FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sobota, 04. februar 2012 ura: 22:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Bolečina v predelu prsnega kosa proti vratu  (Prebrano 1099 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
samo29
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 11:51 »

Zadnje dva dni me je zacelo ZELO boleti v prsnem kosu v predelu med med prsmi.Bolecina je neznosna in scipajoca in takrat ko me boli mislim da mi bo kj vn iztrgal in prs.kosa! Ima kdo iste probleme ali vsaj prblizno ve za kaj se gre! Hvala!
Prijavljen
vijolica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 123

« Odgovori #1 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 13:16 »

Ali jemlješ ad, mene isto boli že dva dni , ne vem pa ali  je to posledica jemanja ad  (sem ji začela jemati prvi teden) ali je to povezano s požiralnikom ali kaj  drugega, ali je možno da ad-ji naredijo to?
Prijavljen
samo29
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 15:34 »

JA imam mirzaten.Sam je  fjst nadlezna bolecina in res ne vem kaj nardit.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.562

wanna be found

« Odgovori #3 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 15:45 »

ČE se bolečina pojavlja ob stresnih situacija ali sami mislih, potem je tu skoraj zagotova kriva tesnoba
in napetost mišič. Si poskusil z kakšnim sproščanjem ??

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=375&Itemid=2

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=545&Itemid=2

Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
samo29
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 16:03 »

Bom poskusil,boli me v tistemdelu prs.kosa,kjer je tista kost med prsmi in proti poziralniki.Obcutek je tak,kot da ne morem ˝rignit˝ in me potem boli kr en cajt.Ko lezim se morm dvigniti pokoncno da malo neha.
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.719

« Odgovori #5 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 20:48 »

seznojim

Samo29, a si ti morda že pomislil na želodec?
Veš tudi meni se to dogaja in vem kako to
boli. Res je občutek kot zrak v prebavnem traku.
Poskusi popit kozarec Donat-a, ker sproža spahovanje
ali pa si v lekarni nabavi tablete Ranital, dobiš jih brez recepta,
meni pomaga!
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.686

« Odgovori #6 dne:: sreda, 30. junij 2010 ura: 20:12 »

MIslim, da je to večini znan občutek tesnobe, ki pa ga, ko nas zelo močno gloda lahko doživimo kot občutek bolečine. Meni je pri 14 dni hudi trajajoči tesnobi pomagalo to, da sem si izmislila pisanje zgodbe, kjer sem soja občutja projecerala na neko deklico (češ da ona to doživlja, kar sem jaz takrat), imenovala pa sem jo Kiara. Jaz pa sem bila v vlogi nekoga, ki skrbi, varuje in tolaži to deklico in ji stoji ob strani, ji vliva upanja itd. Po 14 dneh poleg redne farmakološke terapije, se je tesnoba umaknila. Malo čudno in hecno morda, ampak način sem izbrala zelo intuitivno. Nekako lažje dajem suport 3. osebi kot direktno sama sebi očitno, pa sem si ga dala posredno.

Bi pa za omenjeno bolečino povedala psihiatru/psihiatrinji, ki ti odreja farmakološko terapijo (predpisuje zdravila). Morda bosta kaj spremenila.

In ne obupaj, bosta že našla pravo zdravilo in pravi način, ki ti pomaga. In verjemi: tudi to bo minilo.

Srečno!

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Francka
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 206

« Odgovori #7 dne:: petek, 02. julij 2010 ura: 10:36 »

Tudi mene je ta bolečina večkrat napadla. Pravzaprav me še vedno, ko je tesnoba večja.
Ful, FUL tičši, boli. Jaz takrat kdaj pojem Rutacid in pomaga.
Še bolj pomagajo dihalne vaje. To lahko izprobaš. Če GLOBOKO, res globoko vdahneš (tako globoko, da boli) in zrak zadržiš za nekaj časa in to 3x ponoviš - če je potem bolečina malo manjša, je vzrok bolečine napetost mišic zaradi tesnob. Pomeni, da delaj sprostitvene vaje, preusmerjaj misli. In menjaj položaj telesa. Mene bolj boli, če sedim za računalnikom, kot če ležim v polležečem položaju. Ali še bolje če hodim.
Pravzaprav je ta bolečina logična. Ob tesnobi se skrčimo, napnemo mišice, bolj plitko in "čudno" dihamo, povrh vsega se pa vedno tudi kislina v želodcu zviša. Rezultat je bolečina v želodcu, kdor ima GERB bolečina v prsnem košu , lahko v požiralniku. To ni nič hudega.
Če se bolečina vleče nekaj časa, bi jaz priporočala, da se oglasiš pri osebnem zdravniku. Meni je predpisala Ultop. Krasno zdravilo. Prav nič ne škoduje, le ščiti ti želodec, da ti ga kislina ne prične najedat. In potem jemlješ to zdravilo nekaj časa (kolikor predpiše zdravnik). Je pa tako neškodljivo, da se ga lahko je vsak dan-tudi leto dni ali več. Kar pozanimaj se pri zdravniku.
Najprej pa le poskusi z dihalnimi vajami.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar