sem bil še brez družbe OKM, sem se dopustov seveda veselil, sedaj pa me strah kako bo, pač namesto da bi bil vesel sem zaskrbljen!!!

Drugače pa sem že dokaj star znanec OKM-ja (pet let se že ukvarjam z vsiljivimi mislimi in tudi jem AD). Moram pa reči, da v vsakdanjem (rutinskem) življenju z OKM  večjih težav več nimam, večje težave (vsiljive grozne misli, tesnobnost ...) pa kot opažam se mi pojavljajo pred neznanim (sedaj je to dopust).

Če ima kdo strah (ali ga je imel) pred dopustom naj mi svetuje na kakšen način se je poskušal prepričati, da se je tega treba veselit in ne biti zaskrbljen.

Še nekaj me zanima: Nekje tukaj na forumu sem zasledil, da sta dve obliki OKM: Tista "navadna" OKM in psihotična OKM. Pozna kdo razlike, simptome?

Čaw

A
Prijavljen
Francka
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 206

« Odgovori #1 dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 07:47 »

Živjo.

Jaz imam tudi strahove pred neznanim, pred spremembami.
Meni se ni uspelo kar prepričat, da bo ok in se zato ne bi bala. Ne znam še tako dobro kontrolirat vsiljive misli.
Mene rešuje misel, da bom vzela helex in ne bom trpela. Saj potem po dnevu, dveh tak napetost in tesnoba mine. In tudi Helex ni več potreben. Boš videl, da ko boš tam, boš spoznal okolico, se navadil spremembe, bo spet vse steklo po normali. Ne boš tesnoben cel dopust.
En nasvet: veliko plavaj. In to tudi na moč, da boš zadihan. Naj se ti pljuča malo razširijo. 100% pomaga.
Da se vrnem k strahu. Probaj ga sprejet. Taki pač smo. Malo te je strah. Malo je tesnobe. Ampak to so neke zadnje brce bolezni. Če drugače nimaš tesnob...... Smiley super!
Prijavljen
StoyC
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 23

« Odgovori #2 dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 08:29 »

Mene najbolj pomirja da vem da nebom sam na dopustu, da bo vedno nekdo bližnji zraven. Najbrz ne greš sam na dopust. Tolaži se s tem, da imaš nekoga v oporo ko ti bo hudo, za ekstra sigurnost pa še kakšna tabletka v žepu, potem pa ti ne more čisto nič bit.
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.988

« Odgovori #3 dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 09:41 »

Hojla,evo še ena morska strahica...jaz sem trenutno na dopustu in sem bila že pred odhodom čisto tesnobna in omotična in potem tudi prve dni na morju.Hodimo že 11 let v isti kraj, torej vse poznam,vem kaj me čaka,kakšna je plaža...ni nobene potrebe za strah pred neznanim...pa vendar me stiska za vrat. Jaz se namreč najbolj varno počutim doma, ker vem, da imam vso pomoč takorekoč pred nosom...
Isto se mi je dogajalo prešnje leto...pa sem preživela...kljub vsemu...nič se mi ni zgodilo. Sem pa res morala vzeti kar nekaj Helexov za pomiritev....no, letos mi ga še ni bilo treba...torej napredujem  clap
Torej pišem ti zato, da ti povem, da nisi edini s takimi občutki...pa vendar se da imeti lepo tudi, če te muči OKM...zavedaj se, da se ti ne bo zgodilo nič hudega, ker so vse to le tvoje misli...Prepusti se dopustu...počni kaj lepega...sproščujočega...zavestno se odloči, da boš užival in da ti OKM ne bo pokvaril dopusta.
Pa kakšno razglednico nam pošlji  Tongue
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
ti2010
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 05. december 2010 ura: 12:27 »

pozdravljeni,

meni osebno je dajal strah resen problem, nisem verjel da se ga da resit na lep nacin kot so tabletke in prepricevanje da ga ni.sem pa verjel da se treba spopasti in sem imel prav ker sem  ga premagal.To ne pomeni da ga ne cutim vec,se vendar samo v toliki meri da me opozori pred realnimi fizicnimi poskodbami,ko pridem v tako situacijo,vse ostalo strah pred neznanim ali smrtjo pa je odsel.svetujem vam da se poslusate kako zelite premagovati strah,vendar ga verjetno na ta nacin ne boste nikoli premagali cene boste v mislih neprestano imeli ostrino da ga premagate.sam vem da sem se ostro odzval in vedno se drzal tega pristopa da strah meni ne bo krojil zivljenja.zato sem prehodil pot z veliko neodobravanja okolice in ljudi.ce svoje zivljenje niste pripravljeni dat na prvo mesto in svoje zelje pred vsem ostalim,bo vedno strah  vas sopotnik in sovraznik hkrati.neozirajte se na nic kot samo na svoje zelje in to prav gotovo ni strah.ne bezite pred njim ampak se spopadite z njim razresujte obcutke ki prihajajo iz vas ko cutite mocan ali rahel strah,namerno vzpostavite situacijo da vas je strah in obcutite cesa se bojite,tako boste v intervalih premagali strahove.vsak strah je vecplasten zato se ne cudite in ne zavajajte da se ponovno in ponovno pojavlja,in ze ko boste prisli do obcutka da ga ne morete premagat in ne se bati tega obcutka kajti da ne zaustavite tega toka neg.obcutkov ste blizu zmage.samo se nadaljujte pot obcutenja in PRIZNAVANJA strahu in ko si boste vse obcutke nemoci priznavali tudi to da ga ne morete premagati dlje casa,takrat bo postopoma odsel in  boste zacudeni kako je to mogoce.v vmesnih fazah boste cutili da ga mogoce celo premagate a nov dan vam bo prinesel razocaranje vecje od upanja.samo pustite da cutite to razocaranje ne pa ob njem zgubiti prepricanja ali upanja da boste strah premagali,cetudi bo trajal daljse obdobje brez obcutkov upanja.
povem vam po pravici da do te zmage sm hodil18 let zdej pa mam 30let.priznam vam tudi to da ne cutim kancka strahu ce mi pomrejo vsi najblizji da bom ostal sam in kaj bo potem,vem da bo hudo ni me  pa strah cutim in vem da bo isto kot se to ne bi zgodilo,ker vem da je isto samo strah nas pred tem vedenjem oklepa.to sem napisal ker si mi zdi bistveno kajti to je verjetno za vsakogar najvecja izguba tudi pred lastnim izbrisom.slisi se neverjetno je pa resnicno.

zelim vam te moci da bi premagali strah do te mere kot si zelite,to ni nujno popolnoma,je pa dovolj.
zelel bi tudi to da pustite pravljice o praznem in votlem strahu vendar to je vasa izbira in vi ste tisti ki odlocate O TEM kako boste na strah odreagirali,ne odlocate pa o tem ali boste srecni ali ne kajti o tem odloca vasa iskrena energija ki jo dozivljate.vendar to se ne pomeni da ne boste srecni ce ne morate sami odlocati o svoji sreci.samo pot je treba poznati do srece.meni jo je oviral strah zato sem vam napisal kako sem ga premagal da bi vsaj komu malo pomagalo.

SRECNO
Prijavljen
avgust2005
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 17:54 »

Evo, letos enako jok
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 19:58 »

pa prejšnje leto si potem šel na morje ali ne?

če si, kaj ti je pomagalo, da si premagal strah - to lahko storiš tudi letos.

če pa nisi, pa imaš spet izziv - ki te še vedno čaka.

a helex pa ne pomaga, da bi bil vsaj malo umirjen ipd.?

lp sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
avgust2005
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 10:20 »

pa prejšnje leto si potem šel na morje ali ne?

če si, kaj ti je pomagalo, da si premagal strah - to lahko storiš tudi letos.

če pa nisi, pa imaš spet izziv - ki te še vedno čaka.

a helex pa ne pomaga, da bi bil vsaj malo umirjen ipd.?

lp sofie  rozicodam

Oj,

sem šel na morje ja Smiley. Straha nisem premagal ... pač sem se prisilil, da sem šel. Tudi letos, če bi bil samski (brez partnerke) ne bi šel na morje ... bi za dopust lepo ždel doma, malo kolesaril, šel v gobe in gledal filme ... tako pa sem prisliljen da grem. Ker mi to predstavlja ful stres imam skozi tudi neke smotane rituale Sad

Joj kako lepo je bilo, ko še nisem vedel za OKM, anksioznost pomisli

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar